Mi-au tras si Gmail și Microsoft preșul

Dar Google mai tare.

Am o imprimantă șmecheră, dar totuși pe tehnologie mai învechită așa. De ce e ea șmecheră, în afară că e de rețea și poate să dea oricare copil cu toporul într-un copac direct din telefon, sau din calculator de pe unde s-o afla prin casa, scanez și trimite pe mail direct tot ce am scanat. Mie așa îmi place. Am la țară una mai mișto care salvează în shared drive pe SMB, aia nu era în stare cu mailul.

Oricum, și asta vreau să spun că trimitea pe mail. Până în mai . Că aveam eu o adresa de mail configurata, de la google, cu less secured apps, pe care o foloseam și pentru alte scripturi de monitorizare și nu mai merg nici ălea, dar mi-e și scârbă să mă uit.

Din mai Google a decis să întrerupă suportul pentru ”less secure apps”, că pe ei nu-i interesează vor loginuri din ăstea moderne, pe care le știe mă-sa, că doar nu mă duc la Lexmark să bat cu pula în masă să-mi facă soluție de conectat la google cu Google API etc.

Nu e problemă că am mailuri la hoțmail, la Microsoft. Am setat acolo. Pe lângă că din joi în paște scoate câte o foaie că nu se poate conecta , că nu recunoaște MS device-ul și deși am debifat 2 factor authentication, tot face el câte o verificare de rutina, degeaba trimit mail că nu ajunge la mailurile de destinație, care-s gmail, și care blocheaza mailurile trimise de felul ăsta. Nu e bai, că le găsesc în sent la căsuța de mail de la Microsoft, DAR PARCĂ NU AȘA VOIAM SĂ FUNCȚIONEZE ÎN MORȚII MĂ-SII automatizarea.

Nu, nu schimb imprimanta, îmi caut provider de mail mai sănătos la minte, care mă lasă să fac ce vrea pula mea, nu-mi dă el securitate cu japca. Bine, considerând că mailurile ăstea sunt gratis, n-am ce mă plânge, dar și dacă aș plăti la Google sau la MS, tot aia ar fi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
luvieere
luvieere
1 year ago

De când au scos treaba aia cu “less secure apps”, au promovat pentru aceleași scopuri folosirea de parole specifice pentru fiecare aplicație: https://www.lifewire.com/get-a-password-to-access-gmail-by-pop-imap-2-1171882

Definești o parolă dintr-asta pentru scriptul sau echipamentul respectiv, iar la configurările de autentificare, folosești adresa ta de gmail și parola aia nouă, nu parola principală a contului.

Am testat acum vreo două săptămâni pe o aplicație care folosește gmail ca server SMTP și a mers manevra.

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Merci, am văzut și eu asta și am.incercat deja dar nu mi-a mers . Imprimanta n-a mers cu parola generată. Google nu zice nimic, imprimanta scoate un raport de failed authentication fără vreun detaliu special și nu prea am ce debug să fac.

Mad
Mad
1 year ago

gmx.com ai incercat?
yandex.com sau tutanota.com ?