HP Elitebook 2021

Bucata asta e o japcă cu procesor i5 și care are pea o grămadă de prostii corporatiste , dar am de proba cu ghearele pe el cat să am o idee.

Cel mai bun din lume e Lenovo ThinkPad , fie împărăția să, etc, dar cred că pierde titlul.

Cu regret, ultimul șasiu de la Elitebook, nu numai că e mai atractiv, din aluminiu bine finisat, așa era demult, dar eu robust, se tine bine, iar tastatura e mai bună decât obișnuia să fie.

Uite mai sus. Tastele sunt aranjate nu la fel de bine ca la ThinkPad, nu se simt și nu se aud la fel de frumos, dar se apropie destul de mult de a fi ce trebuie. Sunt oricum se calitate, nu gunoaie.

Display-ul nu e la fel de bun ca cele de la Dell XPS sau Precision , dar sunt mai bune decât cele de la ThinkPadurile standard. Mereu au fost…

Sistemul audio e Bang and Olufsen. ThinkPadurile iarăși nu se compară cu ăsta.

Bateriile sunt tot ca la astea, cam toate sunt așa acum, vrei procesor baban și placa video discretă, nu vei avea baterie. Vrei baterie, ai putere de procesare de telefon mobil. Probabil cu excepția platformei M1/2 de la Apple.

Vine cu 2 USB-uri mari și două USB-C , port audio 3.5mm, dar spre deosebire de Lenovo, încă se încarcă prin conectorul rotund proprietar.

Erată: M-am exprimat neglijent și am fost corectat, el se poate încărca și pe USB-C, dacă ai TU încărăcător USB-C, dar el vine la pachet cu din ăla cu mufă cilindrică.

Ăștia nu au auzit că în Uniunea Europeană nu mai…

Legat de putere de procesare , poți avea pe ele cam ce poți și pe ThinkPad. Cam.

Pe cele de 14 și 13.3 inchi poți avea procesoare AMD Ryzen 7 care rulează fin, pe 850 de 15.6″ poți avea Intel i7 și cred că și i9 din ultimele generații.

Ce nu poți avea pe astea din ce știu este placă video Nvidia. Doar pe Zbook, care ca șasiu este un gunoi, prin comparație.

Dar, dacă nu ai nevoie de placa video dedicată, ci doar de un laptop de business bun…

Mda.

One Reply to “HP Elitebook 2021”

  1. E fix modelul de mi l-a dat si mie plantatia. Asta cu boxe pe lateral. Pare un pic mai slabutz decat Elitebookul vechi care-l aveam inainte. Ala avea si touchscreen pe ecran , asta n-are. Avea mufa ethernet, la asta a trebuit sa-i iau adaptor USB-c. Modelul vechi l-am vazut si la 12 milz pe olx, probabil sutite de pe la firma, cum era smecherul ala de la Oracle de vindea laptopurile firmei pe olx, de a ajuns si in presa. :)) Flipul ecranului mi se pare mai fragil decat ala vechi. Ca plus are capacelul de la camera web, la ala vechi ii puneam izolierband pe camera.

    E bun de office si net si cam atat. Probabil pretul de olx e mult mai realist decat ala de emag. Ok, n-are gpu, dar si-a luat un coleg un Asus TUF… in cinebench care e CPU oriented, al lui i7-12700H ia ~15000 puncte in timp ce janghina de elitebook cu i5 abia ia 3000.

    Ce e misto e ca merge USB-C to USB-C second tv-out/2nd monitor. Ce e naspa e ca are putine porturi, iar pe USB-C am de obicei chargerul si adaptorul de ethernet.

    Carcasa se vrea premium, si chiar pare pana pui mana pe el. Dupa ce il atingi pare ceva gen “cheap plastic”; am atins si Aceruri care se simteau mai premium ca asta…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.