Destatuarea lui Schrödinger: Pedofilia de ieri cu ochelarii de azi

În decembrie anul trecut a apărut în Irish Times un articol wokist despre cum Schrödinger a fost pedofil și ia să nu mai primească atâta recunoaștere publică, că era un ticălos. De aici se dezlănțuie jihadul woke. Osă vedeți.

Și era un ticălos, în sensul de afemeiat, egoist și cam copilăros. Dar a fost, dom’ne, un pedofil?

Și da și nu, la fel ca pisica. Diferența nu ține de superpoziția acțiunilor lui Schrödinger în raport cu multiple realități, ci cu schimbarea cadrului de referință și a ochelarilor prin care privim lumea astăzi. Chiar și în lumea lui Schrödinger era departe de un caracter perfect, dar e dificil de spus că ar fi fost pedofil. Lumea întreagă se încerca să fie mai puțin pedofilă, să se raporteze la noile reguli sociale, care ofereau femeilor și copiilor, în general, ceva mai multă apreciere.

Însă azi, articolele de ziar nu trag în țeapă societatea civilă, sau normele sociale ale acelor vremuri, ci destatuează oameni care erau vag acceptabili în acele vremuri. Problema e că destatuarea se produce generic. Articolul din times și încă unul din futurism, vorbesc despre faptul că meritele pot fi recunoscute, o dată cu recunoașterea caracterului ”mizerabil” ( absolute scumbag) al omului de știință și că onorurile ar trebui retrase.

Realitatea e că dacă distrugi toate valorile lumii sub umbra faptului că-s vinovați de a fi trăit în vremuri austere cu privire la normele de etică și corsetul social, rămâi cu o societate cu ale cărei singure valori sunt cele legate de corectitudinea politicii și reprezentanții sunt niște icoane ale mediocrității cu singurele merite că n-au făcut rău nimănui.

Un pic de context, cu privire la pedofilie.

Medical pedofilia descrie o deviație comportamentală de atracție sexuală către copii, adică pui de oameni care nu au trecut încă prin pubertate, nu au ajuns în faza în care să manifeste ei însuși trăsături sexuale.

Legea descrie pedofilia ca fiind abuzul sau agresiunea sexuală impotriva copiilor – sub 14 ani.

Când te legi de vârsta calendaristică și de lege, descrierea pedofiliei e arbitrară pentru că în România ( și Europa de Est) căsătoriile erau acceptabile legal cu fete de vârsta de 12 ani în vremea când trăia nenea ăsta. Bunica mea, leat 1933 a fost căsătorită la 12 ani ( mă rog, 13 ani neîmpliniți) cu bunicul meu. La 14 ani avea primul copil. Pentru posteritate, acest lucru A FOST un abuz, ea ne-fiind de acord cu ideea căsătoriei, dar părinții ei au decis – că așa era atunci în România. În Austria treaba era mai emancipată la 1945, dar nenea s-a născut pe la 1887 , în primul război mondial era deja în vână, a făcut armata în 1911. La vremea aia normele sociale făceau acceptabile relații sexuale cu ceea ce azi numim femei/ fete sub vârsta legală minimă.

Vă supun atenției ( aiurea, pun asta strict pentru mine, cui îi mai pasă azi de un fizician născut în secolul al XIX-lea) un articol furat din New York times ( nu-i bai, am plătit accesul, dar nu dreptul de redifuzare, dacă mă caută cineva am să-l fac privat) , scris pe vremea când lumea nu era atât de sensibiloasă și degrabă dărâmătoare de statui, în virtutea construirii unei lumi cu o moralitate desăvârșită. Pe vremea aia era altfel.

Lumea de acum 100 de ani nu ne place, dar lumea de azi a fost construită de oamenii ăia, pe care acum nu-i mai vrem. Problema nu e de facto ca se scot niște oameni din istorie, ci cum vedem valorile societății și pe cine vrem în istorie, anume oameni ca Schrödinger, sau Einstein ( care avea deasemenea un caracter cam mizerabil, ca om) sau niște ființe normate social.

Știți, pe Turing l-au scos la lumina acum o vreme, când a devenit la modă să fi gay.

