Cip-cirip și data de 03.08.2031

Aproape toate cărțile de identitate eliberate de anul trecut încoace ( mai puțin cele de la Cluj, proiect chilot) expiră la data de 03.08.2031. Știu asta că mama soției și-a înnoit cartea de identitate anul trecut, mama anul ăsta. Ambele expiră atunci. Corelația și cauza este că deși ar trebui să se elibereze cărți de identitate cu cip de la 03 August 2021, acest lucru nu se întâmplă, CI-urile sunt tot plasticele vechi.

August 2031 este limita brutală impusă de Uniunea Europeană. Ideea uniunii era simplă. Statele să adopte cartea de identitate electronică începând din, cel târziu, anul trecut din august și să înnoiască natural, pe măsură ce expiră, toate cărțile de identitate vechi, astfel încât în 2031 să nu mai existe cărți de identitate vechi.

Romulanii, se știe, nu-s gata, nici n-or să fie până pe la final de 2024 – Cică!

Ce credeți că se întâmplă, bunăoară, cu toate buletinele care expiră și sunt re-emise altele noi? Primesc dată de expirare 03.08.2031.

Oamenii bociferează pe la colțuri dar nu fac mare tantam, pe principiul ”dăcât să ne cipeze, mai bine așa”.

E OK. Când n-o să mai fie, însă, OK, anume în 03.08 2031, când unor ( estimativ) 4-5 milioane de romulani le vor expira cărțile de identitate. În aceeași zi.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Adi
Adi
1 year ago

Daca nu s-a modificat recent legislatia (nu am gasit nimic despre asta), valabilitatea e stabilita prin lege. Modificarea ei de catre emitent e abuz in serviciu, tocmai am avut discutia asta acum cateva saptamani cu un procuror si un avocat in fata unui judecator. Posibil sa existe vreo OUG pentru data aia din 2031, altfel e cam nasol.

Adi
Adi
1 year ago

Legislatia europeana nu modifica legislatia noastra, o completeaza. A noastra spune ca valabilitatea e 10 ani (pentru o serie de varste), legislatia europeana spune ca nu sunt utilizabile in afara Romaniei, asta nu incalca sau modifica legea romaneasca. Dar da, ne doare pe noi in basca nu doar de lege, ci si de alea cateva milioane de oameni cu CI expirate in aceeasi zi. Stii, nu e problema nici unui ministru sau politician de azi, ci a alora din 2031. Oricum in aproape 10 ani mai mor cateva milioane, mai emigreaza altii, raman mai putini cu care sa iti bati… Read more »

kd-
kd-
1 year ago

Buletin fresh… 2 saptamani… expira fix atunci… sa mor de m-am uitat pana acum cand expira 🙂

Fuzz
Fuzz
1 year ago

Verificat al parintilor, 2074 si 2072.

La mine vad peste 2 ani ce data imi dau 🙂