Pe sub mână, în alte țări

În România dai șpagă pentru favorul de a face angajații statului ce sunt plătiți să facă. Așa merge. Bine, merge și invers, să nu ne căcăm pe noi, posesorii de adeverințe de vaccinare mincinoase dau like!

În UK eram cu un copil sub 16 ani ( nu contează al cui, că e cu declarații) la unica doză de vaccin pfizer ( așa se face în UK momentan și așa știu ei, avantajele de a locui în 2 țări, plm) și i-am întrebat de unde pot lua certificat de vaccinare pentru copil. Nu poți sub 16 ani decât pe hârtie, dar aștepși 5 zile, după aia îl ceri și DUPĂ AIA… OK. Și mai repede? De la medicul de familie.

Ce zice medicul de familie.

Aha, mă duc cu cartonul ăsta la ei? Ce carton? Ăsta de mi l-a dat de la triaj, cum ce carton?! Aaa, păi ăsta nu se dă la copii, aia de la triaj nu știe, a greșit, dă-l încoace.

-Mmmia-l, na.

Și a chemat ăla imediat un paznic să ia cartonul și să îl distrugă. După care i l-a cerut ÎNAPOI că trebuia să bage datele de pe el în sistem. A mai repetat o dată că ăsta nu se dă la copii.

-Ok, am înțeles, asta e, aveți idee cum dovedesc totuși statutul de vaccinat până ajung la GP? ( știu, știu că suntem o lume liberă, avem drepturi și nu e normal să fie nevoie…eh, trecem peste, s-a trecut deja).

-Mda, bună întrebare. Ai o hârtie, să îți scriu eu de mână că… ( nu serios, ăștia sunt atât de proști încât cred că merge așa peste tot, că la ăștia în țară cuvântul/declarația cuiva pe o foaie MAI ESTE cât de cât respectat)

Aveam, dar nu îmi pierd timpul cu așa ceva și am ridicat din umeri. Pe urmă a zis :

-Știi ce? Lasă că-ți dau cartonul, dar nu ăsta, că trebuie să-l dau înapoi.

A mai scris o copie de carton din ăla de vaccinare pe un altul și mi-a dat-o în cea mai pe sub mână formă posibilă și jur că m-am abținut cu greu să fac ce se cuvenea, adică să scot rapid și eu o hârtie de 10 lire din portofel și să i-o dau la schimb.

Bă, am avut un fior și-un sentiment de vină că primesc ceva ”pe sub mână”, iar eu nu dau șpaga cuvenită pentru asta. Nu c-ar fi așteptat omul ceva, e un căcat de carton, probabil nu contează oricum la nimic că mi l-a dat, dar omul era afectat că încalcă procedurile și a făcut-o totuși ca să mă ajute, în ciuda unui sistem imperfect.

Acuma, mie tot îmi place România pentru oamenii ei. Așa cum suntem, de căcat. Dar dacă lucrezi la stat, iei șpagă și nu înțelegi de ce te urăsc cetățenii, deși în mintea ta tu îi ajuți ( am întâlnit pe unul așa, în București desigur, m-am abținut să nu-l scuip în grijania mă-sii), uite o temă de meditație.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
2 years ago

Ciudat cum evolueaza treaba asta cu pass-urile. La aia care au facut J&J au zis ca acum trebuie sa mai faca neaparat ceva cu mARN, la aia cu 2x pfizer e vorba sa nu le prelungeasca daca nu fac si pe-a 3a….

Intre timp Pfizer cica a inceput sa testeze pe copii, si sub 16 ani. Si mai nou si pe aia sub 5 ani. Pana mea sa testeze ca nu-s copiii mei.

Dar usor usor incepe sa iasa la numar alea 120.000.000 doze pentru Romania.

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Se vaccinează deja cu doua doze in România de la 12 ani in sus , nu știu ce zici despre că se testează la sub 16.

Sub 12 ani (>5) e deja aprobat în SUA și în Europa. România a zis că se pregătește să înceapă vaccinarea cât de curând. Tot cu două doze, cred. Or să înceapă și in UK probabil după anul nou.

E normal să testeze și la sub 5 ani, nu-i nimic fantastic aici. Și, normal că nu testează pe copiii tăi,ci pe ai altora, care au nevoie de cineva bani, sau dracu știe.