Adaptor de mufă audio

Da. Nu îmi convine. Nu se aude dezastruos, dar.

Gâjâit uneori , alte ori aud cu pureci. Nu grav dar undeva in subconștient e acolo. O să fac și niște teste să mă asigur că nu e vreun efect placebo, in creierul meu, când văd mizeria asta.

Poate trebuia să iau și un adaptor mai acătării, nu Glubee la 7 lire . Poate contează și asta.

Dar parcă văd cum nu știu cum o sa justific că o să mai scot din buzunar o căciulă de bani să îmi iau ceva telefon Sony cu port de căști pentru liniștea mea sufletească. Momentan mă abțin . Strâng din buci.

Puteam să fi cumpărat direct din ăla dar îi lipseau altele și mai costa și ca un iPhone din ăla bun.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
2 years ago

Dar ce au castile wireless din nou?

Doru Vlad
Doru Vlad
2 years ago

Pentru sală nemaipomenite, pentru lucru pisa-te pe ele ca duc undeva la 3 ore!

Doru Vlad
Doru Vlad
2 years ago

Am uitat sa comentez la subiect. Nu știu ce adaptor ai tu sau ce a construit Asus dar eu pe Xiaomi Mi 10T nu am avut probleme cu adaptorul. Nu știu poate unde era si ala original al telefonului

Stropic
Stropic
2 years ago

Nu stiu de ce buget e vorba, dar cu siguranta gasesti cu autonomie peste 3 ore. Gen macar 30 de ore daca dai un ban in plus.

Catalinx
Catalinx
2 years ago

@Stropic: Nu exista niciun motiv serios sa obligi lumea sa treava pe wifi ( o tehnologie mai scumpa si cu probleme) doar pentru ca iti e lene, sau nu vrei, sa pui un port. Exista motive pentru care cineva poate vrea casti fara fir, dar nu exista motive sa ceri ca toata lumea sa se mute pe alea. Alea cu fir au sunet mai prost decat alea fara fir, asta de incept. In functie de ce codec alege aplicatia care trimite sunetul prin bluetooth, pot sa se auda chiar oribil. Interferente cacalau. Apoi bateria, la din alea mici pe care… Read more »

Adi
Adi
2 years ago

De peste 12 ani am folosit doar casti wireless conectate la calculator (Teams, Webex, Amazon Chime, Zoom, toata paleta) si telefon. Primii 8 ani au fost Jabra, ultimii 4.5 Plantronics. Fiecare casca m-a tinut minim 4 ani, iar acum dupa 4.5 ani bateria la Plantronics nu mai tine decat 6 ore … suficient. In astea 6 ore daca am o pauza sa o pun la incarcat, in 5 minute incarca pentru o ora de vorbit si in 50 de minute se incarca complet. Pe deasupra, cutia de depozitare are baterie in ea si incarca vreo 5 ore si aia daca… Read more »

Adi
Adi
2 years ago

Si am uitat: nu ai cumparat un adaptor, ci un DAC ieftin. USB-C nu are semnal analogic, pe mufa de 3.5mm scoate analogic, in mufa USB e un convertor digital-analog. Adaptor de mufa era daca aveai semnalul necesar si faceai doar conversie la formatul de mufa fizica, ca un niplu de teava de apa de la 3/4″ la 1/2″, de pilda, aici bagi porcul pe o parte si scoti carnatii pe cealalta, nu e adaptare ci procesare.

Stropic
Stropic
2 years ago

Nu obligi lumea, vor ei, ba te si platesc pentru asta. Ce ai luat tu ca telefon e un produs premium, de lux. Merge la pachet cu alte produse premium, de lux. E ca si cum ai cauta un lamborghini cu gpl, asa. :))) Castile wireless au avantajul evident ca nu te incurci in fire si ai mobilitate mult mai mare. Nu au niciun alt dezavantaj in afara de pret, evident. Daca ti se termina bateria cumva si nu le poti baga la incarcat in laptop nici 5 min, le poti folosi si cu jack ca niste casti normale. Dar… Read more »

Adi
Adi
2 years ago

Doar alea mari, overhead, au si mufa de cuplat la cablu. Eu am scris de “alea mici pentru sedinte” (Plantronics 5200 UC, la Jabra nu mai stiu modelul) care au 7 ore autonomie si le-am folosit si cate 12-14 ore pe zi ani in sir fara nici un fel de probleme.