19 Replies to “Destatuarea lui Schrödinger: Pedofilia de ieri cu ochelarii de azi”

 1. Pai una nu are treaba cu alta. Cred ca mai simplu, a fost un fizician bun si un om cu valori morale mai putin bune.

  Dilema vad ca e daca sa numesti biblioteci si burse dupa el. Sincer, mi se pare prea complicat si un fel de whatever. Nici lui nu-i pasa, ca e mort mna, nici elevilor, pe care ii doare fix in cot. Adica cred ca se poate studia si la biblioteca nr 3 la fel de bine.

  Dar da, e tendinta asta de a diviniza asa pe cutare sau cutare doar pt ca a formulat nu stiu care teorie sau a scris nu stiu ce poezie lol. Doamne fereste sa zici ca a fost un libidinos bun la fizica.

  Pedofilia e descrisa si de diferenta de varsta, ca daca ai 16 ani si te uiti la o tipa de 14, nu prea poti fi considerat pedofil cred. Bunicul tau probabil s-a insurat adolescent, chiar daca cu o fata de 12 ani. La nenea asta inteleg ca avea vreo 45 de ani si se uita tot dupa fete de 12 ani, deci clar ii fila o lampa.

  De altfel, vedea si el ca ii fileaza o lampa, ca si zice in jurnal ca i se cuvin fete asa tinere pentru geniul lui. Simte nevoia sa se justifice, tocmai ca nu era chiar in regula nici pe vremea aceea.

 2. Dilema vad ca e daca sa numesti biblioteci si burse dupa el. Sincer, mi se pare prea complicat si un fel de whatever. Nici lui nu-i pasa, ca e mort mna, nici elevilor, pe care ii doare fix in cot. Adica cred ca se poate studia si la biblioteca nr 3 la fel de bine.

  De fapt e vorba de introducerea sub pres – hai sa nu mai vorbim atata despre el, ca era un om rau. Asta e treaba de fapt cu numirea de biblioteci, strazi astea. Ca stii, daca se numeste dupa cineva, te intrebi, da’ cine a fost ala? Dupa standardele de azi, un abuzator ( pentru ca partenerele lui erau underage), dupa strandardele lumii lui, un desfranat, dar nu neaparat iesit din comun.

  Dar da, e tendinta asta de a diviniza asa pe cutare sau cutare doar pt ca a formulat nu stiu care teorie sau a scris nu stiu ce poezie lol.

  Tendinta asta era anterior, se omiteau din biografie aspectele mondene care puteau crea o opinie negativa si muta atentia de la realizarile academice. Ceea ce e gresit, da, ca duce la glorificare nemeritata.

  Bunicul tau probabil s-a insurat adolescent, chiar daca cu o fata de 12 ani.

  Nu chiar, venise din razboi avea 20+, cu 11 ani mai in varsta. Era OK atunci.

  La nenea asta inteleg ca avea vreo 45 de ani si se uita tot dupa fete de 12 ani, deci clar ii fila o lampa.

  Nu neaparat. Daca te uiti doar la varsta poate concluzionezi asta. Ca sunt femei si femei. Aveam o colega ce arata a copil si la 16-18 ani. Eu sunt om serios si n-o sa spun foarte multe pe tema, doar ca biologic un barbat cand se uita dupa fuste cauta anumite repere, varsta exacta din buletin nu e ceva transparemt prin haine, trasaturile sexuale, da.
  E ceva din complexul Lolita acolo, dar in mare parte e vorba de standardele secolului trecut. Omul era mai pe stil vechi, ce-i drept.

  De altfel, vedea si el ca ii fileaza o lampa, ca si zice in jurnal ca i se cuvin fete asa tinere pentru geniul lui.

  De fapt nu vedea si de fapt pe undeva pana la intrebarea de daca comitea abuzuri ( aka daca era violator – destul de gri treaba asta), nu e o exagerare prea mare.

 3. Aparent oamenii incep sa fie extremi cu tot PC-ul asta si cu miscarea asta woke. Pare in natura umana su nu stim unde si cand sa ne oprim. Oricum va fi interesant de vazut ce urmeaza dupa.

