YouTube: Palme dupe cap la algoritm

Tot aud că youtube e un jeg, că ăla are nu e premium nu mai ai ce căuta pe el, ca e plin ochi de reclame și recomandă numai conținut jegos, că e numai conținut jegos. Că.

Nu-i chiar așa. Platforma are conținut de toate felurile. Fără îndoială calitatea medie e jalnică, iar parțial pentru asta sunt de vină creatorii de conținut, publicul cât și politica YouTube, care e una centrată pe profit și nu pretinde vreun elitism educațional/ informațional. Dacă audiența e dispusă să-și petreacă timpul mestecând căcat, ăia-s bucuroși să livreze și să încaseze. La fel și creatorii de conținut.

Totuși algoritmul pulii favorizează întrucâtva conținut care plătește pentru a fi afișat , promovate, pe scurt afișări plătite și conținut de anume tipuri, nu neapărat pentru user.

Pe scurt, nu mă deranjează prea tare. De câte ori YouTube îmi afișează un clip nesolicitat ca următorul în listă, pe bază de algoritm, când începe, îl opresc. De cele mai multe ori începe din nou. După nici 10 secunde îl opresc și dau unlike.

Pot desigur să opresc autoplay-ul, da’ nu vreau. Pe ecranul meu pot să fac ce vreau și ce vreau e să dau unlike la videoclipurile care nu îmi plac. În mod normal nu aș ajunge la ele, dar dacă sunt dus automat, tot automat dau și eu unlike.

Nu știu cât de mult corectează unlikeurile mele algoritmul, dar pare că da.

Creatorii de conținut s-ar putea simți ofensați, iar pe mine m-ar putea durea … Tare.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Adi
Adi
1 year ago

Dislike nu afecteaza algoritmul, doar creatorii de continut. Algoritmul o sa iti dea in continuare balarii, doar ca balariile cu ratie proasta o sa fie sugerate catre mai putini oameni si o sa primeasca altele in loc.

Mad
Mad
1 year ago