Otopeni: Organizare

La Aeroportul Otopeni au facut doua chestii care ar trebui să fie mișto. Dar sunt așa și așa. Terminal de tren cu access direct de la sosiri – cred că e cam pustiu din două motive.

  1. Taxiul nu e așa de scump in București.
  2. Trenul te duce in Gara de Nord. Mergi 30 de minute ca să ce? Ajungi in Gara de Nord. Dacă ai treabă în zonă e bun! Dar daca nu?
    1. Dacă locuiești ca bogătanii, în Nord mai durează între 15 și 30 de minute de acolo până la tine acasă – cu mașină, taxi. Din GN la Aviatorilor / Aviației cu metroul – minim 30 de minute. Dacă nu ai metrou și trebuie RATB , cam trebuie să uiți de idee că, hai, nu locuiești în Nord și nu-ți permiți taxi-ul de la Aeroport , că ești și mai aproape.
    2. Scenariul de mai sus era unul din cele mai avantajoase. Dacă locuiești în sectoarele 6 ( vest), 3( est), sau 4-5 (sud) e și mai complicat. E bun că e trenul ăla, decât nimic, dar nu prea e fantastic.
    3. Dacă nu locuiești în București te ajută doar dacă mergi în ceva oraș unde trenul e o conexiune mai rapidă altui mijloc de transport. Pe ruta Alexandria – Craiova sunt, de regula multe trenuri și ajungi mai repede decât altfel, cred. La fel spre Ploiești ( nu știu dacă și Brașov). La Constanța iarăși ar mai fi o idee. Probbail oamenii ăștia au mai mare nevoie de opțiunea asta decât bucureștenii.

Eh, statica zice ca trenul e folosit de 600 din 10000 de pasageri ai aeroportului, pe zi. 6% din trafic merge cu trenul. Ce e de facut, în afară de reducerea timpului de așteptare este o optimizare a legăturilor. Adică să nu ajungi la Gara de Nord ca să nimic.

A doua chestie sunt locurile de așteptare speciale pentru serviciile de ride sharing, adică taxiurile cu aplicație (Uber, Bolt). Treaba e că degeaba. Am calatorit un pic vara asta și aproape de fiecare dată trebuie să-i spui șoferului ”bă, sunt aici, unde ar trebui să fii tu, nu la parter, nu la pula mea și nu cobor, urcă tu, că de aia ești taxi, nu autobuz”. Unii nu vor și anulează. Alții stau pe locurile ălea ca în stația de taxi și așteptă să găsească o cursă și nu-i ușuie nimeni. Oricum ai privi e o chestiune de organizare.

Oricum ar fi, tot nu-i bine.

No problem, întâmpin robleme similare în UK. Chem taxi la ora ”X” , în avans, vine mașina și îmi spune să merg la plecări la drop-off, că el nu a parcat la sosiri, că ”costă parcarea”. Coaie, te-am rezervat să mă duci la 50-100 de km de aeroport, crezi că e o problemă că costă parcarea? Luam, în pula mea, autobuzul, dacă era așa. Ăștia nici nu au parcare ”pentru Uber” la aeroport.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments