Companii de energie UK – jegoși și la ăștia

Ăștia sunt Octopus Energy.

Nu vorbim de tarife și că e scump, că asta e. Dar ce-au făcut ei.

La ăștia plătești facturile cu direct debit, dar nu e direct debit la fix suma facturii, am încercat să setez asta, n-am reușit. Plătești o sumă dată pe lună și ideea e să ai o sumă țintă , ca la final de an contul tău să fie pe zero.

În teorie nu sună rău, în practică nu e musai să ajungi la suma aia, dar mai ajustează ei ÎN SUS debitul ăla, dacă se prevede că nu ajungi, ca să fie bine, să nu fie rău, iar dacă intri în exces, adică rămân ei datori cu tine, nu mai ajustează , reajustează debitul când se face an nou, că nu strică să ia și ei un pic de finanțare.

Eh, mie nu îmi place așa, eu vreau să stau pe lângă ”0” – adică să plătesc facturile și să nu ne datorăm unii altora prea mult. Evident că nu e posibil, dar când văd că factura a depășit direct debitul și sunt pe minus ajustez direct debitul ăla și mai fac câte o plată suplimentară, să fie bine, să nu fie rău. Pentru mine.

Când m-am mutat era DD-ul setat la 180 de lire pe lună, evident departe de realitatea noilor prețuri. L-am setat eu la 320 și am mai făcut 2 plăți de echilibrare , iar acum mă gândeam să-l las la 280 o vreme, că e vară și nu prea mai stau aici. Am și balanță pozitivă deja. Că de ce am atâta ? Păi că au calculat ei că trebuie să-l crească la 463, sumă rotundă, că așa o să fiu pe zero la anu!. Bă, nu zic, nu, e posibil, că gazul și curentul nu cred că se ieftinesc. E POSIBIL să dau 5,000 de lire pe energie pe an. Foarte.

Dar până una alta consumul meu s-a redus pe la 280, carevasăzică de ce să-i finanțez eu pe ei?

Că le e lor frică că poate nu am eu bani la iarnă și să nu cumva să rămân dator. Ia să-mi sugă ei mie pula, până una alta că stau cu ochii pe ei și până nu consum cât îmi sunt datori, dau debitul mai încet. Problema e că trebuie să fac asta mereu, că ăștia sunt handicapați și umblă iar la el mai încolo.

Zic eu, stii?

Că nu se poate, că nu e OK să plătesc chiar așa puțin. Habar nu am de ce. Nicio problemă, dacă nu aflu, muie și la sicriu, aflu eu de la alții. A mers cu 320 de lire pe lună.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments