Povești din bogăție

UK, această țară bogată, plină de miliardari și de legi socialiste care taxează înspre bunăstarea tuturor.

M-am prins, cumva intuitiv, că sărăcia endemică e probabil la fel de problematică aici ca și în România, dar mai bine vopsită, nu neapărat vânzând și batjocorind casele ăstora și condițiile în care trăiesc, ci atunci când cele mai mari probleme cu lăsatul copiilor acasă și închisul școlilor ,pe lângă cele de abuz – fucking lol, salut civilizație în care nu ai curaj să lași copiii acasă că se întâlnesc prea mult cu părinții – producea probleme cu hrănirea copiilor, mulți dintre ei beneficiind de o masă gratis la școală.

In paranteză fie spus mesele alea sunt niște gunoaie, copiii noi pleacă cu pachet de acasă, deși ar fi mai lesne să le plătim masa de la școală, dar nu mănâncă și nici nu îi mai acuz că sunt sclifosiți sau ceva, că am văzut eu ce mănâncă ăștia. Las’ așa. Dar alții au doar asta și mâncarea aia e mai bună #decatnimic

Eh, cu lockdownuri și copiii acasă , și-au dat brusc seama că mulți or să sufere de foame, așa cum s-au și întâmplat.

Și România are un program similar, ăla cu laptele și cornul, și alea fiind niște gunoaie, in general, dar tot așa, pentru unii sunt mai bune decât nimic.

Acestea fiind spuse, vine știrea asta.

2 milioane de britanici nu își permit să mănânce in fiecare zi. Asta este sărăcie conform definiției, nu din aia că ne mai jignim unul pe altul cu “bă, sarakule”.

2 milioane, la populația UK-ului nu e foarte mult, statistic, cam 1%. Dacă am caută atent poate am obsrva că 1% cei mai săraci români sunt într-o situație similară. Presupun, nu știu, că nu am văzut asemenea știri, dar nici statistici nu se fac in România, de aia impresia e în general de un pic mai bine decât atâta.

Dar problema e alta. UK e o țară socialistă cu taxe mai acătării, cu IR35 . Cu. Și foamea devine la modă. De unde au ăștia o problemă cu obezitatea , cred că trendul e că în curând nu or să mai aibă bani nici măcar de mâncare proastă .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
1 year ago

Pretul alimentelor a crescut peste tot in Europa. Asta fara sa mai punem la socoteala cresterea pretului la combustibili si gaz metan. Si evident ca a lovit in persoanele cele mai vulnerabile. Probleme exista peste tot (RO sau UK). Iar faptul ca esti taxat mai mult nu inseamna ca statul rezolva problemele ci ca doar are mai multi angajati care in teorie ar putea rezolva problema. Spun ‘in teorie’, pentru ca in realitate nu va fi niciodata rezolvata saraciei lucie. Poate doar sa fie ameliorata, daca respectivul context economic permite (adica ..economia duduie si atunci raman suficiente firmituri de la… Read more »

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Spun ‘in teorie’, pentru ca in realitate nu va fi niciodata rezolvata saraciei lucie. Poate doar sa fie ameliorata, daca respectivul context economic permite (adica ..economia duduie si atunci raman suficiente firmituri de la masa bogatilor).

Sunt inca destui bani in UK pentru a hrani toata populatia, daca asta ar fi o proprietate. Nu zic ca ar trebui sa fie, dar taxe incaseaza cu retorica ca ar fi.

Buruc
Buruc
1 year ago

Pov de la sursa: gradinita privata £900/luna unde copilului i se dadeau ‘crenvusti’. Marketingu a salvat si salveaza occidentu de colaps. Vezi statistici cat din bugetul angliei se duce pe ‘social’

Manowar
1 year ago

2 milioane, la populația UK-ului nu e foarte mult, statistic, cam 1%

Cum asa?

Ca ultima data UK-ul avea ~67M de oameni. Iar acolo e vorba doar de adulti – nu zicem nimic de copii, de exemplu.

Parca nu ar fi chiar 1%. Mai spre un 3%, asa?

Manowar
1 year ago

Pentru ca sa manance 2 milioane de oameni o masa pe zi ai nevoie de ceva de ordinul a 1-2 miliarde de lire. Nu chiar. Ca nu ai doar masa de acoperit. Mai ai si altele. O locuinta, sa nu le pui masa-n strada, nu? Apoi niste asistenta medicala. Apoi altele. Apoi, sa vezi, si parintii adultilor vor sa manance – la pensie. Tind sa se adune nevoile astora. Pana trec peste buget(ul alocat). Sigur, sunt smenuri si alte chestii. Doar zic ca nu e o problema de o masa pe zi. E o problema de multe altele. Ia vezi…cat… Read more »

Manowar
1 year ago

Se presupune ca au deja locuinta asigurata, altfel cred ca vorbeau mai intai de 2 milioane de oameni care nu au unde locui. Pai, se presupune gresit – poti citi pe tema aia pana te plictisesti. Shelter, Generation Rent, shared accommodation etc. Pai presupun ca astia mananca deja 1. Din nou, se presupune gresit. 2. Pe banii cui? Prin urmare, daca din taxele alea nu mai au astia 1-2 miliarde inseamna ca sunt folositi la altceva, au alte prioritati. Care, treaba lor. Mie insa imi pute a vrajeala nu a imposibilitate. E vrajeala, desigur, intr-un fel. Desigur ca ar mai… Read more »

Manowar
1 year ago

Dar taxele cresc, drumurile arata mai rau decat in 2019 pe la mine, astia tot nemancati sunt. Ceva e in neregula. O fi inflatia prea mare. Este, da. Da, a crescut council tax. Cu 3 lire pe luna, lol. Problema e ca a crescut pretul energiei cu vreo 50%, cred. La haleala nu stiu. Plm, chiar nu stiu toate preturile. Mai umbla ei din pix la NI, la council tax, la ce se nimereste, dar cat pula mea vrei sa incalzesti tu milioane de Dave din 3 lire pe luna? Stiu, se aduna, 3 de la mine, 3 de la… Read more »

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Da, a crescut council tax. Cu 3 lire pe luna, lol Cinstiți ăia ai tăi. Eu când am întrebat de fapt mă gândeam la anul trecut când știam că au mai pus o sutică și ceva față de ălălalt an și mi-am zis în mintea mea ”să vezi că are dreptate Manowar și eu trăiesc aiurea în trecut, Alzhaimerul pandemei. ” Dar când mă uit, e OK, mi-au salvat ăștia de la council onoarea: £2538.35 ( 2021) –>2621 (2022). Ce e drept nu bate cu rata inflației sau prețul energiei , că îi lua mama dracu. Faza e ca multi… Read more »

Mad
Mad
1 year ago

“pacienții se luptă să obțină programări ” https://ziarulromanesc.net/prim-plan-uk/medicii-generalisti-din-uk-luati-zilnic-la-bataie-de-pacienti/

pai e ca la noi ?!

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Cum ca la noi? Cati medici au luat bataie de la pacienti in Romania? Ca eu stiu ca iau spaga, nu bataie.