Frica de talibani

E una artificială, de propagandă.

Talibanii ăia sunt în mare afgani, adică de-ai locului, adică țara aia pe care o ocupă e a lor.

Dar vai, guvernul afgan.

Era unul susținut de o forță străină, deci cu o legitimitate dubioasă, renumit a fi corupt, iar oamenilor cu principii ( inclusiv din cele religioase fundamentaliste ) nu le place corupția. Slăbiciunea oamenilor coruptibili îi scârbește.

Toată lumea s-a temut că vai, începe războiul, dar populimea a pus repede batista pe țambal.

Dar vai, drepturile femeilor. Asta e pe bune. Din păcate femeile ălea cu drepturi au niște bărbați care au alte păreri pe temă și până ajunge feminismul și pe acolo mai e.

Pe scurt, o fi un pas înapoi pentru civilizație,  dar e un pas normal pentru majoritatea populației de acolo. Da, vedeți știrile și pozele cu oameni cățărați pe zidurile aeroporturilor care încearcă să plece mai repede.

Minorități . Ăia care fug știu ei de ce fug. Fără îndoială ceva emancipare se va fi produs prin Kabul și pe ăia ii cam doare întoarcerea la islamul mai strict. Trebuiau să plece mai repede, te cam prinzi când ai tăi execută doar de frică și te privesc cu ochi răi. Au așteptat să îi salveze americanii, dacă era ceva de salvat, de schimbat, trebuiau să o facă ei. Le place cu barbă, cu turban, cu pietre, cu futut capra și ținut muierea legată în staul.

Țările UE se agită că vor să își evacueze personalul de acolo. Ăștia erau acolo la ciuguleală nu pentru diplomație.

E normal să plece.

Dacă noul Bin Laden se ridică din Kabulistan, nu-i problemă, o să își ia el la un moment dat o rachetă în muie, țara aia poate fi pusă din nou în genunchi, atâta că e prea scump și ne-lucrativ să stai planton la niște ciobani încăpățânați în ideea că poate-poate se educă ei.

La un moment dat se instalează huzurul, americanul își dă seama că nu face profit, nu mai sunt teroriști de spart în muie, doar tine niște politruci pe mălai aiurea.

Până una alta, Talibanii și-au luat țara înapoi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Valentin Viorel Petrescu
Valentin Viorel Petrescu
2 years ago

Perfect de acord. Din două motive:
1. Binele nu poți să-l faci cu forța, dacă ăia nu-l vor, e degeaba.
2. Mulți nu au înțeles un lucru: islamul este incompatibil cu democrația. Punct.
Așa, că cel mai bine e să-i lase să se descurce așa cum cred ei de cuviință, și da, când depășesc limitele cu terorismul, să le mai dea câte una în muie.
Părerea mea.