Bănci. ING & Revolut. Conjurația idioților

Emitere de card la ING

Urma să îmi expire cardul la ING la final de august. Dar dacă am ajuns la ei prin mai pentru actualizare date pe contul de firmă zic să-i întreb cum o să facă cu cardul pe PF. ”Păi se emite în office-ul de care aparțineți”. ”Nu vine acasa?”

”Doar dacă cereți.” ”Cer!”. ”Păi nu așa, în aplicație.” Probabil că am să uit.

Nu era bine, că eu nu mai aveam treabă în Titan și mă gândesc, inteligent să le spun să mă mute și pe PF, că mutaseră contul de firmă, tot acolo la mine la LV . ”Păi da, dar asta înseamnă să lucrați mai mult cu noi, să nu mai mergeți la București”. ”Pă nu mai, că nu mai am casă acolo, duh!”. Nu, mai bine îl lăsăm așa, că și așa sunteți online.

Mă grăbeam, am zis ”bine, cum o fi” și am plecat.

Venise luna august și eu mă regăseam prin București în Titan cu altă treabă și ce zic eu: ”ia stai să merg să cumpăr și eu un fornetti de aici de la colț, că n-am mai mâncat de mult și-mi făcuse careva poftă de gunoaiele alora”. Și așa mi-am adus aminte de cardul meu.

Intru la Titan la agenție și îi întreb p-ăia ”Mi-ați emis , doamnă, cardul, că uite, stă să expire?”. ”Nu că nu vine la oficiu, vă sună curierul să vi-l trimită acasă, dar mai aveți timp, e de-abia începutul lunii. Pe la jumătatea lunii încolo. ” .

Dat dracului curierul ăsta, pe la jumătatea lunii eu eram prin jumatea planetei, nu mă găsea pe mine curierul acolo, dar văd eu cum oi face. Cătrănit am uitat și să cumpăr fornetti . Pagubă-n ciuperci.

Nu trec două zile, eram în drum spre aeroport și primesc SMS: ”Cardul dumneavoastră a fost emis și vă așteaptă în office Pallady”. Eh, văd eu când mă întorc, peste o săptămână.

Mă întorc. Iau un taxi merg iar la office la Titan ( unde știam că aveam contul de PF, că ăia de la VL au zis că nu mă mută la ei, FMM) și întreb sictirit: ”Cardul, femeie, mă mai futeți mult pe drumuri?”

”Nu e la noi. Și oricum, dumneavoastră aparțineți acum de oficiul din Vâlcea, n-avea de ce să fie la noi. ”

”Te dai dracului. OK, dar mesajul… Ia stai așa, de ce spune doamnă mesajul să merg, în morții voștri, la Pallady, că eu mi-am mutat contul de acolo la voi de cel puțin 4 ani”.

”Nu știu, dar mergeți acolo că e aproape, o stație de metrou”. ”Merg în pizda mă-tii”.

Trebuia să fi mers, că făcusem deja un ocol de o oră cu taxiul pentru un amărât de card. Ce mai contau 15 minute. Dar am zis că îmi bag pula, să mă mai caute și ei.

Sun la ING și îi întreb de ce nu îmi trimit cardul acasă. Că trebuie să-l cer eu din aplicație ca să vină acasă, că ei știu că expiră, dar nu știu dacă mai am eu nevoie de el.

”Mamă ce proști, păi n-am nevoie, că alimentez cardul de la Revolut și cheltui banii cu ăla . E bine așa? Și atunci de ce a venit la Pallady, că nu mai am contul acolo de dinainte să albesc cu voi?”. ”Nu știm, dar pot să cer să vină la Vâlcea”. ”În cât timp? ”. ”Câteva zile, primiți un SMS.”

Trece o săptămână și nu primesc nimic. Zic, asta e, plec în UK , rezolv când vin. Mă fac că plec, nu-mi iese, mai stau o săptămână. Îi sun pe ăia de la oficiu de la Vâlcea direct să-mi spună dacă au cardul meu. Că ei nu îmi pot da informații personale, că nu mă pot autentifica, că ei au un serviciu de autentificare pe linia lor de Servicii cu Publicul de la centru. Căcat, nu vor să-și piardă vremea cu mine, știi ce zic? Că primesc SMS. Pe pizda mă-sii, primesc. Că să vin cu buletinul la ei și îmi răspund la întrebări, că pot fi oricine. Pot, da.