 4. Omul era handicapat în orice epoca. ISO duce unul copilul la meditații la el și el o seduce – trădarea încrederii. Pt asta își lua bătaie și la 1400. A scăpat de șuturi în gura pt ca era profesor universitar și asta e. La fel și Stalin a lăsat gravida fiica gazdei sale din Siberia și nu i-a luat nimeni apărarea pt asta.
  Per total e ok sa îl scoată din statui, etc. Morții nu se vb de rău dar nici nu ridicam monumente pedofililor. Ii păstrăm premiul și teoriile dar fără monumente.
  Aplicam regula lui Isus: fa celorlați ce ai vrea sa ți se facă ție. Eu nu l-as vrea lângă fiica-mea asa ca go, go hai sa dărâmat niște statui.

 5. ISO duce unul copilul la meditații la el și el o seduce

  Ca orice popa cinstit din zilele noastre. Vrei sa discutam despre biserica catolica, sau despre domnul Pomohaci?
  Si atentie seduce nu este egal cu corupe, intimideaza, ameninta, violeaza.

  trădarea încrederii.

  De acord. Nu era un caracter. Era promiscuu.

  Pt asta își lua bătaie și la 1400.

  Nu neaparat. Poate, eventual i se cerea s-o ia de sotie, sau ceva.

  Morții nu se vb de rău dar nici nu ridicam monumente pedofililor. Ii păstrăm premiul și teoriile dar fără monumente.

  Pai nu prea era pedofil, aia e. Nu-i o problema daca spunem asta in cazul in care ar fi fost.
  Pedofilii nu lasa gagici de 17 ani bortoase, incearca de la 5-6 asa.

  Aplicam regula lui Isus: fa celorlați ce ai vrea sa ți se facă ție. Eu nu l-as vrea lângă fiica-mea asa ca go, go hai sa dărâmat niște statui.

  Asta e OK, dar impresia mea e ca lucrurile sunt mai gri decat le expui tu.
  Tu, nu l-ai vrea langa copilul tau, foarte bine, foarte sanatos, nici eu. Tu te-ai nascut in a doua jumatate a sec XX si traiesti in sec XXI probabil dupa valorile curente.
  Strabunicii mei l-au vrut pe bunicul meu langa fiica lor de 12 ani. Ea nici macar n-a fost sedusa – ci incredintata. Acest lucru a fost un abuz. Totusi, atat bunicul meu, cat si parintii lor s-au gandit ca merita si el o gagica tanara, ca proaspat veteran in razboi, si alte realizari n-avea, pe linie stiintifica absolvise doua clase.

  Acuma, na, nu stiu tu, dar in contextul de atunci inteleg de ce Schrodinger a concluzionat ca i se cuvin femei atat de tinere, asta lucra la bazele fizicii cuantice pe cand bunica-meu nu invatase inca sa scrie si a luat premiul Nobel cam cand s-a nascut bunica-mea.

  Da, chiar cred ca la nivelul ala meriti sa te respecte societatea un pic si sa lase figurile de moralitate de-o parte, ca fara progresul stiintific, inca ne-am fi cacat in drum si n-am fi avut resurse sa sustinem ifosele astea cu drepturile copiilor, ale femeilor si ale oricaror altor categorii defavorizate.

  Chestiile astea nu justifica vreun abuz, nu in ochii mei, oricum. Dar seductia si anumite vicii, cam da. Pot sa inteleg de ce o pustoaica la meditatie e sedusa de un premiant Nobel ( normal ca nu suna musai bine in ideea in care ar fi copilul meu, dar nu e de neinteles), pot sa inteleg de ce unui om trebuie sa i se permita niste vicii pentru a nu i se aplatiza creierul complet. Si pot sa inteleg ca acum relatiile de felul asta intre elevi si profesori sunt interzise, dar atunci erau cel mult intr-o zona tabu, si social nu neaparat acceptabile.

  Eu, de exemplu, nu-s cu treaba asta cu femeile, nici vreun savant in pericol sa primeasca vreun premiu nobel, dar pentru a avea o anumita dispozitie creativa, sau de munca, uneori mai am nevoia sa fac unele lucruri care nu-s musai acceptabile social si altele care poate or sa fie interzise in vreun viitor, ca n-am de unde sa stiu de pe acum. Nu ca mi-ar pasa, cum banuiesc ca nu i-a pasat vreun pic nici lui Schrodinger.

