Inflația asta nu merge cum îți imaginezi

In 2019 călătoream în aceeași formulă către, sau dinspre Gatwick cu 95 de lire.

Prin 2020-2021 a ajuns cam 110 lire. Azi (februarie 2022) am plătit 95 de lire până la Heathrow. Rata mea pe oră a rămas nemodificată din 2018. Nu mă vait de bani, câștig încă OK, doar zic, că la mine nu prea merge ( sau nu încă) să mai cer încă 100 in plus pe zi. Bine, eu cer, dar nu prea e nimeni să dea.

Și sunt sigur că nici celor care lucrați e permanent nu vi s-au mărit salariile cu inflația. Că asta se întâmplă în astfel de perioade, rămâi cumva sub preș, iar diferența merge de obicei la unii care nu muncesc pentru banii ăștia, indiferent cine sunt ei, cei care sunt beneficiari ai pornirii tiparniței .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
2 years ago

La fosta plantatie imi dadusera 5% cand facui anul. Neacoperitor…

Sunt curios daca astia unde-s acum dau o maslina, o aluna ceva…

Parbriz
Parbriz
2 years ago

Eu am schimbat ceea ce facem pentru ca atinsesem un plafon din punct de vedere financiar. Dupa care job hopping. Functioneaza foarte bine. Pe langa bani mai multi, lasi probleme in urma. Nu am inca un an in firma actuala, dar deja ma pregatesc sa schimb.

Inflatia practic te obliga sa schimbi jobul la doi ani maxim, in cazul in care firma nu acorda o marire de salariu sa compenseze inflatia.

Mai rau e cu acumularile. Imobilele sunt supraevaluate, bursa e supraevaluata. Ce sa faci, toti suntem datori cu o pierdere

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Foarte bine. Sa fie si mai scump, m-am si saturat sa platesc asa putin pe el.
Greta FTW!

speedy.gonzales
speedy.gonzales
2 years ago

si asa functioneaza inflatia: preturile se duc in sus, in timp ce salariile raman in urma am citit mai demult o chestie de la americani: daca salariul minim ar fi crescut odata cu rata productivitatii din 1960, salariul minim ar trebuit sa fie in prezent 24$/ora si nu 7.5$/ora cat e acum. asta inseamna ca miliardarii si corporatiile au furat cel putin 17$/ora de la fiecare muncitor in ultimii 60 ani, adica aproximativ 60 trilioane usd (60.000 miliarde usd). de aia au ajuns aia in america sa zica ca prefera sa nu mai munceasca si sa stea pe ajutoare sociale.… Read more »