Scurt: ThinkPad T490

Am un T490 de la un client.

Șasiul e foarte-foarte similar, la fel și greutatea cu cel alui meu. Factorul de formă e identic.

Pe de o parte nu e mai bun decât P14s-ul meu cu procesor Ryzen , deși e și ăsta i7 , dar din ăla puturosul, sanchi green, cu niște dinți scoși, nu prea mai mușcă. Nici pe aproape. Este doar OK să îmi fac treaba cu el.

Pe de alta ține bateria ( e la fel) mai mult. Cu vreo oră în sarcină de lucru similară și la felul meu de lucru. Adică undeva la 2.5h vs 3.5.

Pe undeva, treaba asta mă enervează la laptopul meu. Sub 3h bateria in condiții de lucru, poola mea.

Altă chestie este ecranul touch screen . Luminozitatea e la fel de proastă ca și la al meu – Lenovo nu știe face ecrane și pace . Pe de alta, nu credeam că îmi pasă de ecrane touch, dar m-am înșelat. Are niște avantaje, pot lucra fără mouse.

Nu, nu o să îmi cumpăr T490, sau T14, acum că am trecut la P. S-a dus. De-aici încolo până la pensie , e voie doar “X” sau “P”.

Pe de o altă parte am o mică nemulțumire. Deși șasiul este similar și ambele sunt originale de la mama lor, tastatura alui meu flambează un pic mai mult, pare de calitate un pic sub cea de la T490. Tot e OK, tot se pișă pe saltea tastaturi gen ălea de Asus, Toshiba, Dell, dar mă nervează să văd că tastatura unei generații mai vechi e mai bună.

Pai cu ce încredere cumpăr eu următorul ThinkPad când o fi?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
1 year ago

Confirm la touch screen. Nu credeam ca e nevoie, dar uite ca e. :)))