Eurovision 3: Scandalul

Cred că o să fie olecuță de scandal în jurul evenimentului de aseară, deși nu îmi dau seama dacă o să însemne ceva – corect ar fi fie cele 6 țări jepcărite ( de România îmi pasă) să se denunțe actul și să se retragă din competiție până la rectificarea abuzurilor, fie organizatorii să revină cu privire la japca comisă.

Am observat aseară că România nu a acordat cele 12 puncte obișnuite Moldovei. Nu contează cu ce participă ăia, în mod regulat România le dă punctele. Ăia în mod regulat ne cam dau muie, asta a mers la fel. Nu mă deranjează că nu au primit moldovenii punctele româniei, nu prea cred că meritau, nici muzical vorbind, nici măcar pentru aspectul vădit politic, naționalist al melodiei.

Dar așa a fost voința ( politică) a alora din juriu, nu știu dacă cu de la ei putere, sau manevrați de alți factori politruci cu agendă.

Atâta că agenda politică a organizatorilor era alta și nu prea le-a convenit că cum să nu dea România 12 puncte Ucrainei – nu știu dacă le-au oferit ceva, măcar. În ceea ce ma privește, din eu n-am fost impresionat de piesa lor, deci nu mi se pare ieșită din comună ideea că piesa lor nu-i o capodoperă.

Iar ce-au făcut ăia e cam mârlănie. Într-o europă de care ne lăudăm că avem n-ai de ce să tolerezi așa ceva. Pula prin gură și să participe ei și cu mă-sa, politic vorbind. Competiția era despre fiecare își votează prietenii și vecinii în funcție de politica regională, care pe unde are imigranți, afinități din astea. Din când în când mai conta și muzica.

Dar nu impuneau de la centru politica votului. Dacă așa, nu e nicio diferență între Europa și Rusia.

Ceea ce cred că se va întâmpla însă, e că TVR va băga totuși evenimentul sub preș, va face un pic gât , iar apoi va înghiți smegma , că dacă se retrag din schemă nu mai pot cere bani de la buget pentru cotizațiile cu pricina evenimentului și nu le mai finanțează statul șușanaua. Și nu, nu cred că o să aibă coloana vertebrală necesară pentru a face un asemenea act. #politics

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mad
Mad
1 year ago

După anul ăla cu Wurst nu m-am mai uitat. Ua a avut mai mulți câștigători de-a lungul timpului. Eu țin minte 𝘞𝘪𝘭𝘥 𝘋𝘢𝘯𝘤𝘦 și 𝘋𝘢𝘯𝘤𝘪𝘯𝘨 𝘓𝘢𝘴𝘩𝘢 𝘛𝘶𝘮𝘣𝘢𝘪.

Dar cred că anul ăsta a fost o măgărie mai evidentă la desemnare. Și cred ca e normal ca țările vecine să-și dea voturi. Pentru că înțeleg ( le este mai familiara) linia melodică. Mie mi-a plăcut țopăiala Moldovei

Btw il stii pe asta

Mad
Mad
1 year ago

Eroare 🙄
Nu pierde MB cu ăla
ăsta e bun