Ii spun:

”Femeie, nu vreau nicio informație personală, vreau să-mi spui dacă aveți cardul meu acolo și dacă nu vrei să-mi spui doar caută-l și informează-mă pe canale oficiale, sună-mă tu la numărul de contact. ”

Că nu.

Sun la numărul general de contact, îi iau rudele în pulă Mariei, să mă transfere la roboții ăia cu salariu minim pe economie, ceea ce și face. Iar întreb unde e cardul. Nu se știe. Ăia de la Palady zic că l-au trimis, ăia de la Valcea că nu l-au primit. E pe undeva. Că o să înceapă ea o investigație, că să-mi explicea ea mie de ce s-a pierdut cardul.

”Termină, doamnă, prostiile astea, câtă energie vrei să consumăm atâția oameni pentru o bucată de plastic?” ”Blochează-l dracului, nu e mai simplu?”. ”Ba, da, dacă nu aveți nevoie de el…”.

Taci în pula mea. Nevoie, auzi. Am conturi de prea mult timp la ei, vina mea.

Mai multe verificări Revolut

Am zis că au început ăștia să mă verifice prin mai că am prea mulți bani transferați prin ei – și pentru asta tot eu sunt de vină, evident.

I-am luat la pulă și am crezut că au terminat verificările cu sugces. Asta era prin mai. Nu, de fapt le-au suspendat până s-au dezmeticit. Imediat ce s-a terminat episodul de mai sus cu ING-ul , îmi scriu ăștia că dacă nu vreau să îmi limiteze contul să le trimit documentele cerute. August.

-Ce documente, mă, n-ați înțeles de data trecută?

Și am ținut-o langa din nou până mi-au limitat contul. Fix când aveam nevoie să mut niște bani să plătesc niște meșteri.

Am făcut eu altfel, n-am stat după ei, dar mi-a picat fisa. Ia stai așa, că vă limitez și vă închid eu pe voi, nu voi pe mine. Nu plătesc eu premium pentru cont limitat.

Și-am început să golesc pe acolo. În două ore era verificarea terminată, contul înapoi la loc. După care s-au gândit ei să-mi dea moca upgrade nu știu ce pachet de metal ( fiare looom!) care nu mă ajută la nimic, vreme de trei luni. Să le fie de bine.

Mă aștept după aia să se apuce să îmi ia bani fără să mă întrebe, pe pachetul ăla, că așa se face.

S-au întâmplat cam multe chestii vara asta și în general sunt un cetățean temperamental. Nu știu dacă e de la temperatură, îmi pun englejii bromură în ceai, sau de la relaxarea din vacanța asta, dar sunt oarecum relaxat pe temă. Concluzia e că trebuie să ai backup la orice serviciu. Că-calitatea scade domnilor cam în toate țările, că-i România, că-i UK, mai aud povești și de prin Germania. Aia e, calitatea scade, obișnuiți-vă cu ideea și faceți-vă backupuri, nu vă bazați. Motivul e simplu, toată lumea vrea angajați imigranți sau retardați cu salarii mici, luați aminte la numele ăstora din comunicări.

9 Replies to “Bănci. ING & Revolut. Conjurația idioților”

 1. 3 ani de cand am inchis totul cu ING, au fost si mai magari cu mine, zero regrete. Cu Revolut stau pe minim, cat sa nu ma ia la intrebari. E aproape imposibil sa gaaesti o banca decenta zilele astea in Romania.

 2. Ba, eu nu-mi dau seama ce va pot oferi unii pentru a va convinge sa inghititi mizerii de astea, gen “justifica-mi mie de unde ai banii, cu acte”.

  Ca eu pot justifica si ultimul penny, dar tot le-as raspunde cu “de la ma-ta, imi da o lira de fiecare data cand ii sparg curul”.

  Revolut, plm.

  Tare aia cu contractul cu dividends. Gen coaie, fa contract cu tine si daca nu ti le acorzi la timp, plateste-ti si despagubiri.

 3. Legat de ce-mi ofera: Cateva chestii.
  1) Incasez pe firma din Romania in SEK. Trebuie sa schimb banii aia ca nu locuiesc in Suedia. Pe firma din Romania “ar trebui” sa ii schimb in lei. Da’ lasa, ca nu tin eu economii in lei.
  Ii schimb in moneda nationala – Euro.
  Orice banca din Romania face dublu-schimb SEK-RON | RON-EUR.
  Cel mai bun curs la operatia asta il am prin ….ING. Care si-au imbunatatit cursul de schimb in ultimii 2 ani. La Revolut castig in fiecare luna pe operatiunea asta minim
  300 de euro. Fa si tu un calcul din Mai 2018 pana acum s-au adunat ceva bani, atata ca atunci cand faceam asta la inceput, castigam vreo 6-700 de euro gen da-o in pula mea de golaneala.

  Poate ai crede ca in UK bancile sunt altfel. Aceasi chestie. Pe firma din UK incasez EUR – nu conteaza de ce, asa e contractul, plm lucrez cu croati. Handicapatii de la agentie nu pot plati pe Revolut pentru ca motive – o sa ii fut in gura si pe astia, dar pana una alta trebuie sa imi deschid la HSBC un cont in Euro si sa incasez in contul ala, sa mut in revolut, sa schimb, sa ma intorc inapoi :/ . Aaanyway.

  Intr-o parte ai ce facturez eu, cursul HMRC, in alta, mai sus, ce schimba aia de la HSBC. Circa 300 de lire / 10k. Adica 300 de lire pe luna. Mi-a fost lene sa ma ocup de chestia asta, dar luna asta o rezolv ca am pierdut DEJA 3,000 de lire. Nu stiu cum ti se pare tie dar mie 300 lire + 300 eur PE LUNA mi se pare un motiv bun sa am cont la Revolut. Sau la oricare altii care-mi dau cursul lor de schimb, ca nu sunt fan aia.

  Pe plan personal, cheltuiam circa 30,000 de lire pe an prin UK ( chirie + cheltuieli), eu necastigand lire. Se mai adunau si de acolo avantaje de vreo 1000 de lire pe an.
  Am castigat la cursul de schimb cand am cumparat casa si mi-am mutat banii din Romania circa 5-6000 de lire, fata de orice alta solutie ( sa-i schimb in lire in Romania si sa ii trimit, sa ii trimit si sa ii schimbe bancile din UK – in orice versiune cam acolo iesea diferenta).

  Mai sunt alte aspecte dar alea sunt minore – adica nu cantaresc cat 600 de eurolire pe luna. As renunta la ei daca ar fi numai alea. La 7000 de eurolire pe an? Mnu prea-mi vine.

  Alea ar fi:
  1) Aplicatia lor e mai buna decat a oricarei banci am testat pana acum.

  2) Limiteaza ei conturile, dar nu ca ANAF la alte banci, toate din Romania, care-s prosti tamaie, mai au si softuri aiurea si cand ii apuca te trezesti in pula goala. Nu conteaza, ai dreptate, n-ai drepate, sau ca discuta de sume gen 1000 de lei si tu ai cate 10,000 in 10 banci, blocheaza tot ca handicapatii. Stii ce zic?
  Astia blocheaza contul in sensul ca nu te lasa sa mai alimentezi si uneori sa transferi sume in afara contului, dar poti cheltui dupa bunul plac. E un backup bunicel. Eu mai am si alte solutii , dar orisicat.

 4. 300 de euro. Fa si tu un calcul din Mai 2018 pana acum s-au adunat ceva bani, atata ca atunci cand faceam asta la inceput, castigam vreo 6-700 de euro gen da-o in pula mea de golaneala.

  Pot intelege asta, dar nu cu riscul ca imi blocheaza mie chestii si-mi cer explicatii si acte, mai ales ca ei vad ca au venit banii de undeva – agentie/firma.

  Poate e mai simplu sa le zici alora sa te plateasca in euro/lire? Sau sunt mai putin flexibili?

