Bursa: Când ești aproape împins să investești, uite-te-n jur

Un nou eseu de-ale lui Guda.

Oare pentru cine lucrează,

E vorba de o lege care zice că pentru profitul obținul la investițiile din bursa din România , impozitul va fi de 1% daca ții fondurile mai mult de 1 an. Ce nu spun ei e că mult succes să faci la anul profit din investițiile de anul ăsta. Sigur, investițiile sunt pe termen lung, dar legea a fost dată anul ăsta și nu are termen de aplicare garantat 10-50 sau 100 de ani.

Scopul ei e să bagi banii acum. Dacă legea va mai fi în picioare și când are nevoie fraierul de banii ăia și se pregătește să facă profit, eu estimez că nu.

Că așa îl prinzi pe fraier – hai coaie, că ți-am dat lege să faci profit, bagă bani. Păi bă, ai dat legea când a început criza am pierdut bani, abia acuma îmi revin, de ce scoți legea?

De prost ce ești de aia.

Pe scurt, dacă zice Guda să investești în bursa din România, ia în calcul să faci orice altceva decât aia. Dacă zice statul român că îți ia 1% impozit pe profitul de la bursă, înseamnă că are nevoie să îți îngroape munca acolo și vedem noi ce și cum.

Dacă vreți să investești in bursa din România ( nu spun că ar trebui s-o faci), probabil că doar investițiile în sectorul energetic și agricultură au sens. Dar ideea rămânie aia de la început. Când cineva te împinge într-o direcție, pune-ți întrebări, nu sări ca rața la muci.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
1 year ago

Asta nu e nenea ala care tot prezice prabusirea imobiliarelor?

Doru Vlad
Doru Vlad
1 year ago

Eu zic că legea aia e bună nu de băgat banii ci de scos. Ma gândesc că o fi si ceva cu dedicație să își scoată niște băieți banii usor și cat se poate de legal

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Foarte probabil. Fraierii bagă, golanii scot, golanii marchează profitul, fraierii iau pula.

Iulian
Iulian
1 year ago

Am bagat prin toamna in Romgaz si Nuclearelectrica.
Nuclearelectrica a dat dividende si a crescut si pretul la actiuni in pas cu inflatia.
Romgaz da dividendele prin iulie dar a crescut de la 35 la 50. Nu le vand, le tin de pensie/zile negre. Eventual mai iau si altele.

Iulian
Iulian
1 year ago

Corect – acum as mai baga doar daca ar merge mai jos, sa am un randament de minim 5% la dividende.
Decisions, decisions. Mai bine le duceam dorul decat sa le port grija, mortz lor de bani 🙁