O gravă trădare conform planului

Citeam știrea cu cârdășia PNL cu PSD. Nimic nou, nimic neașteptat. Ca-n 2012, unire întru salvarea situației .

Surprinzător a fost că a durat atâta până i-au trântit pe ăia de la USR. Aș da vina pe pandemie, că anul trecut , din moment ce a fost nasol, anul ăsta nu au avut PSD-ul tupeu de la început să își prezinte interesul. Că nu știau ce vine. Dar dacă lumea s-a învățat cu pandemia, cu moartea, dacă nu a venit încă nimic foarte grav pe partea economică au prins curaj.

Era evident că PNL-ul nu aveau niciun chef de lucrat cu USR-ul și pe undeva e de înțeles și de ce. Aia sunt enervanți , cu curul in potecă astea.

A nu se citi că îi laud pe ăia de la PNL și îi critic pe ceilalți. Că nu sunt multe lucruri de laudă.

Dar era limpede că nu se halesc și doar îs acolo că ăsta era mandatul pe care l-au primit de la votanții lor; un fel de “băi, pulelor, v-am votat pe voi pentru că suntem proști și noi atâta știm/putem/avem de ales când nu vrem PSD. Hai, acuma dati-i afară. Și i-au dat, dar la modul, hai ieșiți și voi un pic, că vă deschidem prin spate după ce începe filmul.

În 2016 “prețul” pentru trădare a fost un pic de pauză. Depozitarii încrederii lor ( insist sa folosesc un limbaj de lemn) or să stea cu buza umflată încă 3 ani și apoi vor vota iar PSD, că atâta îi duce mintea. Sau poate vor vota AUR, care va face alianță tot cu PSD, că va răsări până la urmă și soarele ălora, care până acuma sunt neîntinați, fiind în opoziție.

Este un deja vu continuu și nici nu poate fi altfel, pentru că dacă ar fi altfel, soluția aceea ar segrega și mai mult societatea, decât ar uni-o.

Imaginează-ti un USR + AUR. Sau un USR+UDMR+ ceva partid de buzunar.

Imaginează-ti un USR+PSD -> ar îngropa USR-ul. PNL-ul e probabil singurul partid care îi poate supraviețui PSD-ului. O să iasă probabil șifonați, vai de mama lor din schema asta ( eu greu de crezut că vor reuși să pună PSD-ul la colț ) dar o să iasă cumva tot cu procente de parlament. Își mai fac un pic mâna prin opoziție, in mandatul 2024-2028 și pe urmă mai văd ei.

Singura concluzie e că totul merge conform planului, cu mici întârzieri.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments