Nu știu dacă aeroportul e locul cel mai bun pentru self service automatizat

Stau la coadă la easyJet să las un bagaj la cală. Stau doar eu că av.caryi de îmbarcare / check-in îl făcut și e aiurea să stăm 5 inși la coadă pentru un bagaj, deși prostii ăștia dacă te vad la față îți cer pașapoarte pentru toată lumea etc.

Mai sunt 5 persoane in fața mea și vine o tanti de la ei care zice că cine are cărți de îmbarcare să nu mai stăm acolo pentru bagaje drop că ocupăm coada degeaba, au ei sistem automat de procesare. Parcă nu vreau dar “hai, hai, repejor”. Hai.

Ajung in partea cealaltă procesarea automată e fix tanti aia care ne cere cărțile de îmbarcare și pașapoartele.

Păi restul unde sunt. Păi, ce contează, la poartă, restul nu trebuie să lase bagaje. Nu, că trebuie să îi văd. Ca să nu mă cac pe mine, mă cam așteptăm așa că ne-am ținut totuși în apropiere , la un ochi distanță.

Uite-i colea, îți fac cu mâna.  Se uită la pașapoarte și la ei, după care gata, sunt numai bun să încep lăsarea automată a bagajului.

Sunt niste automate unde îți scanezi bordălăul,  cântărești trolerul și îți imprimă târgul de bagaj.  Două sunt închise de defecte ce sunt. La celelalte 5 care merg eu coadă ca de cometă.

Nici unul nu merge ca lumea, toate se blochează și  din când în când și vine un nene să  le descurce. Ăla la care stam noi are put și simplu cabinetul deschis , aveam telefonul în rucsac că era bun un film.   Pur și simplu trebuie imprimanta deschisă , rupt biletul cu mâna, trasă hârtie drum de încă un bilet , închisă imprimanta și tot așa.

Ne vine randul, scanăm, cântărim, îl chem pe nenea, desface imprimanta … Ne pune nenea și târgul, automată ce să mai și ne îndrumă să punem bagajul pe bandă. Îl punem pe banda automată ne scanează târgul, ne confirmă identitatea și ne ureaza drum bun și succes. Avem nevoie, că bagajul nu se mișcă pe bandă. Îl chem pe nenea.

Nu, nu acolo, la ghișeul 58 unde e un om. Mergem la om, ne ia bagajul , scanează tagul ia bagajul îl pune pe bandă, nu ne dă absolut nicio recipisă la mână, că așa merge la astea automate și hai pa. Să sperăm că avem ce ridica.

A fost nevoie de 3 oameni să ne proceseze automat.

Ne bate tehnologia pe toți de ne umple de sânge.

***

Mai încolo la WhSmith, cumpăr apă și periuțe de dinți. Sunt case automate de când hăul, dar de , aeroportul e Luton , mai circulă și oameni de la țară, nu o spun in derâdere , dar nu toată lumea știe cum e cu casele automate , mai ales sistemul ălora de la Wh, care e similar cu altele dar nu la fel. Au doi angajați care în loc să stea în morții lor la case să scaneze produsele cu viteză fulgerătoare ii ajută e ăia care nu se descurcă deloc. Iar cu cei care se descurcă durează o veșnicie , adică nici eu nu mă mișc prea repede că în viața de zi cu zi nu lucrez la Tesco.

Problema e – pe cine educi să ce ? Că ăștia pleacă și nu călătorește toată lumea cu avionul ca mine tot la câteva luni. Unii mai vad aeroportul peste un an. Când iar o iei de la cap , că uită.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments