Working class hero #1

Din capitolul “noi muncim, nu gândim”

Ziua lucrez pentru alții, noaptea pentru mine. Nu a fost neapărat cea mai buna idee când am comandat 5 tui argintii să le plantez pe lângă gard in fața drive-ului, dar hei, nu îmi spune mie nimeni cum să îmi planific ziua. Cu excepția clienților și a soției. Dar cum soția nu plătește , facem cum spun clienții.

Așa că la ora 4 și jumătate după masă, adică noaptea că soarele apune in perioada asta pe la 4 in UK , atâta că nici nu răsărise in ziua cu pricina , am luat hârlețul și m-am apucat de săpat gropi.

Am tras rabla să lumineze cu farurile zona, am pornit încălzirea globală pe motorină și i-am dat bătaie.

Când săpăm am aliniat eu gropile , dar când am pus pomii in gropi nu am folosit ață, că eram pe grabă , măcar bine că era întuneric și puteam să văd. Puteam să văd că am pus o tuie un pic aiurea, dar nu a fost să fie, ghinion.

Iar pe alta nu am putut să o pun la distanță simetrică, pentru că erau niște rădăcini monstruoase, nu puteam să sap cu “spade”-ul astora, chit că am unul de la Fiskars ( gunoaie, trebuie să îmi aduc și hârleț din România, mă ?) , de abia am reușit într-o parte să le tai cu un ferăstrău. Și aveam timp limitat.

Nu-i bai, am să pun încă o tuie sau ceva intre ei, iar în timp coroanele vor ascunde imperfecțiunile.

Tata mereu îmi spune “nu mai munci, măi, tată noaptea, că nu e bine, nu vezi bine și iese urât.”

“Da, tată, da. Exact ca atunci când am construit împreună gardul de la casa din România și-am lucrat de la 8 dimineața la 3 noaptea, cu și noi și muncitorii, că te chemau a doua zi schimbul 1 ( pleca dimineața la 5) la serviciu din concediu, că era nu știu ce urgență să pornești fabrica. Iar eu de supărare că am muncit atât am zis că nu pierd discoteca ( aveam 13 ani, dat nu contează ) și am mers când aproape închideau aia de am dormit jumătate de oră pe o boxă , dar mi-am făcut damblaua.”

Exact ca atunci când recoltam porumbul și nu încheiam vreodată mai înainte de răsăritul lunii.

Am învățat de la părinții mei să trag la jug ca un american, sau mai dihai.

Alexei Stahanov și-ar tăia venele de ciudă. Am ridicat un elogiu al socialismului științific. Mult și prost . Mă gândeam că am să scot acea tuie și am s-o replantez intru alinarea OCD-ului, dar am să-mi rezist.

Va rămâne întru eternitate pentru a mă răni in retină și a îmi aduce aminte că există costuri pentru lăcomie , iar cei ce vor cumpăra casa vor fi inițiați în ceea ce înseamnă să fii român și legendara calitate românească. Sau am s-o dreg din freză, românește și în doi ani nu o să mai observe nimeni nimic.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
2 years ago

“Am ridicat un elogiu al socialismului științific. Mult și prost ” … fraza asta va ramane pentru eternitate, atat de bine e zisa.

Din poze se vad si casele si masinile vecinilor. Foarte faine. Se vede ca nu sta chiar oricine pe acolo.

Poo
Poo
2 years ago

Din prima poza pare că ar fi aliniați doi câte doi, primii cu ultimii…
E o simetrie asimetrica 😁
E bine și așa…

Doru Vlad
Doru Vlad
2 years ago

Când eram mic și stăteam pe la țară am învățat și eu regimul ăsta de muncă. A fost o chestie pe care am urât-o maxim și de care mă feresc și acum. La mine e decât mult și prost mai bine deloc si mă uit la televizor. Dacă am învățat ceva de la locul de muncă e să evaluez o treabă si sa nu ma apuc de ea dacă nu am timpul necesar plus 40%. Dacă e nevoie sigur facem într-o oră ce trebuie făcut in trei dar altfel nope. Nu m-aș fi apucat la ora decât dacă scădea periculos… Read more »

0040
0040
2 years ago

Daca Opel Antara si Renault Clio sunt masini pentru nu chiar oricine din UK…. Noroc cu aia neagra ca nu se vede bine altfel credeam ca e BMW 320d / E46 din 1998.

0040
0040
2 years ago

Nu ma fute pe mine grija de zona, lol, pe mine m-a uimit cum cineva poate asocia rablele alea cu bunastarea in 2021AD. Mai ales pt UK, unde lumea mai are si bani. Ca afirmatia era gen uite ce masini si ce case, cu siguranta ca…

Magda
Magda
2 years ago

Nice! Cat fu boschetu’, mai mult de 50£ per bucata ?

Magda
Magda
2 years ago

Rezonabil. Sa traiasca si sa creasca mare!

buntzi
buntzi
2 years ago

BMW-ul ala de care faci tu misto e din 2020

Fiind model F30, mai târziu de martie 2019 (când a fost înlocuit cu G20) nu prea are cum să fie.

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Cand apare masina inapoi in drive ma uit sa vad ce numar are, ca pe poza nu e clar, ar putea fi 19 sau 10.

In principiu se poate intampla ca un model produs inainte de martie 2019 sa fi ramas pe stoc pana in 2020 sub o forma sau alta si sa fie inmatriculat cu numar nou, ca numarul nu retine data productiei, ci data inscrierii in circulatie.

buntzi
buntzi
2 years ago

Ah da, adevărat, asta e foarte posibil.