 5. Nu acumulez fonduri la ei. Prin urmare riscul e minor. Faptul ca imi cer acte , e o chestiune de principiu, deranj etc. Eu pentru 7000 pe an pot sa dau un pic mai incet principiile si confortul, le fac management altfel.

  In principiu nu pot sa fiu platit in euro/ lire. Adica in teorie pot desigur, dar aceeasi marie cu alta palarie in care poti sa te caci.

  Pot negocia, daca insist ( a se citi daca sunt fraier) rata in lire la proiectul pe care incasez in UK si rata in Euro la celalalt. Am incercat deja – ce primesc este, de regula, problema pe care vreau sa o tratez cu Revolut, dar cu o margine si mai mare.
  Adica agentia pastreaza contractul cu clientul in SEK, respectiv EUR – ca aia asa platesc si pace, imi convertesc mie banii in EUR, respectiv lire ( sunt agentii diferite, au venit cu aceleasi solutii), dar la ceva curs plus comision. Pe scurt imi iese o rata si mai mica.

  Desigur, pot eu sa caut alte contracte care platesc in ce monezi vreau eu, asa au facut colegii mei britanici care nu mai lucreaza la suedeji ca nu le convenea rata de schimb si au supto amandoi vreo 6 luni, dar lasa asa ca merge asa – eu caut solutii la probleme, nu alte probleme.

  Pe scurt , in 3 ani, avantaj client in valoare de vreo 25,000 de euro calculand si schimburile pe conturile business si cele personale.
  Pentru mine suma asta e mai mult decat destul, ca sa fiu sincer.
  Da, nu-s multumit, dar altfel sunt mai nemultumit – ca urmare, asta e. Cand nu ma mai inteleg cu ei inchid si gata, pana atunci prefer avantajul material. Cu altii am discutii similare ( ma chiui de 3 luni sa deschid u cont in EUR la HSBC) si pula avantaje. Aaa, ca nu-mi cer acte, ma doare in pula. M-ar enerva sa imi ceara si acte sa imi dea si muie la cursul de schimb.

 6. Nu am bani de transferat in afara UK din contul de firma, dar stiu.
  Da, tot asa am transferat pentru casa. Ba s-au jenat, asa au inceput verificarile 🙂 .
  Dar am putut sa transfer tot avansul si nu mi-au limitat contul.
  Bine, eu am facut asta si cand am cumparat o proprietate in Romania. Am transferat EURO din ING in Revolut – i-am schimbat in lei in Revolut, i-am mutat inapoi in ING si am platit contractul de vanzare 😀 . Am castigat si acolo ceva.

 7. banuiesc ca la revolut ai trecut pe planurile premium sau metal ca doar astea te lasa sa faci schimburi valutare mai mari.
  cand ai initiat cererea de schimb ptr o suma mai mare nu ti-a blocat contul si ti-a cerut documente justificative? din momentul in care le-ai dat in cat timp ti-au deblocat contul?
  ar trebui sa schimb si eu o suma mai mare din lei in euro si vreau sa stiu la ce sa ma astept.

 8. Am fost premium de la inceput. Ma rog, dupa vreo o luna am ajuns la 2000 EUR si am vazut ca voiau comision si comisionul adunat lunar putea sa ajunga mai mult decat valoarea pe care o traficam eu prin ei.
  Am avut contul LIMITAT , nu blocat, doar de 2 ori.
  1 – Cand am depasit activitate de 10,000 EUR pe an. Sotiei, cont deschis in UK , i-au limitat contul dupa ce a sarit de 30,000 -> de unde eu cred ca au o toleranta mai mare la engleji si mai mica la romani ( eu am contul deschis pe Romania ) – ne stiu de hoti.
  2 – Acum, cand am acumulat vreo mult peste 100k eur / an. In rest mi-au trimis mesaj ca sa le dau documente or else. Le-am dat ne-am injurat, astea. Tarziu au blocat. Cred ca depinde si de profil. Daca esti premium reactioneaza ceva mai repede. insa da, calculeaza-ti un pic pasii inainte, nu lasa transferul chiar pe ultimul minut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.