O fugă până în Stratford, pe diagonală

Scurt că am plecat târziu, am ajuns târziu și mare lucru n-am realizat.

Aveam prea mult combustibil în rezervor și mi-era să nu mi-l fure careva zilele astea, așa că am zis să mai golesc din el.

Treaba e că am găsit în Stratford cam multă lume din UK la plimbare pentru cât de greu se vaită ăștia că se găsește motorină. Erau autostrăzile cam pline și la dus și la întors.

Și ăsta a fost tag line-ul: prea mulți turiști , în frunte cu noi, desigur. Puteam să stăm acasă, da’ zici că Șeic Spir ăla e important, încă e prezentat la școli ca cel mai mare scriitor al lor, deși e mort de 4 secole. Așa lipsă de talent la un popor mai rar; să punem deci mâna pe o cazma, să-l dezgropăm.

Atâta că nu era loc de intrat la muzeu, decât, evident, daca rezervaseși bilete din timp, cum nu era cazul: planificare românească pe baza de improv.

Așa că nu, iar prin “nu era loc” – zic n-aveai unde să mai intri, nici să te apropii de intrare, că rămâneai fără aer.

Și covidul ce zicea? Nu știm, vedem zilele astea. Lumea ne purtăm de parcă nu am văzut, n-am auzit. Eu și soția eram nu singurii dar aproape, cu măști dintr-un spatiu închis, umed, cu temperatură tropicală. Bine, în spațiul ăla oricum cred că erau degeaba măști, dar zici că se mai sperie. Nu se speria nimeni.

Mare lucru nu aveai ce să vezi p-acolo, în afara de orășelul pitoresc cu aer medieval, câteva monumente, normal; o rață, o lebădă într-o baltă jegoasă și multă, foarte multă lume. Greu să faci o poză în care să nu fie careva.

Mai erau pseudo-artisti trubaduri, din ciclul “să cântă, mă, manele aicea?”.

N-aveai unde să stai pe cur și să bei o cafea, o bere, serios.

Am găsit locuri doar la o cârciumă unde am mâncat absolut cel mai nașpa 🍔 burger de anul asta, anul trecut și acum doi ani 🏅. Cred că doar la McDonald’s ai putea găsi mai nașpa.

Dar nu sunt sigur.

In plus, serveau “limonadă” ( ăștia îi spun uneori așa la apă tonică) la dozator, folosind apă cu clor de la robinet, presupun că nefiltrată. #ecriza în UK, dar în viața mea nu am băut așa ceva, când eram copil mai beam uneori apă din niste pârâuri, laolaltă cu vitele, ( de prost, nu de vreo necesitate) și era mai bună la gust.

Prin urmare, dacă ajungeți în Stratford, recomand Golden Bee ( e typo, numele real probabil că e Golden Pee ) , ca să nu fiu eu singurul prost. Mă rog, nu eram singur ocupând ultimele locuri libere, dar zic așa generic.

Ce vreau să spun cu asta, în afară că nu l-am găsit pe Shakespeare să îl dezgropăm și oricum nu avea nimeni treabă cu el în orașul ăla, e că cred că le-a ieșit britanicilor treaba cu carantine, teste, pus toată lumea în zona roșie. Comparând ochiometric cu ce am văzut în ultimii doi ani, a cam crescut turismul intern . Iar treaba asta e cam gunoi: Ce să faci, n-ai ce să faci, dar eu cred că o să caut niste soluții de cârpit situația asta pentru mine, că nu prea sunt fan burgeri pentru boschetari și apă fortificată cu clor pe care să le și plătesc și să consider asta “ieșire” și “turism”. Și la cea mai jaf bodegă din Herculane am fost tratat mai ca lumea, din ce îmi aduc aminte.

Vă las cu un simbol mercantil al capitalismului clasic: Biserica Barclays.

Asta-i cultura în care ne scăldăm.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
2 years ago

Urat din partea ta sa promovezi pe seicul cu pricina. Mai nou e dat afara din scoli ca a fost rasist. :))
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9263735/Woke-teachers-cut-Shakespeare-work-white-supremacy-colonization.html

Fery
Fery
2 years ago

puteai sa mergi pe langa apa, e frumos de stat acolo. mai la vale este o biserica frumoasa si linistita, poti sta intre morminte si te uiti la rate. sau te dai cu roata mare. sau vii sa te dau cu elicopterul. sau iei o barcuta si te duci sa te dai parte in parte cu lebedele. fix in centru e un kitsch zgomotos si aglomerat.

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Am mers pe lângă apă, dar era foarte multă lume care stătea și acolo. Am mers și la biserică, printre morminte. Cu barca nu m-am dat că nu prea era timp, iar roata mare( cred că m-aș fi dat că sigur voiau copiii ) era defectă :). Lucra unul la ea.

Livache
Livache
2 years ago

Cam pastelat pe acolo 🤔

Dacă m-aș lua după știri.. mă așteptam să te aud fredonând din Sex Pistols 😂

https://youtu.be/cBojbjoMttI