3.Pă Bali: Ubud. Natura e mișto…

Scurt.

După vizită la muzeul din Ubud ne oprim la terasă, frumos 28 de grade, stă să plouă.

Bem ceai fără pretenții, inclus în prețul biletului de muzeu, dar nu asta vreau să zic cu natura. Cât că, in timp ce vorbesc cu soția, văd cum la 20m se mișcă ceva iar când focalizez văd că e ceva șarpe sau șopârlă cu dungi albe și negre. In poză nu apare că până să i-l arăt soției se bagă sub pietre. Era în iarbă sub Palmieri. Îl întreb pe chelner ce e, habar nu are. Caut pe google și găsesc în 1 minut.

Unul din ăi mai veninoși șerpi de pe aici, Blue Krait, dacă te mușcă nu doare imediat , dar mori. Nu există antiveninos în Bali, te bagă pe ventilator că altfel ți se opresc plămânii și inima. Poate scapi.

Poate mergem atunci să vedem pădurea de maimuțe. Haida. Atâta că maimuțele erau scăpate și pe stradă.

Notă: Cele mai periculoase animale de pe insulă, potrivit la numărul victimelor, nu sunt șerpii de mai sus, nici măcar cobrele regale ( da, au și din ăștia) – dacă văd și din ăla, bag pula, plec acasă – dacă mai apuc! – ci câinii vagabonzi și maimuțele. Se recomanda vaccin antitetanos și antirabic când vii pe insulă – dacă ai poftă să umbli prin sălbăticie. Sau pe străzi. Normal că nu am făcut. #antivaxer for death.

Când le-a văzut soția pe ăstea a zis să nu mai mergem și în pădure. Bine atunci. Numai mergem.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ionescu
Ionescu
1 year ago

Am fost acum aproximativ 10 ani in Bali si mi s-a parut un urias tourist trap. Ubud este o teapa unde toti trag de tine sa-ti vanda minzerii cip cip. Fara trotuare, fara nimic, poluare maxima. Daca nu stii sa folosesti scooterul esti pierdut. In ciuda pedepselor draconice, se consuma iarba masiv. Singurul lucru pozitiv este ca inveti sa apreciezi alte locuri.