E bine acasă , să fiu iar copil la părinți.
Mă trezii la 10 că eram leșinat după drumul din vacanță și o zi de muncă și ne așteptau părinții mei cu mâncarea făcută.
Partea mișto e că doar micii, brânza și mustarul sunt cumpărate. Și untura in care sunt prăjiți cartofii e de acasă. Iar brânza e cumpărată de la o fermă din satul vecin.
E mișto să ai părinți care au grijă de tine și la doar aproape 40 de ani.
Eu, na, om însurat, am încetat de mult să expun public păreri despre cum gătește mama, că nu se face, dar mai zic copiii că cel mai bine gătește…
Nu contează, contează că e mișto să ai părinți care se bucură că au copii. Aia e tot.
Și nicio masă de restaurant nu e ca aia de acasă.
brînza aia e făcută în condiții precare de igienă, din lapte nepasteurizat; eu nu aș cumpăra.
I-auzi, pula mea. De unde știi?
după găuri.
(am lucrat, așa iese din lapte nepasteurizat)
Pai din lapte nepasteurizat e făcut și e foarte bună, spre deosebire de aia din lapte nepasteurizat, eu eram curios de unde știi că e e făcută în condiții precare de igienă.
In ceea ce mă privește , brânză din lapte pasteurizat puteți să mâncați tu și cu fanii laptelui pasteurizat. Părinții și bunicii mei au crescut vaci iar brânza pe care am mâncat-o eu de la vacile noastre a fost mereu mai bună decât orice brânză cumpărată, din lapte pasteurizat,lol.
La fel și laptele. Lol.
Relax, e un antivaxer/troll 🙂
Nimic nu se compara cu ceva din care faci/ai deja anticorpi.
Mai ales natural 100%
Aia de fac parmezan sau roquefort sa se spanzure, ca na, musai trebuie laptele pasteurizat mereu. :)) Altfel e igiena precara.
Branza din aia cu gauri se face si prin Muntenia, bunica-mea de-acolo si cu o matusa faceau si iesea asa. Nu e cazul de lipsa de igiena. Bunica din Bucovina o facea tot din lapte nepasteurizat, dar avea ceva diferente de proces tehnologic (folosea cheag de la fabrica) si iesea fara gauri. Eu personal nu ma pricep, nu am facut decat unt, dar 2 frati de-ai bunicului au fost directori de fabrici de branzeturi si cascaval prin zona, una din fabrici producea doar pentru export (anii 70-80) si calitatea nu a fost vreodata pusa la indoiala. @Catalin, cartofii sunt cam… Read more »
Troll sau nu, ce spune el nu e de fapt o părere chiar exotică . Nu sunt de acord cu ea dar întâlnesc destul de des oameni care preferă mâncarea cât mai procesată – aka de fabrică.
Dacă voi trăiați așa prin anii ’80 , mișto. Eu am amintiri mult mai gri, chit că eram copil, iar asta nu din cauză că nu se găseau filme color pentru aparatul foto.
L-aș fi jelit și acuma pe Ceaușescu să fi trăit în anii ’80 așa.
Iar ai mei nu trăiau chiar cel mai rău nici atunci.
In afara de mici, care nu se gaseau pe vremea aia, restul sunt chestii din curte, nu imi dau seama ce e considerat asa de bine pentru anii 80. Musamaua de pe masa arata fix ca pe vremea aia si se gasea pe toate drumurile, toata lumea crestea macar o vaca (sau 10, in Bucovina) si avea branza, gaini si rate aveam cate ne puteam tine dupa ele (ratele plecau singure la rau dimineata si veneau aproape singure seara), un porc sau doi, cartofi, rosii, ceapa si altele puneam in gradina iar farfuriile desperecheate erau omniprezente in orice casa. In… Read more »
șefu, dacă o să fii atent o să vezi că la iarnă brînza va avea găuri mult mai puține sau deloc, din cauza temperaturii scăzute nu se mai înmulțesc bacteriile ca vara.
eu am presupus că e foarte posibil ca persoana care face brînza să nu opărescă pînza și ustensilele după fiecare șarjă.
ăsta e un motiv pentru densitatea aia de găuri.
(nu s troll, nu am nervi)
Stropic, s o crezi tu că parmezanul se face din lapte nepasteurizat.
De retinut ca era in zone de deal, necolectivizate. Păi da, cred că aici e cheia. Că altfel, la mine nu avea toată lumea vacă, ai mei aveau, dădeau lapte la toată familia, dar chiar și așa nu aveam mereu brânză, nici carne de pui așa de făcut grătare. De fapt nu cred că l-am văzut pe tata să facă măcar o dată grătar pe vremea aia . Deși mici se găseau, dar erau absolut jegoși. Dar da, mușamaua e model de anii ’80, dacă ar fi fost și restul chestiilor de pe ea la o masă normală de anii… Read more »
Zau? Ia google.
Se fac si variante cu lapte pasteurizat, dar parmigiano reggiano e mereu cu lapte nepasteurizat.
Si multe branzeturi sunt asa.