Ryan Air – afacerea secolului

Am cumpărat bilete către Tenerife ( doar dus ) cu circa 100 de lire de persoană. Ho, că e ieftin.

Bilete către România, în aceeași zi, găsisem cu 350 de lire de persoană, tot doar dus. De aia am zis zis că ia stai un pic așa că cu 250 de lire de persoană iau bilete dus din Tenerife in România. Ceea ce am și făcut.

Am luat la cunoștință că plecam in Tenerife din Stansted , care nu-i cel mai convenabil aeroport pentru mine, că e departe, dar am zis că aia e, era ora cea mai bună .

Aeroportul e mișto, credeam că e vreun gunoi, cum era Lutonul acum 4 ani când l-am văzut eu prima dată. Acuma au renovat Lutonul, dar a ajuns Gatwick gunoi. Acum 4 ani ăsta era mișto.

Ce nu am știut e că la 500 de lire biletele , trebuia să mai plătesc 200 de lire pe taxi . Mda obicei era mai ieftin. Până la Luton sau Heathrow… Ghinion. Dacă lăsăm mașina acolo două săptămâni plăteam 140 de lire. Dar nu puteam să o las că nu ne întoarcem acolo.

Ăștia de la Ryan zboară cu Boeinguri. Mama soției zice că îi plac mai mult astea decât Airbusurile că sunt motoarele mai silențioase și cică ceva legat de compartimentele de bagaje de deasupra capului. Cine ar fi crezut că devine soacră-mea expertă în aviație.

Pe mine m-au impresionat cu scaunele și tapiseria lor.

Mai subțiri nu pot să existente. După cum zicea soția <<dacă pune pilotul “o frână”, cred că se rup toate. >>

Nu știu , ce știu e că nu se rabatează și totuși au mai mult loc un picuț la picioare decât Wizz. Tot neconfortabile.

E mai mult loc că nu mai au buzunar să poți pune orice. Sunt ca scaunele de autobuz interurban și alta nu.

Dar afacerea a fost alta. Am comandat apă și “mâncare” ( niste chipsuri și un kit-kat )de acasă.

Și pentru că ăștia sunt hapsâni și vor să îți ia bani mulți, aplicația e gândită în așa fel in cât dacă zici “vreau o cutie de Pringles , îți pune câte una la toți pasagerii din rezervate. Așa că am pus și am scos mai de multe ori până am reușit să fac ce am vrut: 5 ape, 3 chipsuri și 1 kit-kat.

Ăștia aduc prima data mâncarea precomandată în avion, dar când au venit cu ele, dormeam toți bubeni și m-a trezit soția că o întreba stewardesa dacă a comandat niste apa din avion de pe aplicație. Și nu, dar i-a spus că am făcut eu o comandă. Aha , da, o aveau . Și au venit cu o punga plină. 4 sticle de apă, kit-katul , între 12 ( doisprezece) cutii de Pringles.

Mă întreabă câte comandat. Trei, plm, trei. Stewardesa se uită la sotie și : Please take it!!!

Le ia, că le-am platit, probabil. Aparent nu, am plătit ce am zis eu mai sus, in total 22 de lire. Doar cutiile de chipsuri ar fi făcut 36 de lire.

Foarte bun. Profit.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments