Pă Mallorca: Calvia beach , note de plată random I

Am tot citit articole cum că e scump la Mamaia, parcări și spațiu de prosoape și nu mai vine nimeni , mai ceva ca pe #covid, #statiacasa. Mai multe anul ăsta decât în alți ani.

Posibil că prețurile să fie reale, dar parte din articole mi se par că au ceea ce străinii numesc “ulterior reason”, adică o agendă de marketing și urmăresc de fapt să trimită clienții în Bulgaria, că am.vazjt atâta promo de zici că e noua Grecie. Bulgaria mereu a fost noua Grecie, ce zic eu aici. Nu că aș avea ceva împotrivă, doamne feri, din 2016 eu am dus copiii la mare exclusiv în Bulgaria , cu excepția anului #2020 – pandemie ( prost io, trebuia să fi mers și atunci, dar am zis că o vacanță pe an in lockdown e de ajuns și m-a oprit copilul care a anulat vacanța în La Palma , da, acolo unde nu prea mai putem merge acuma pe motiv de vulcan, cred. ). Și recomand tuturor să își ducă copiii la mare in Bulgaria că e aproape la fel de ușor de ajuns ca in România, serviciile erau mai bune tot timpul cât am mers eu și e un serviciu educativ. Așa își educă și românii gusturile și pretențiile că mai văd și ei cum e și pe la alții , așa își educă și prestatorii români de servicii asteptarile de clienți profit , personalul și simțul retribuției muncii.

Diferența e că eu nu sunt plătit să spun asta și nu va trimit la vreo agenție prietenă.

In ceea ce mă privește , ținând cont de condițiile geografice și climatice, marea in România ar trebui să fie altceva decât ce obișnuia să fie.

In principiu, ar trebui să fie plaje de nișă, păstrate sălbatice și fără căcaturi comerciale – cum era o dată Vama ( care nu mai e ce a fost, se știe ) ,care mie nu mi-a plăcut niciodată, dar nici nu trebuie, cum e la Corbu și pe alte plaje care mai sunt, dar sunt cam pline, ceva plaje de boșorogeală , pentru pensionari care își duc nepoții sau vin pe bilete promoționale de la casa de pensii și, dacă am fi civilizați, de la diferite cluburi și trusturi de pensionari, dar nu suntem, ceva de bumți-bumți de weekend pentru corporatiști și petrecăreți care se trezesc noaptea după ce ies beți din bar/club din București, că ce-ar fi, coaie, să mergem noi la mare acum? Și pentru elevii și studenții, care fie nu au bani fie nu au acte și permisiune de la părinți să meargă vara singuri mai departe. Eu am mers prima dată la mare la 16 ani ( #sarak deh) , direct fără părinți, într-o haită de puști/ golanasi, cum se face, unii care erau majori au închiriat ceva ilegal desigur, iar pentru asta litoralul românesc e foarte potrivit.

Ori acum încearcă să fie mult mai mult de atât ( deși nu are condiții din mai multe motive ) și nu poate, strică petrecerea tuturor.

Acestea fiind spuse îmi propun mai jos doar să pun niste note de plată, fără a insinua ceva în vreun fel legat de cât de scump sau ieftin este, comparativ cu România. Vă faceți voi singuri calculele , eu pe ale mele vă fac fără să cer părerea altcuiva.

O să dau alte detalii despre Calvia Beach , altă dată și poate pun linkul aici. Timpul când apar articolele e destul de aleator, probabil că sezonul ăsta nu mai apucați să rezervați dacă ați vrea , deși septembrie e o lună în Mallorca.

Șezlonguri: 13.5 Euro pentru două șezlonguri de plastic sub umbrela. Noi, în funcție de care cum mergem la plajă ocupam 2-4. Nu cred că poți plăti doar 1, că sunt grupate cate 2 sub umbrelă, dar nu știu sigur. Vine un nene in jurul prânzului. Dacă mergi foarte de dimineață sau seara presupun că nu plătești. Dimineața nu știu, că nu suntem din aia care se trezesc la 6:00 să pună prosopul – nu am văzut prosopari pe aici, am să explic in alt articol. Seara am mai fost și nu mai e nimeni să te taxeze. Nici nu strâng șezlongurile cu lanțul la ora 18:00 că ei pleacă acasă, cum am mai văzut prin România ( și Bulgaria ) și mi se pare de căcat, că atunci e vremea mai OK de stat pe alea și mi se rupe pula de programul lor.

Sigur, atunci pot să stau pe propriul prosop că alternativă, dar poate vreau să îmi bag pula in mă-sa ălora cu serviciile, tot așa , ca alternativă.

