Cu trenul ll. Uitasem în ce tara traiesc

image

Mda, asa sunt eu. Ma entuziasmez repede.

Trenul are în sinea lui o problema și se numește ora de plecare. Anume, dacă trenul pleacă la 6 fără 5, la ora aia tre sa fi acolo,  nu mai târziu. Ca nu te așteaptă.

Nimic nou.  Sunt ok cu asta. Dar dacă ajungi acolo la timp si-ti canta în stație ca “ne pare rău, trenul are 40 de minute intarzaiere”… Patruzeci. Pe un drum de maxim 60 de kilometri.
Baaaaah, da-te in pula mea de tren. Nu e ca și cum exista un panel pe internet unde poți vedea întârzierea,  ca sa nu pleci ca boul de acasă.

Eh, 1 vagon stricat de la alt tren. Făcute 2 în 1.  Asa ajungi sa te cerți pe locuri la cls. 1  cu pensionarii,  sau ca pensionarii.
Pentru ca “domne’, trebuie sa înțelegeți,  facem și noi ce putem. ”
Pai, nu? Ca ce dacă ma costa mai mult decât drumul cu mașina,  gen SUV, nu vreun GPLos, atâta putem de banii ăștia și aia e.

Ah si am trecut pe lângă baie. Care miroase ca gardul din spatele discotecii sătești de acum 15 de ani.

Presupun ca femeile de serviciu nu lucrează în weekend.

Asa ajungi la concluzia ca cel mai bun mijloc de transport în comun e tot masina.

Ca la americani.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IM
IM
8 years ago

Stii care e partea comica pentru mine? Ca nu vreau sa se schimbe lucruri in tara. Pentru mine e o bucurie sa le gasesc exact asa defecte cum le-am lasat. Numeste-o nostalgie daca vrei. De fiecare data cand m-am intors si am vazut ceva schimbat/renovat/ inlocuit m-a cuprins o tristete iremediabila vorba poetului. Problema mea cea mai mare o reprezinta oamenii care s-au scimbat in rau. S-au adancit in prostie si badaranie. Pot sa traiesc si sa ma adaptez la probleme de infrastructura-sunt peste tot pe planeta dar cu oameni ghiolbanosi niciodata