Pentru mine e amuzant, dar…

Presupun că o să se ofuscheze influensării, habar n-am. Probabil influensării ăia care mănâncă la KFC se vor ofusca și vor anunța public și oficial că ei nu mai mănâncă acolo, că mă gândesc că ăia care chiar fac influencing mai serios și pe bani, o găsesc doar amuzantă.

Reclama e un fel de lasă vrăjeala, pune mâna pe muncă.

Pe de altă parte, ei zic de job pe bune.

Și după aia mă uit la salarii. Văd între 1200 de lei și 2000 pe execuție și 2500 de lei pe ceva managereală. Băi, tată. Nu-mi dau seama de cât de prost se câștigă din tentative de influencereală, dar probabil că foarte prost, dacă reușesc să prindă pe cineva la joburile lor.

Tristuț așa, un pic, dar cam înțeleg de ce vrea toată lumea să fie influencer dacă ăștia e banii. Acum vreo 1 săptămână îmi spunea frate-meu de unii care zicea că cauta ceva sys-admin pe 3500 de lei, in București. De banii ăștia poate să le dea reset la calculatoare așa random, când își mai aduce aminte, dar cică nu. Ei vor. Sau poate n-am înțeles eu bine sumele, că serios că dacă așa merge vrei să te faci influencer și să faci foamea până când prinzi ceva cât de cât, măcar muncești cât e nevoie. Iar mesajul meu nu e unul gen ”faceți-vă, bă, bloagări, vloagări” astea, dimpotrivă, cred că șansele sunt să faci foamea. Șansele să faci foamea erau și prin 2007-2009 când mă gândeam eu că ce-ar fi dacă n-aș mai munci eu la job și m-aș face bloagăr pe bani.

Atâta că atunci, ori îmi aduc eu aminte prost, ori șansele să fac ceva mai bun cu o altă meserie erau mai bune…

Nu știu ce să zic, dar reclama nu mi se pare convingătoare.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
2 years ago

Reclama e un fel de lasă vrăjeala, pune mâna pe muncă.

In conditiile in care aproape oricine poate face mult peste 2500 din .. sa zicem online, mie mi se pare ca munca e mai vrajeala decat vrajeala.

Daca o pui pe bunica-ta online sa le arate noobilor retete de Craciun o sa produca dublu.

E OK, pe aici au deja probleme cu personalul (de la aia care vand la aia care livreaza), nu vad de ce nu ar avea si acolo pana se prind de cum merg lucrurile.

Stropic
Stropic
2 years ago

Pai, din influencereala poate sa nu se castige absolut nimic, evident. :))) Cel putin la inceput, primele vreo doua luni, mai mult ca sigur nu castigi nimic. Dupa…cum ti-o fi norocul si priceperea, dar la inceput sigur nu. Si faza e ca tre sa si mananci lunile alea, sa platesti chirie, ba mai ai nevoie si de camera si de lumini sau whatever, deci consumi bani. Sunt si joburi mai bine platite, dar ca influencer iti mai trebuie si timp, nu sa fii legat la birou 9-6, si pe asta marseaza ei, ca au program ultra flexibil care iti permite… Read more »

Manowar
2 years ago

Sa suga pula.

E o domnisoara care face mai mult de-atat invatand lumea maghiara pe patreon (sziszi). Altul care joaca diablo (greenskin), tot pe patreon.

Astia sunt de-aia mici/amatori, ca la aia mari discuti de 50k+/luna (nu lei) si sponsorizari si plm.

Dar e ok, sa ofere 2500 de lei. Np.

Stropic
Stropic
2 years ago

Am incercat sa pun gresie, de fapt. 😀 Nu merge sa pui gresie pur si simplu – chiar daca inveti meserie pe tutoriale de youtube, ai nevoie de unelte, gen taietor din ala de placi etc. La fel, nu oricine poate monta un utilaj din ala ca al prietenului tau, chiar si asa prost. Si banuiesc ca o mai merge sa dai niste tepe, dar tre ai barem niste networking – prietenul tau nu l-a angajat de pe net, l-a recomandat firma de il vinde. Da, logic, exista si alte lucruri pe care le poti face, nu zic ca a… Read more »