  De exemplu, daca ma enerveaza cineva si vreau sa-l bag in pizda ma-sii am s-o fac, ma racoreste.
  Sau daca am o anumita stare, in anumit moment, poate vreau sa ma imbat pula, cu consecintele de rigoare. Nu prea mai e cazul de la o varsta incoace, dar, nu stii.

  Nu prea e social acceptabil si e la marginea sau dincolo de lege. Poate, candva libertatea de exprimare va ingradi temeinic acest aspect si, nu-i vorba de mine, dar poate vom dori sa stergem din istorie toti oamenii care au injurat o data sau s-au imbatat pulbere si s-au facut de râs. Ca nu au fost impecabili. Că au deranjat. Problema e ca au făcut lucruri mult mai importante decât faptul că au deranjat. Pe cand restul au virtutea faptului ca nu deranjeaza. Să le facem în pula mea statui astora, atunci. Statuia omului care n-a aruncat o piatra in lac, sa nu deranjeze pe nimeni.

  Amuzamentul e ca suntem copiii oamenilor astora, suntem produsul lor, suntem viitorul lor. Si mai e ca, omul e construit de-asa natura ( biologic, neurologic, psihologic) incat modelul asta spalat si apretat social nu-i capabil de prea multe, din pacate. Din motive pe care am sa le expun poate in alt articol, momentan mai am de citit un pic pe tema.

 6. Sunt mai multe la un loc, dar eu sunt de parere ca:
  – 10-12 ani e cam nasol, gen daca s-ar fi dat cineva la fiica-mea cand avea varsta aia erau sanse bune sa o incurce rau
  – 15-17 e aproape ok daca e consimtit, chiar daca el are 20 in plus. Pe mine nu ma inspira tipele asa tinere, cel putin nu de cand am trecut de 25 de ani, dar nu comentez gustul omului
  – dar pana la urma daca ar fi sa aleg intre un Schrodinger, Newton, Pascal, Einstein un pic pedofil (adica 15-17 ani in zilele noastre) si nimic, l-as alege in orice zi pe unul din tipii care a adus un aport mai mare umanitatii decat vreo cateva milioane de Gigei din epoca lor. Nu e o dilema la fel ca https://en.wikipedia.org/wiki/Trolley_problem, e mult mai simpla. Schrodinger se pare ca s-a incurcat cu tipe intre 14 si 17, rolul de muza a fost fabulos pentru rasa umana si taking one for the team e necesar in unele cazuri.

 7. PS. Si unuia care a adus servicii impresionante omenirii ii ridic statuie chiar daca era betiv, curvar, mild-pedo sau alte chestii care sunt compensate cu varf si indesat. Sunt o gramada care sunt mult mai rai si nu produc nimic, nu e o scuza (2 wrongs don’t make it right), dar e o explicatie pentru statuie.

 8. Care e contribuția aia a lui Schrodinger la progres care sa compenseze pedofilia? Darwin, Newton, Laplace ce vicii aveau?

  Nu exista nici o legătură între inteligenta/ gândire libera și comportamente deviante.
  Presupunând ca pedofilia e ok pt știința sa vedem limita voastra: viol, crima, genocid ? Unde spunem pas, nu mai dam premiul Nobel din motive de biografie?

 9. PS: îl ai pe Alexandru Macedon care se făcea pulbere în fiecare noapte, omora zeci de oameni în fiecare săptămână, a avut o relație homosexuala, a fentat dinastia sa și a lăsat doi urmași bebeluși când a murit, si-a omorât prieteni, si-a înjosit oamenii de încredere, a sclavagit jumătate de lume and on and on and on.

  Omul asta e și acum adulat în Afganistan, Grecia, Rusia, oriunde. A ajuns cumva și sfânt ortodox.

  Tipul a fost un geniu din orice punct de vedere dar s-a băgat în comportamentele deviante doar ca să vadă cât de strong e. Nu a existat parte de descărcare sau motivare, doar o testare a limitelor. Omul a devenit tot mai depresiv și periculos cu trecerea timpului deși făcea excese și deviații pe banda rulanta

 10. Cam greu de bagat sub pres sa nu auda nimeni numele lui daca il predai in scoala. :)))

  Si daca se intreaba careva cine e asta cu biblioteca, probabil ca se intreaba pana la un search pe google – “aa, un fizician, paradoxul lui schrodinger, ok”, nu sta sa ii dezgroape toata viata.

  Deci din partea mea sa fie numite cu spor bibliotecile, foarte bine. Daaar, foarte bine si ca poti spune de un fizician/scriitor whatever ceva, fara ca restul sa sara ca mvaaai, parintele fizicii, geniul, cum indraznesti, vorbim cand ai si tu un premiu nobel. Nu, nu erau perfecti, nici pe departe. Vorba aia, Marie Curie a avut 2 premii nobel si tot nu a scapat de etichete.

  Ma rog, din ce am citit in diagonala inteleg ca nenea asta nu a fost chiar pedofil asa full time, au cam exagerat in articol, cu tipa de 12 ani nu a avut o relatie, doar niste scrisori. Cea de 14 ani se pare ca la 14 a cunoscut-o, si a avut o relatie un pic mai incolo.

  Mai spectaculos mi se pare ca avea o relatie cu sotia asistentului lui, el stia si era de acord, ba le-a si recunoscut copilul ca fiind a lui. Asta da respect pentru fizica si stiinta. :)))

 11. Care e contribuția aia a lui Schrodinger la progres care sa compenseze pedofilia?

  Pula mea, scrie aici:

  Erwin Rudolf Josef Alexander Schrödinger…was a Nobel Prize-winning Austrian-Irish physicist who developed a number of fundamental results in quantum theory: the Schrödinger equation provides a way to calculate the wave function of a system and how it changes dynamically in time.

  In addition, he wrote many works on various aspects of physics: statistical mechanics and thermodynamics, physics of dielectrics, colour theory, electrodynamics, general relativity, and cosmology, and he made several attempts to construct a unified field theory. In his book What Is Life? Schrödinger addressed the problems of genetics, looking at the phenomenon of life from the point of view of physics. He paid great attention to the philosophical aspects of science, ancient, and oriental philosophical concepts, ethics, and religion. He also wrote on philosophy and theoretical biology. In popular culture, he is most known for his “Schrödinger’s cat” thought experiment

  Nu stiu daca-s de ajuns, estimez ca-s ceva mai importante decat contributiile noastre, ale celor de-aici.

  Charlemagne se casatorea in mod normal cu pizde de 13 ani – turnau alea copii ca la balamuc.

  Insa nu aia e problema. Ideea e ca nu poti judeca oamenii pentru ce-au facut inainte sa devina anormale chestiile alea. In lege treaba asta se numea ex post facto si se refera la faptul ca-i absurd sa pedepsesti retroactiv. Daca maine dau astia lege ca e ilegal sa ai parul lung, ce facem, ii bagam la puscarie pe toti roacherii si hipiotii dintre 1960 si fucking 2022?

  O mare parte din aia care-au adus omenirea unde-i azi au facut niste chestii cel putin discutabile dupa standardele din ziua de azi. E retardare curata sa-i condamni pentru asta. Da, hai sa-l futem in cur pe George Washington, ca folosea dinti proveniti de la sclavi intr-o perioada in care era de prost gust sa n-ai sclavi.

  Pula mea.

  Presupunând ca pedofilia e ok pt știința sa vedem limita voastra: viol, crima, genocid ?

  Fara diverse crime si plm n-ai avea nici cea mai vaga idee de stiinta in ziua de azi.

  Cam ce medicina ai avea tu in ziua de azi daca aia n-ar fi furat pe rupte cadavre, sa le faca in pivnita carne de mici?

  Matematica? Fara sclavi? Haha, nici n-am avea idee de nimic.

  N-am nici un dubiu ca pana si Mengele a contribuit cu ceva la stiinta (si la calitatea populatiei, daca tot veni vorba, da’ sarim peste).

  Poti spune foarte frumos “a facut chestiile x,y,z, nasol moment, nu-l laudam pentru asta” si sa te simti mai bine cu tine, ca oricum nu poate nimeni sa schimbe ce-au facut diversi acum decenii/secole.

  De-aici si pana la “hai sa facem noi pe judecatorii” e cale cam lunga.

