Taxe mai mari și salarii mai mici – un model foarte-foarte bun

Uitați-vă la România ce bine o duce. Ăsta este secretul. Legat de care, vestea bună ( pentru mine, nu știu de voi) e că în România nu cresc taxele, încă, că n-au cât pula mea să mai crească, pe angajați, dar pe mine mă intresează pe business. Acolo ar mai fi loc, dar lasă așa, că merge așa, să sprijinim micro întreprinderile, etc.

Serios, bucurați-vă și exploatați criza asta politică în favoarea voastră, dacă puteți, cereți alegeri anticipate, orice nebunie.

În UK după ce se vaită că sunt salariile prea mari și vor iar forță de muncă ieftină, s-au gândit să pună niște taxe mai mari pe asigurarea națională. Nu cu mult, da-i progresiv. Adică ăia cu salariu mărunțiș plătesc mărunțis în plus, ăia cu salarii semnificative, plătesc semnificativ în plus. Ăștia zic de 1.25% creștere. Dar aia e creșterea taxei de NI raportat la salariu, adică îți mai iau ei atât din el. Taxa crește cu vreo 10%. Dar nu se face să discutăm așa, nu.

Cred că e corect. Cunoscuți de-ai mei au tot luat furloage ( furlough) plătite de stat, s-au delectat cu oxigen si paturi gratis la petrecerile cu covid, vaccinuri 5G, acuma plata jos.

Taxa pe profit pe companii o sa crească din 2023, mai e până atunci, vedem noi cum redirecționăm acest profit corporatist în alte părți, important e că ăstea cresc acum.

Soluția mea simplă este că va trebui să micșorez salariile în companie, nu știu ce părere vor avea angajații mei, dar eu am o alergie la taxe. Că dacă eu n-am participat la petrecerile de mai sus, chit că amicii mei au mai participat, nu știu cum să zic, ne cunoaștem, dar nici chiar așa.

5 Replies to “Taxe mai mari și salarii mai mici – un model foarte-foarte bun”

 1. Nu doar pe salarii ci si dividends. Adica degeaba micsorezi salariu ca daca iei banu ca div. tot procentu ala il platesti.

 2. Si in ro nu cresc taxele pe salariu, ca ce plm sa mai creasca cand sunt la 1.8 de ani de zile 😀
  insa oamenii afla the hard way ce bine i cu europa libera, pardon liberalizata si creste pretu la utilitati gaze/curent asa un minim 30%. Ba criza, ba bursa, ba rusii, ba certificate etc

 3. Adica degeaba micsorezi salariu ca daca iei banu ca div. tot procentu ala il platesti.

  Da si nu.

  Taxele pe salariu sunt 20% pana la 50,000.
  Basic rate £12,571 to £50,270 20%
  Taxe pe dividende pana la 50,000.
  Basic rate 7.5%
  Observi diferenta, da?
  E mai mare decat diferenta de NI Tax.
  Daca, re exemplu, iau 10,000 din salariul anual si il mut in dividende economisesc 1350 de lire. Ei au pus in plus 255 de lire la 30,000 – e win-win 😀 . Ei castiga 255 de lire la NI Taxul lor, eu castig 1350 de lire la income tax, pentru toata lumea e mai bine, cum ar veni. Ce, nu-ti place matematica mea?

  Pana acuma am vehiculat banii din UK exclusiv pe salarii si i-am lasat sa se acumuleze in firma. Ca nu stiu cand se taie un contract, noua sa ne mearga veniturile.

 4. calculul e chiar prea corect :))) eu ma refeream ca taxa aditiinala se applica si pt salariu (angajat/angajator) si pt div. (Nu si pe chirii :D)

  Cred ca iti tb si salariu pe aici? N am incercat sa stau fara. Aplic pt cetatatie in cateva luni si iti zic daca 12-13k /salariu pe an e prea mic :)) Cam cat aveam in ro acum 10 ani, hai ca i bine. Am fost gigea oricum la anglea, un pic cat sa dau si la taxe

  Cel mai bine iesi cu subcontractare pe ro si in loc de 20% (taxa profit) plus 7.5% plus 1.25% sa platesti 17% sau cat mai e in ro, mult mai putin oricum.

  PS: Am reintrat pe aici pt linku ala cu cauciucuri moka. Spre rusinea mea mai jos de 90£ pe 2 noi cu fitting n am gasit, tu parca te ai invartit mai bine. Asta ma oftica :))) Bafta!

 5. Pai de aia las sa fie ceva salariu. Dar nu imi trebuie musai salariu mare. Eu am oricum tot salariu din ala la misto- daca e musai plusez in ultimul an sa se vada ca am progresat mult 😀 , dar are sotia mai mare, ca ea e cu creditul la casa, astea. La ea e loc de optimizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.