Ultrascurt: Sunteți nou în UK

Am nevoie să cumpăr una, alta – mobilă.

Merg cu soția prin magazine. Mie îmi place online, dar zici că să vedem ce mai au ăștia prin stocuri. Nimic.

Totul pe baza de comandă și aștept o lună, două, trei.

Zic: – Domnule, dorm pe o saltea pe podea ca nomazii.

-E bine că aveți totuși saltea.

S-o fut pe mă-sa. Întreb de ceva rapid în 0-1-2 săptămâni, că eu nu aștept eu vreau treaba să meargă repede.

Sunteți nou în UK?

-Nu, pula mea, nu mai sunt așa de nou.

10 Replies to “Ultrascurt: Sunteți nou în UK”

 1. Am căutat deja și la ei. Au fix două paturi cu livrare la 7 zile, care nu-s neapărat mai ok decât salteaua direct pe podea.
  https://www.dreams.co.uk/beds/king?q=%3Arelevance%3AproductLeadTimeRanges%3Altr07%2Cltr07
  Am găsit un pat și un dulap la Wayfair. Patul a venit trebuie să îl montez, că ăia nu oferă servicii din astea. Dulapul încă nu “că sunt probleme la depozitul furnizorului” ( probabil li s-a îmbolnăvit șoferul , sau și-a dat demisia ) și să aștept 2-3 zile. Aștept, plm.

 2. Boss, ai incercat la băieții care aduc țuică&stuff din Ro? Îți bagă un pat in bus cat ai clipi și in max. o săptămână e in UK la usa. Daca cineva îl și împachetează cum trebuie din Ro you’re set.

 3. Nu, ca e cam complicat. Tre’ sa il comand in Romania, sa ii faca tata receptia, sa il puna pe curierul de tuica si dupa aia sa il primesc eu. Daca lipseste vreo piesa sau e ceva in neregula cu el ( se poate intampla) realizezi ca nu prea e amuzant sa fac drumul invers. As fi facut asa, daca imi faceam patul la fabrica de mobila. Am facut asa toate paturile din Romania, dar nu am avut timp sa ma ocup de asta.

 4. De acord, ceva riscuri exista. Și știu că e nasol să îți pui părinții pe drumuri pentru chestii diverse. #immigrantlife

 5. Produsele sunt probabil in depozit, nustiu volum/greutate pt ce ai nevoie dar ar merge intrebat gen – pot sa vin eu sa ridic marfa? Rezolvi problema romaneste :))) Presupun ca asta va fi urmatorul pas ‘al reformei’ sa traiti bine! (Daca la ikea/tesco/sainsbury etc merge sa faci comanda si sa vii dupa ‘collection’ de ce n ar merge si la altii ?)

  Legat de ‘shortage’ ma mir ca bbc aduce in discutie si taxele/ir35 unul din motivele pt care s au carat baietii (principalu motiv daca ma intrebi pe mine – de ce sa facem acceasi treaba pt 40-50% in minus- ca i se rupe emigrantului din est de covid/brexit cand e de munca si de facut bani)
  https://www.bbc.co.uk/news/57810729

 6. Rabla mea e mica, nu pot sa car decat ca Mr. Bean mobile mari.
  Singurul motiv pentru care IR35 e adus in discutie in presa e ca angajatorii nu vor sa dea bani de la ei 😉

 7. Pai, cineva tre sa dea bani. Si asa angajatorilor nu le convine ca au marit ratele si salariile tiristilor. Doar ca ir35 aduce nu doar taxe mai mari pt sclavi ci si imposibilitatea unor deduceri fiscale/cheltuieli. Multi in presa nu zic decat de covid/brexit dar uita esentialu :)))

  In fine, meciul se joaca – daca esti strans de coaie accepti si conditii mai proaste, ce o sa faci ? Insa Boris a promis ca va (re)integra in campul muncii forta de munca locala – aka tinerii fara ocupatie – ca sa nu mai aduca emigranti. Ce vedem insa? Un ir35 cu scop de a colecta mai multe taxe la buget plus inca o taxa ‘nhs’ de 1.25/2.5% tot pe spinarea angajatilor. Nimic taiat pe la bugetu de social. Si gargara ca ne trebuie oameni dar nu mai aducem emigranti :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.