  Cei mai multi dintre astia au trait … cum se traia pe-atunci. Inclusiv cu pula-nfipta in ceva troglodita de 14 ani. Sau 12. Whatever. Cam nasol pentru aia care-avea 12 ani, da’ csf, ncsf, oricum valora probabil cam cat un sfert de catar impotent pe piata, nu era vreo paguba – si nici nu cred ca mai poti face ceva pentru ea.

  Nu-i scuz p-astia ca “ba, aia e, au futut, da’ au si facut”. Iti spun doar ca nu poti sa-i judeci dupa standardele de acum. E dincolo de absurd sa incerci macar, pentru ca gasesti in toate cazurile CEVA ce nu-i in neregula.

  Ia, pe la tine p-acolo prin zona, merge sa demolam totusi statuile alea cu Stefan cel Mare? Ca, stii, si lui ii cam placea carnea tanara – si nu neaparat la modul consimtit. Trecem la Misu Bravu? Ala care-a legat taranii de pamant, stii tu, gen serbi, iobagi, serfs, alea? Ca nu-i frumos sa faci asta. De Avram Iancu nu discutam, fie-i schizofrenia amuzanta. Stii, Vlad Tepes avea niste pasiuni un pic discutabile.

  Pai pula mea, demolam 99,99% din planeta daca mergem pe ideea asta, ca nu-i ok ACUM ce-au facut unii ATUNCI. Se-alege praful de tot.

 12. Eu sunt de acord cu dărâmarea statuilor lui Ștefan, chiar nu glumesc. Radem, glumim dar fără prădători sexuali.
  Avem exemplul medicinei unde tb sa incalci niște tabu-uri, de acord. Pe de alta parte existau mereu criminali executați, asa ca nu era lipsa de material.
  În restul științelor nu vad de ce ai tolera oameni care ai vrea sa nu-ti fie vecini.
  Rămân la idea cu regula lui Isus și vorba americanilor ” put your money where your mouth is”. Dacă Schroedinger e ok atunci ia-l profesor pt copii tai și lasa-i singuri în camera.
  Știința și progresul nu s-au realizat cu oameni care distrugeau viețile altor oameni. Hipocrate, Socrate, Pitagora nu prea aveau treaba cu orgii și violuri.

 13. Tocmai asta ti-am atras atentia, ca Schrodinger nu a fost acuzat de violuri. Nici de orgii nu am cunostinta dar nu exista.
  Pe de alta parte orgia defineste o petrecere desfranata cu exces de mancare si de bautura, in particular a capatat un sens des folosit cu privire la numarul de participanti la actul sexual. Orgia in sine nu-i un act ilegal, nici dupa standardele de azi, daca nu implica alte acte ilegale. Sigur, pune probleme de imagine, intr-o lume unde imaginea si popularitatea sunt excesiv de cultivate si importante, dar altfel, nu prea-i nimic in neregula cu asta.

  Legat de care – e un pic greu de stiut daca Hipocrate , Socrate si Pitagora aveau treaba cu orgii, iar violul avea o definitie destul de laxa pentru ca in Grecia antica sexul era destul de casual.

  Era popular si perfect normal ca barbatii adulti, inclusiv cei casatoriti, sa intretina sa aiba relatii sexuale, homosexuale, cu baieti tineri adolescenti, de regula de la 15 ani in sus, dar varsta minima a unui copil sub care era considerat nepotrivit sa fie luat drept iubit ( adica futut in cur) era 12 ani, fara a exista vreo indicatie clara a unei pedepse pentru incalcarea normei astia. De acolo vine si termenul de pederast.

  The most common form of same-sex relationships between elite males in Greece was paiderastia (pederasty), meaning “boy love”. It was a relationship between an older male and an adolescent youth. A boy was considered a “boy” until he was able to grow a full beard.

  In Athens the older man was called erastes. He was to educate, protect, love, and provide a role model for his eromenos, whose reward for him lay in his beauty, youth, and promise.

  Cum ar veni, ca fix ce facea Schroedinger – meditatii, boss, atata ca asta voia la schimb pizda, nu cur – ma rog, nu stiu exact cum le futea pe alea.

 14. Eu sunt de acord cu dărâmarea statuilor lui Ștefan, chiar nu glumesc. Radem, glumim dar fără prădători sexuali.

  Si restu’ Moldovei e de acord sau mai degraba ti-ar da tie foc un pic?

  Avem exemplul medicinei unde tb sa incalci niște tabu-uri, de acord. Pe de alta parte existau mereu criminali executați, asa ca nu era lipsa de material.

  Cum? Executati? Pai, pedeapsa cu moartea nu mai exista acum, cum adica executati, deci ucisi?

  Si dupa ce au fost ucisi, a fost si profanat cadavrul?

  Opa, pai, ce facem aici, am uitat c-avem standarde duble?

  Rămân la idea cu regula lui Isus și vorba americanilor ” put your money where your mouth is”. Dacă Schroedinger e ok atunci ia-l profesor pt copii tai și lasa-i singuri în camera.

  Cred ca totusi ar fi dificil sa ma inteleg cu el, seeing how he’s fucking dead and all.

  Știința și progresul nu s-au realizat cu oameni care distrugeau viețile altor oameni. Hipocrate, Socrate, Pitagora nu prea aveau treaba cu orgii și violuri.

  Eh.

  Da’ electricitatea aia e buna? Vine de la Cernavoda? E gen nucleara? Ca bombele alea testate pe oameni?

  Stiu si eu ce pula mea sa zic?

  Stai linistit, cred ca-n toate domeniile gasesti coispe salturi facute pe hoiturile altora.

  Hipocrate, Socrate, Pitagora nu prea aveau treaba cu orgii și violuri.

  Sigur-sigur?

  Some texts suggest that Socrates had love affairs with Alcibiades and other young persons; others suggest that Socrates’s friendship with young boys sought only to improve them and were not sexual. In Gorgias, Socrates claims he was a dual lover of Alcibiades and philosophy, and his flirtatiousness is evident in Protagoras, Meno (76a–c) and Phaedrus (227c–d). However, the exact nature of his relationship with Alcibiades is not clear; Socrates was known for his self-restraint, while Alcibiades admits in the Symposium that he had tried to seduce Socrates but failed.

  Socrates remarks in the dialogue Phaedrus that sexual pederasty is driven by the appetital part of the soul, but can be balanced by self-control and reason. He likens wanton lust for a boy to allowing a disobedient horse to control a chariot, but remarks that sexual desire for a boy if combined with a love for their other qualities is acceptable

  Pai ce plm facem aici, fix pe maestrul pederast Socrate il dam drept exemplu?

  Hipocrate

  De Pitagora n-am nimic de zis, da’ ti-as atrage atentia ca pe vremea astuia inca mureai razand de la cea mai banala infectie. O aschie, ceva si erai pa, deci mai subtire cu nea Caisa pe scari.

 15. “Si restu’ Moldovei e de acord sau mai degraba ti-ar da tie foc un pic?”

  In mod absolut.

  “Da’ electricitatea aia e buna? Vine de la Cernavoda? E gen nucleara? Ca bombele alea testate pe oameni?”

  Testarea armelor nucleare pe oameni a fost o tampenie. Au fost 2 atacuri cu arme nucleare, cam pana in 20 de detonari experiementale cu oameni in jur pt studierea efectelor (horror) si cateva sute de detonari experimentale fara victime directe sau colaterale. Tehnologia de producere a electricitatii s-a dezvoltat fara nevoia de a iradia oameni si animale.
  Cu energia electrica, nucleara chiar nu a fost nici un targ a lui Faust, comparat cu medicina.

 16. Au fost 2 atacuri cu arme nucleare, cam pana in 20 de detonari experiementale cu oameni in jur pt studierea efectelor (horror)

  Si ce, ala a futut 2000 de copile?

 17. Wokismul e un red herring semi institutionalizat, folosit pentru a disipa furia si frustrarea generatiilor noi din vest. Generatii care, sub amagirea mitului prosperitatii, sunt impinse de la 18-19 ani in datorii, din care pot iesi poate pe la 30, si un joc competitiv foarte intens, din care ies ok doar 15-20 la suta. Restul cam o iau cu 2 main si e necesar sa li se canalizeze furia spre zone alternative pentru a nu cream tulburari sociale majore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.