A venit o dată o domnișoară colegă cu unul din copii pentru un sleep over.
Noi eram pe făcut sarmale și normal am tratat-o românește cu sarmale cu mămăligă.
Ea, de origine galeză, nu a apreciat, noroc că mai gătise mama soției și altceva , niște șnițele.
Acuma, eu înțeleg că gusturile sunt diferite, copiii răsfățați, iar noi românii nu avem musai o bucătărie foarte populară, cu siguranță nu e italiană sau franceză, chit că ne dăm noi popor latin și francofon.
Dar pe lângă înțelesul ala tot m-am simțit cumva ofensat. Noroc că i-a zis copilul să stea liniștită, că nici sor-sa nu mănâncă așa ceva , și mi-am adus aminte că înainte să educ britanicii cu privire la multiculturalitatea din bucătărie, trebuie să rezolv mai întâi problemele din curtea mea.
Mai târziu a făcut mama soției niste clătite. A luat copilul la școală vreo 7. Că 7 mai erau. Că să le dea și prietenelor ei. Că le place tuturor. Sunteți 7 ? Nu sunt, le-a dat câte jumătate. Gusturi.
Ia, mă tată, și tu niste sarmale la școală, nu clătite, că astea nu sunt românești.
N-am zis, dar mă gândeam.
“Ia, mă tată, și tu niste sarmale la școală, nu clătite, că astea nu sunt românești.”
:))) Era mai greu sa rupa sarmaua in doua si sa le dea cate jumatate.
Sarmalele sunt turcești, au până și același nume. Nu cred că românii le-au dus în Turcia..
Ba da, le platea Mircea cel Bătrân tribut și s-au prins ei cum se fac astea. Nu am să recunosc vreodată trademarkul la sarmale, mici și șaorma către alte țări. Sunt românești și gata.
Sweet denial :))
Lol si-a găsit cine să comenteze, populatia galeza. Urmează comentariile acide de la feroezi! In altă ordine de idei bine că nu a fost fiul meu, asta îți explica franc că nu îi place ce ii dai sa mănânce deoarece arată” ca vomitatul ascuns sub preș”.
Bai, adevarul e ca eu nu am fost la masa cu fetele si nu stiu exact in ce termeni au discutat. Doar am intrebat daca i-au placut sarmalele si am primit explicatia de la sotie, dupa care am inceput sa injur ca nu se poate sa isi bata joc de ospitalitatea romaneasca, pai ce pula mea facem aici?!