Gluma cu numele haioase ale românilor și-a atins maximul

Am văzut și eu de cel puțin 5000 de ori pe internet buletinul ala cu Mirel Joaca-Bine de pe vremea când aveam net pe sârmă, nu pe fibră și wireless.

Așa că atunci când am văzut știrea asta peste tot acum două zile, cu românul împușcat în Italia, care sanchi era Mirel Joacă-Bine, am râs și m-am gândit că ce proastă-i mă- presa, că poza cu buletinul ăla e la liber pe net și orice infractor cu simțul umorului mai face din astea. În vremuri demult apuse știu de niște băieți ( știu că existau, nu i-am cunoscut vreodată, domnu’ polițist) care i-au luat identitatea lui Michael Laudrup ( un fotbalist celebru din Danarmeanca, probabil ieșit la pensie). Pe urmă i-au luat cardul că de ce nu, iar cei care foloseau identități sau aliasuri false în țări străine alegeau numele cu un simț al umorului vernacular.

La ce nu m-am gândit nicio secundă însă a fost că buletinul ăla era real, sau cel puțin avea datele unui om real.

No, omul ăla aparent a plecat în altă țară, Suedia ( așteptăm glumele pe temă de la ambasada ălora), și, de-a lungul timpului, evident că a întâmpinat probleme legate, nu de numele lui în mod direct, cât că buletinul lui a fost pe net la liber și probabil este cel mai popular fals de identitate din lume, după John Smith. Asta și pentru că românii sunt amatori de așa ceva. Și pentru că autoritățile românești sunt, în general, impasibile la genul ăsta de izvor grosolan de falsuri și infracțiuni.

Treaba asta e greu de depășit, dar era menită să se întâmple.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
2 years ago

Se vede ca n-am stofa de infractor, ca nu inteleg tteaba asta.

Adica daca imi iau o identitate falsa, e tocmai una sa blend in, sa nu isi aduca aminte lumea de mine, cel mai haios nume din lume, wtf.

Catalinx
Catalinx
2 years ago

In alte tari nu stie nimeni ce inseamna “joaca bine”. E mereu in inside joke

speedy.gonzales
speedy.gonzales
2 years ago

cand a vazut titlul ma gandeam ca l-au prins in offside si l-au faultat !!!
ulterior am citit ca a fost doar un caz de furt de identitate si ca cel real traieste in suedia