Lenovo: Ma-ta-i tac-tu

Voiam sa fac ceva la calculator dar Lenovo zice că e un update de bios important și că vrea să îl facă acum.

Dacă e așa de important, fie, buton și go. Se restartează , se flashuie, se restartează din nou, testează ce s-au scris se scrie nu știu ce , se verifică și snap! se restartează calculatorul brutal. Avea baterie berechet și nu s-au luat curentul, e de la ei.

Ceva probleme de compatibilitate. Mamaia lui e țigan, ce pula mea te apuci sa faci update-uri care mor la mal?

La repornire , că el vrea să mai încerce o dată. Da o muie nu vrei tu?

5 Replies to “Lenovo: Ma-ta-i tac-tu”

 1. Ia stai asa. Deci asta e procesul normal si la restart tot nu are biosul updatat? Ce ar trebui sa faca procesul asta normal ( in afara de nimic util)?

 2. Pai ti-ai notat si tu de la ce Bios version la ce Bios version faci upgrade? Fix din cauza asta descrisa de tine mai sus, am ales sa merg de cativa ani pe placi de baza GA, sunt printre primii care au avut dual BIOS chip fixic on board. Logica era simpla, daca scriai un bios gresit sau ti se lua curentul la flashuire… brickuiai tot motherboardul, asa ca 2nd BIOS venea ca backup si de vreo 2 ori chiar mi-a fost de real folos, chit ca am vrut sa flashuiesc BIOS podus chiar de ei.

  La mine ultima data ziceau ca imbunatatesc compabilitatea cu procesorul, si ceva improvement la managementul RAMului, ca raportasera unii blue screens in nush ce situatie pe nu stiu ce OS.

  Anyway…daca nu ai probleme de stabilitate, cred ca updatezi cam degeaba BIOSul. Ca performanta in + nu aduce.

  La mine pe GA, a fost ceva de genul please wait until finish… Flash Bios Successfull. Restart… Si la restart acolo sus unde ai BiOs version verifici sa ai ceva nou fata de ce aveai inainte. Eu am avut pe mobo initial F2, apoi F4, F6 si apoi F9 la care am si ramas, au zis aia ca nu mai ofera suport. Nu e o idee rea sa faci un backup la cel existent daca nu ai dual bios. Nu de alta, da si la mine F4 cica a rezolvat ceva dar a stricat in alta parte. D-aia cred ca au si ajuns de la v2 la v9. Developeri de duzina plm…

 3. Ce ai tu in poza e pasul ala unde salveaza un backup in caz de nu iese bine cu versiunea noua. Nu sterge backupul ca nu se stie cand ai nevoie de cel vechi, daca nu cumva sunt toate versiunile pe site la producator.

 4. Nu am notat versiunea de bios, ca nu mi-a pasat de upgrade, nu l-am cerut eu, mi l-a cerut Vantage, softul alora de la Lenovo. Am observat insa ca si dupa upgrade cerea acelasi lucru, deci nu ( cred ca) a mers. In fine , a doua a oara a mers. Nu stiu ce optiuni in plus am si nu imi pasa, ca nu asteptam eu vreun update de bios, mie-mi mergea OK .
  Imi pasa insa cand vine producatorul si face push la un update care nu merge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.