Bantuie-mă, Alexa

O știam pe asta cu vocea imitată de AI – am citit cândva că niște băeți au sintetizat vocea unui menajer de bancă să dea și ei o cioardă mică, de 400,000 de dolari de la respectiva bancă. Serios, mărunțiș, cu deep fake-uri din astea te bagi la milioane, dracului.

Și am văzut ultimul Top Gun cu vocea lui Val Kilmer sintetizată.

Acuma aștia de la amazon se laudă că Alexa poate să ia vocea lu’ tata mare și să-mi citească ziarul Scânteia și mai pe urmă Adevărul, cu voce tare ( era surd), cum obișnuia.

Bine poate nimerește vocea lu’ a bătrână care mă drăcuia mereu că sunt handicapat și fac numai rele.

Și mă gândeam că acuma oamenii nu mai pot muri și-o să ne bântuie într-una. Sigur, poate ție-ți sună OK să o asculți pe mă-ta mare moartă, în timp ce îți citește povești, dar poate celorlați din casă nu.

Poate sună interesant să ai filme cu vocea unui actor care nu mai are voce, poate o să li se sintetizeze și imaginea și o să avem filme cu ei și după ce mor, că tot credeau unii sălbatici că le fură aparatul de filmat sufletul, acum sufletul chiar rămâne pe peliculă și o să fim perpetuu bântuiți până n-o să mai facem diferența dintre vii și morți, o altă sursă de nebunie, ca și cum nu eram deja destul de futuți la cap.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
1 year ago

Sau holograma! 😀

De ce doar sa vb, sa se aseze langa tine la masa si sa iti ureze pofta mare 😀

Doru Vlad
Doru Vlad
1 year ago

Nah! Următorul pas ar fi sa te intrebe:
– Ce ai maică? Ești bine? Las că te cunosc eu ceva te frământă!