Restaurante: 5 persoane ( 3 adulți , 2 copii) între 90 – 110 euro o masă. Vedeti mai jos ce și cum. Atenție că noi mâncăm cam puțin. Nu că ar fi scump, așa mâncăm și acasă , dar deja sar peste micuri dejunuri la hotel, sau mănânc un ou ochi , fără pâine, nu de sărac, micul dejun fiind deja plătit, ci că sunt deja gras . De multe ori comand mai mult de “rușine” să nu zică aia că le ocupăm masa degeaba doar pentru băuturi și vreun desert. Și dacă comand evident că și mănânc, că așa fac grașii.

O să vedeți multe paste și pizza – eu le detest,  buna mai rar să fi mâncat pe undeva in afară de aia făcută de sotie. Iar paste, eh, alea se mai nimeresc, nu-s cine știe ce oricum, dar așa e cu copii și gusturile lor .

O să mai pun și poze cu unele feluri de pe notă, nu e peste tot fantastic ,de fapt , mergând la terase facile de pe plaja, e limpede că ce gătesc aia nu e haut cuisine, mai des tourist traps, dar nu mă deranjează până au gust OK.

De exemplu mie nu îmi place cum arată farfuriile astora cu boia pe ele, dar pastele erau bune la gust.

Asta e o vită

Vita i-a plăcut soției, carnea era gătită bine, medium, am gustat și eu, dar nu era pe gustul meu. In sensul că carnea nu avea chiar calitatea cu care m-am deprins eu, dar cred că trebuie să iau în considerare contextul și să apreciez. Friptura ăstora e 24 de euro gătită, eu plătesc în UK mai mult ( dublu) doar pe carnea cu care să gătesc . E drept că ies vreo 7 fripturi de mărimea asta.

De notat că un român s-ar lua de gât cu chelnerul că acolo nu sunt 300 de grame de vită. Sincer , nu mi-au păsat prea tare chestiile astea, mă uit la ele doar la modul să nu comand o porție prea mare. Sau prea mică dacă îmi este foame de urs. Porțiile de urs sun în general mici , de aia zic.

Asta, de exemplu ar trebui să fie pizza calzone, am comandat-o eu , la gust era acceptabilă, in sensul de mediocră dar mancabilă, de foame, ceea ce am și făcut, am mâncat aproape jumătate, că atâta mi-a fost foame.

De arsă era fix cum se vede. Toate mâncărurile au fost la aceeași terasa de unde concluzia – după bulan și îndemnul – fii, coaie, relaxat, când ești i vacanță, nu-ți place nu mânca, poți să mai încerci și altceva, nu moare nimeni, ești acolo să te simți bine. Dacă nu merge altfel, la ăștia marijuana e legală, nu pentru mine , că sunt cu copiii.

De la ăștia nu am notă, dar am avut maxim respect pentru pestele ăsta. Serviciul însă a lăsat un pic de dorit, un chelner l-am ginit că era spart de când ne-a primit. Acuma ce să zic, eu incerc să nu beau in timpul serviciului , dar nici nu sunt plătit ca un chelner.

In schimb un copil a comandat ceva cu puled pork și ar fi fost cum ar fi fost, dar în salată erau frunze de coriandru, care au un gust deosebit de respingător pentru oamenii neobișnuiți cu el, ca și când ai mânca ploșnițe, in ceea ce mă privește. Semințele sunt altă treabă, da. Dar spaniolii pe aici gătesc cu frunze de coriandru apropo de care , cam multe influențe asiatice și africane pe insula asta. Când am fost dată trecută, in 2016 erau parcă mai puține.

Alta notă:

Rodaballo ăla e un pește de ape adânci, calcan îi spune, iar eu sunt fan. Nu am cum să fac o poză la farfuria ață sa arăt cat de bun e gustul, că arată neinstagramabil, dar important că eu nu mănânc poze iar gustul e de nota 10.

Restul, iar sunt chestii nespectaculoase și e de menționat că nici nu am căutat ceva spectaculos, că degeaba duc copiii la chestii fanteziste, dacă ăștia nu intră că nu văd pizza și paste în meniu. Aia e, vacanța copiilor. De notat că dacă eram in România găseam ceva cu o ciorbă, o ceva românesc știți voi, cu din alea îi mai păcălești.

Și paste cât de obișnuite pot arăta, dar și astea bune.

Si panacotta care nu știu ce e că eu nu mănânc din astea dar aparent e ok.

Două înghețate ca asta 11 Euro. 4 cupe, con mare și mă-ta mare și tot ce vrei.

Eu zic că 100 de euro +/- pentru o masă de 5 inși nu e mult, la inflația asta. In UK se întâmplă că ne costă mai mult în locații care nu sunt turistice și, îmi amintește soția, că anul trecut în Seychelles de 100 de euro de-abia mâncăm amândoi ( uneori era mai scump, de fapt ) . Altă lume, alte condiții, alte prețuri.

Va exista și partea a doua, pentru că muie aplicația de WordPress de android, atâta pot scrie în un articol.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments