Zenfone 7 – un alt telefon nou, dar vechi

pentru animaloo, că altfel nu știu dacă mă oboseam să detaliez.

Au aparut deja editia Zenfone 8 si 8 flip, iar eu am cumpărat 7.

Zenfone 8 nu are slot de card, deci era descalificat, Zenfone 8 flip avea, dar costa cu 700 de lei ( 140 de euro) in plus si nu aveam niciun motiv sa-i dau. Văd că s-au ieftinit în urmă la pcgarage. Să sugă pula, că eu aveam nevoie de telefon săptămâna trecută, nu când se ieftinesc ele. Primeam in plus procesorul SD888 care-i pe 5 nanometri, spre deosebire de SD765 care-i pe 7.

Asa ca am socotit eu atunci că am scutit niste bani. L-am cumparat doar pentru ca migrez de pe 6 si nu vreau surprize. Cred ca imbatranesc si devin un client captiv de vârstă. Pur si simplu devin reluctant si inflexibil la schimbari, încep să nu mai am pofta de ”ia sa mai incerc eu si altceva pe banii mei”. Daca am nimerit așa si asta a mers, lasa așa .

Precizarea e ca sa nu credeti ca decizia de cumpărare are prea mult legătură cu ce bun e telefonul.

E bun, dar doar pentru mine, pentru ca sunt fixist si vreau, așa cum am zis, SD Card + dual SIM + baterie mare + procesor bun. Nu cred că cei mai mulți oameni au nevoie de combinația asta. Voiam și jack, dar asta e, adaptor.

Probabil că sunt mulți oameni care au nevoie de dual SIM, dar cred că renunță la ideea de SD card, că-și țin pozele și muzica pe cloud , probabil nimic critic de care să le pară rău.

Baterie mare sunt convins că vrea lumea, dar există un preț pentru asta – mărimea telefonului. Și greutatea.

Telefonul are 165mm lungime, Zenfone 6 avea 159 si era deja prea mare pentru mine. Nu-i numai lungimea, ci si latimea si grosimea il fac prea mare pentru mine.

Ce e mai bun? Bateria desi la fel de mare tine și mai mult. Diferența vine și de la ecranul super AMOLED versus puscaria de IPS LCD care se vede mai fad si consumă mai multă baterie.

Am sărit de 2 zile (48 de ore) utilizare cu o incarcare. Mai exact, două zile și 18 ore de utilizare moderată, nu cum îl rup eu de obicei. Am avut vreo 4 ore și jumătate de ecran in timpul ăsta.

Asta e de bine. Nu foarte bine, că sunt și alte telefoane, unele mai mici și mai ușoare care trec de două zile, prin management mai bun și procesoare mai puțin consumatoare de curent. Dar asta e, nu poți avea și procesor puternic și consum redus de curent. Pe Android. Bănuiesc că procesoarele SD888, de pe Zenfone 8, consumă mai puțin curent (5nm) și probabil bateria ține și mai mult. Habar nu am și nu cred că o să am, că nu cred că o să cumpăr Zenfone 8 vreodată. Din motivul că dacă Zenfone 6 a crăpat în 1 an și 10 luni, cred că ăsta o să crape tot cam așa și după aceea am să mă enervez.

Pe partea de poze, tot ce pot sa spun e ca e OK, dar nu e fantastic. Iphone, mai ales alea PRO, fac poze mai bune . Din punctul meu de vedere e oarecum la fel ca Zenfone 6. Mie mi-e de ajuns. Are 3 camere, una de zoom optic, asta e singura îmbunătățire notabilă. Sigur, DXOMark dă un scor mai bun, n-am cum să-i contrazic, dar nici nu sunt așa de sensibil cât să le observ și eu. Ah, pe partea de video, filmează în 8K, predecesorul ”doar” în 4K. Mă lasă rece, momentan. Am un singur televizor 4K în România. Am pus un clip 4K filmat cu telefonul și urcat pe youtube, nu pot să zic că mă dă pe spate calitatea. În rest am numai televizoare și monitoare 1080p, sau 2K. Habar nu am cum filmează în 8K și nici nu cred că o să încerc prea des și prea curând , că nu am pe ce să văd, nici de ce să folosesc atâta spațiu de stocare. Singura chestie utilă ar fi dacă aș vrea pe un film să pot cândva să fac zoom/ crop, să deslușesc diverse obiecte de acolo. În rest, nu mă încurcă, nici n-aș da banii special pentru feat-ul ăsta pe un telefon.

Pozele.

Dacă vreți telefon de poze aveți Xiaomi, Huawei, Iphone, Samsung și altele, până la Asus. Mă rog, cică există ”Asus Smartphone for Snapdragon Insiders” despre care nu știu nimic.

Dincolo de astea , am observat câteva chestii nașpa pe care nu le-am observat la predecesorul defunct.

Mi s-a blocat o data în Google maps și o dată în timp ce făceam poze , de a trebuit să dau restart . In mai puțin de o săptămână de la achiziție , lucru care mă face să cred că e ceva in neregulă la soft, sper să primesc ceva update-uri care să rezolve treaba asta.

Pe scurt – sunt OK cu el, l-am luat pe firmă și o să îl pun pe costuri , ha! Dar altfel, nu îl recomand pentru ceva special in afară de nevoile antemenționate.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
2 years ago

Pentru aplicatii blocate poti incerca KillApps. Dar daca blocheaza telefonul cu totul cam aiurea… mai ales ca zici ca are cpu power horse. Totusi unii producatori cam uita de anumite modele, dupa ce ies din lumina reflectoarelor, si nu mai sunt updates oficiale pentru ele. Chiar si pe xda, daca vrei ceva mai exotic… putine ROMuri de unde sa alegi. D-aia in general ma uit la Samsung, e stupid cum pe vechitura de Note3 din 2013 am pus Android10 (au iesit si romuri de 11, dar mi-e lene) in timp ce am colegi non-Samsung “blocati” in Androidul din fabrica. Iar… Read more »

Carmen
Carmen
2 years ago

Pfaaa, ce e ăla albastru din penultima poză, brad? Arată fenomenal, mai fă-i o poză de aproape…

Alex
Alex
2 years ago

După telefon urmează sa schimbi și mașina?

😉

0040
0040
2 years ago

@Carmen, posibil sa fie pin argintiu, da poate iti raspunde Catalin. Oricum, gasesti o droaie de boschetzi look-alike pe copacei.ro daca dai search cu «albastru«. Desi pare cam silver…

0040
0040
2 years ago

ehm… cauta cu “molid super-argintiu” mai bine 🙂