Plăți în UK #22

I-am plătit unui nene, firmă deh, care mi-a lucrat prin casă o sumă, să zicem până în 2,000 de lire, în contul bancar. Am făcut plata din Revolut. Am primit mesaj că nu știu care e problema cu contul ăluia și s-au întors banii înapoi. Nu știu dacă e vreo problemă, s-a mai întâmplat o dată asta și am plătit din alt cont.

N-am mai stat să văd ce, am adăugat contul lui ca destinatar de plată în aplicația online a Metro Bank, mi-au trimis SMS să confirm ( 2FA) că pe bune vreau să fac asta. Am confirmat și am făcut plata, specificând în referință factura și numărul.

Imediat au blocat ăia plata și m-au sunat , dar nu am putut răspunde. Mi-au trimis SMS că să-i sun că dacă nu, ei nu fac plata.

Plm. Bagă bani pe contul de telefon de UK, sună-i pe proști. Am stat 1 oră la telefon, vreo 40 de minute în cozi, că m-au plimbat de la unul la altul , restul timpului ca să mă verifice, gen m-au întrebat 3 oameni de la ei de fiecare data numărul de cont, data nașterii, numele complet , pe urmă , verificarea finală, mi-au trimis SMS pe numărul legat la cont, fix ca atunci când am confirmat adăugarea contului. Pe urmă mi-a ținut o tanti o lecție despre că nu e bine să fac plăți online la indivizi cu care nu am mai făcut business anterior.

Lasă că îl cunosc pe om, că i-am mai plătit vreo 25,000 de lire pe munci, treaba e OK , și prima factură cum vreți mă s-o plătesc.

-Știti noi vrem doar să știți că dacă acesta este un scam, pentru că am avut această conversație nu mai puteți să spuneți că banca e de vină.

-Sigur, dați drumul la plată, dar am o întrebare:

Câte scamuri în curs de desfășurare ați descoperit și oprit cu politica asta?

-Știți, nu vă pot comunica asemenea informații.

-Normal că nu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
1 year ago

Si in Ro e de noaptea mintii,te duci la banca sa depui peste 5000 euro trebuie sa zici de unde-i ai…. Whatever, toti declara salarii, dar zic asa… oare e vreun cretin sa zica i-am ciordit :))))

hiqued
hiqued
1 year ago

Hmmm, eu as trece “adult content creator manager bonus” ca am vazut o tanti la Survivor Romania (ProTV) in costumul cu care a venit pe lume. Cont de OnlyFans, evident.
Am amici care au patit-o si pe Revolut, ca i-a mancat in fund imediat dupa deschiderea contului sa bage 10k+ sa-i schimbe ca e cursul mai bun 🙂

Buruc
Buruc
1 year ago

Nu ma mira. Ca sa mi iau un laptop de 1500£ cu cardu de firma a tb sa stau 3jde minte la telefon cu banca. Pt identificare. E drept luat de la curry online.

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Asta e și mai dubios. Credeam că merge ață cu cardul .

ld
ld
1 year ago

(banca) Clar e scam.
Cine mai da 2k pt orice pe praful asta?

Stropic
Stropic
1 year ago

Si care erau metodele sa ai grija sa nu fie scam?

Gen sa cauti firma in vreun registru bla bla bla.