“Lamborghini cu GPL” se cam potriveste.

dam167
dam167
2 years ago

Eu cred că toată lumea vrea căști fără fir, nu invers. Căștile wireless bune sunt acum la un nivel satisfăcător, iar cei cărora nu li se potrivesc sunt fie audiofili, fie au cerințe specifice și sunt foarte puțini. În jurul jack-ului de pe telefoane s-au creat discuții care mai de care mai aiurea, normal, cei mai vehemenți sunt ăia care nu se pricep și care au impresia că le-a luat cineva ceva. Degeaba ai fir dacă DAC-ul din telefon e prost, cum era cazul la aproape toate telefoanele. Faptul că ai un output digital prin usb-c sau lightning e de… Read more »

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Si am uitat: nu ai cumparat un adaptor, ci un DAC ieftin. USB-C nu are semnal analogic, pe mufa de 3.5mm scoate analogic, in mufa USB e un convertor digital-analog. Stiu. Si n-am ce sa fac pe tema. De fapt, prin portul de USB-C poate trece si sunet analogic, dar nu e cazul. Si este el ieftin dar este super-profi , i-auzi ce zice descrierea : “Adapter Hi-Res DAC Chip Compatible with Pad Pro 2020, Galaxy S20+ 20 Note 20, Pixel 4 XL, OnePlus 8T 7T, Mate 40 Pro…” Glumesc, evident, e o pocnitoare. Ce ai luat tu ca telefon… Read more »

dam167
dam167
2 years ago

Audiofil înseamnă (sau ar trebui să însemne) un om care e interesat și pricepe ce discutăm aici, nu vreun super erou cu auz divin. Audiofil ăsta e, cum zic tinerii acum, un termen umbrelă, de fapt înseamnă pasionat, ca ăia care vor să încerce mai multe chestii, nu vreun drept de aroganță – deci n-ar trebui să te tirmită nimeni niciunde, indiferent de ce echipament și urechi are. Aproape toate telefoanele înseamnă celealte în afară de alea menționate de tine (LG și Sony, modelele cu DAC bun). Pe lângă că puțină lume le-a cumpărat pe alea, și mai puțină lume… Read more »

Stropic
Stropic
2 years ago

Corect, nu e un produs de lux telefonul tau, dar nici castile la 300 eur nu sunt chiar lux. Sunt cam in aceeasi liga, asta voiam sa spun.

Plus, la ce le folosesti tu, gen doua sedinte in acelasi timp, e rar spre deloc intalnit pe piata (stiu, ar trebui sa muncim mai mult, mna)

In rest ori stai la laptop, si atunci le conectezi acolo si cam toate laptopurile au jack, ori te plimbi prin casa/lume cu telefonul, moment in care nu iti convine sa ai un fir dupa tine.

dam167
dam167
2 years ago

Atunci e oficial, sunt audiofil – doar că am amplificator integrat, nu pe lămpi. Mi-ar plăcea și unul pe lămpi, dar mai mult ca moft. Căștile tale nu sunt o mizerie pentru nimeni, pentru mine de exemplu nu sunt destul de comode și nu-mi place îmi mod deosebit design-ul, eu am vrut să le iau pe alea mai scumpe (tot Marshall, nu mai știu cum se numea modelul). Dar în review-ul din link-ul tău fix asta spun: are probleme pe BT și un hâsâit deranjant pentru unii, adică ceea ce te deranjează pe tine. Poate ți s-ar potrivi mai bine… Read more »

Adi
Adi
2 years ago

Pe BT folosesti doar DAC-ul din casca, nu trimiti analogic prin BT. Iar castile wireless decente (gen Plantronics-ul de il folosesc, dar si altele) au DAC-uri bune, ca la 150-200$ nu le-ar cumpara nimeni cand exista optiuni la 30$. Si chiar se aude bine, microfoanele sunt bune, ceva noise cancelling, pentru conferinte e perfect, dar in nici un caz nu e vorba de ascultat muzica; pentru aia exista alte modele, la alti bani. Doar ca info aleatoare, DAC-urile din telefon pot fi decente, dar au probleme cu zgomotul si filtrarea, nu pune nimeni in telefon condensatori uriasi precum cei de… Read more »

Livache
Livache
2 years ago

Uite o propunere pentru lista lui moș Crăcilă:

https://www.avstore.ro/amplificatoare-casti/fiio-ka3/