Aviva și inflația calculată asimetric

Era o vreme când valoram mai mult viu decât mort. De la un moment dat, când am cumpărat casa din UK, pe datorie, presupun că și datorită faptului, că deși am semnat amândoi de luat creditul, direct debitul e pe contul soției și ea îl plătește ( nu vă grăbiți să mă aplaudați că “asta înseamnă să fii mafiot”, că nu e chiar așa) , s-o fi gândit ea că nu e OK eu să mor și ea să rămână și bătrână și cu copiii și văduvă și datoare.  Niciun avantaj. Când am avut eu credite prin România mi-am făcut doar asigurările de viață obligatorii – așa e acolo, nu îți dădeau băncile credit fără. Aici e opțional și opțional voiam să și rămână, dar așa e când îmbătrânești, te devalorizezi și mai taci și din gură.

Și în afară de asigurarea aia a mai încheiat una de critical illness ( bani dați degeaba, dar în fine ) și tot așa, eu am zis că mai bine mor decât să dau 97 de lire pe lună, dar soția mi-a zis că treaba cu muritul nu face plata opțională, că dacă mor ea primește oricum și casa și banii, dar dacă nu mor  și doar mă târâi.

E mai rău decât cu băncile, măcar cu aia mai fac pula mare, că mă piș pe ei și pe creditele lor, figuri de Oltenia. Cu soția nu merge.  Shut up and   let me take your money,  sau cum era.

In fine, articolul e despre altceva, dar ziceam și eu așa.

Am făcut asigurare la AVIVA cu  rata calculată atâta cât a fost ea; mult puțin, ce să mai comentez eu acuma.

După un an, au venit ăștia cu un update, că vezi, băi puță, că e inflație, cu 50,000 nu mai repari ce reparai anul trecut ( mai repari ceva, mă întreb eu ? ). Hai că îți propunem noi o sumă nouă asigurată , ca in poză , mărită cu 7.08% – ce căcat e cu vrajelile astea de calcule nu știu. Le plac cifrele aiurea pesemne, mie îmi plac alea rotunde.  Pai aveam eu 50,000 – fă, mă, mea 53500, sau 54,000, nu te aruncă cifre random pe o foaie care îmi declanșează o criză de epilepsie .

In fine, nici asta nu e problema, cât că dacă suma asigurata crește, conform inflației, cu circa 7% ,

prima lunară pentru suma asta asigurată a crescut cu 10.88%. Hopaaa.

La cum văd eu treaba, fie ăștia fac un markup de profit la inflație, fie ei consideră că îmi fac mie un favor updatarea sumei asigurate și mă jecmănesc in plus, fie bănuiesc că eu sunt prost și nu știu să calculez două fracții și să compar rezultatele.

Bineînțeles că nu vreau niciun update cu nicio inflație, când rămâne suma derizorie, dacă nu o fi deja, închid și fac altă asigurare la alții – ce gunoieri…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mad
Mad
2 years ago

Cam are dreptate sotia la partea cu bolitul.

Mad
Mad
2 years ago

Eu zic din ce stiu. O ruda din familia extinsa( vorba lui Adi ) Barbata-su a bolit vreo 8ani cu cancer de colon pana a mierlit-o . Prin partea flamandă. El get-beget de acolo si cu asigurare medicala buna. Cu cativa anii mai mare ca tine.
Dar proverbul” boala lunga , saracia omului” are acoperire( mai ales in vremurile astea) pentru noi, romanii.