Tricortrit – colindeți americani

Ăștia dupe UK sunt pă sistem american cu tricordit d-ăsta, îi spun ei Halloween, ca un fel de colindeți românești dar cu bomboane, fără băutură și organizat individual, mai degrabă că Steaua și plugușorul dar fără bani, că ăștia sunt săraci, n-au bani; mă rog, așa li se duce vestea. Nu judecăm, că aici în sărăcia lor ducem și noi copiii la școală.

Bine, mă, bomboane! Până acum nu am organizat sărbătoarea asta păgână, noi am fost ortodocși, dar plm, in România nu prea mai mergem la colindeți din cauză de petarde, copiii vor să se integreze în cultura ăstora păgână – aia e ce să faci, decorezi curtea cu fantome și cadavre și te adaptezi locului.

Am vrut sa iau bomboane din toate țările dupe parcursul de până în UK , dar ceva mi-a stricat planurile , cum ar fi că am uitat să mergem la magazinul Bucuria și să luăm de acolo , ca să începem in România.

Pe drum a schimbat soția regulile in prima țară care a fost Ungaria, cum că nu avem voie să cumpărăm bomboane care nu sunt ambalate individual ( huooo, Planeta, ambalaje !!!) că risc de sănătate, nu se poate să le dăm așa.

Mă gândeam așa – femeie, noi venim din România, eu șterg mărul pe tricou și îl mănânc, la colindeți primești covrigi dați din mână în mână, ce e cu evoluția asta simandicoasă? Dar am zis mai multe în gândul meu și mai puține din gură , că bănuiesc că așa e omul care vrea să aibă înțelegere cu femeia lui, nu dreptate, de la o vârstă se numește că devii înțelept când taci.

Și trebuie să recunosc că îmi cam trecuse pofta de bomboane până am ajuns in Bruges și la un magazin de ciocolată și bomboane/praline belgiene, normal, făcute de mână și ambalate individual. Uite, femeie, fix cum vrei . Un ieuro bomboana, cine a mai văzut așa ceva. Am închis ochii și am cumpărat 4 cutii, nu de alta dar erau 2 + 2  gratis, nu că e mare deal, dar măcar mai ieftine. Și bune .

Am mai cumpărat două pungi de mini ciocolate din alea mars, Snickers și care mai sunt, in mix și soția a mers la supermarket de a mai luat unele de aci. Le-a făcut pungi de pungi și am crezut că aia a fost, că o mai lua vreun dovleac.

Dovleci.

Băă, or vedea copiii de pin sat ( nici nu știu câți or fi ) dovleceii ăștia mici? Nu cred.

După care văd că vine și cu ceva instalație cu luminițe – așa mai da. O  vedeam pe a mică că mâzgălește ceva, zicea ceva de o fantomă, credeam că se costumează ea, in fine, nu am dat atenție.

După care ies afară din casă și nu că să mă cac pe mine de spaimă, dar ce pula mea e, mă aici, casa groazei?

Băi, gata , ajunge că ne scade valoarea casei dacă cred ăștia că e bântuită.

Și după aia am trimis și eu copii cu alt copil.

In fine, n-au venit prea mulți copii pentru câte dulciuri aveam noi ( pierderea lor ) , erau toți însoțiți de părinți și mă gândeam că pe de o parte, ca societate suntem preocupați de aspecte din astea de sănătate publică, cum zice soția, să fie bomboanele ambalate individual ca să nu punem mâna pe ele , să nu le dăm alcool la colindeți din astea ( asta aici în UK, in Romania mergee) , dar pe de alta îi trimitem la cerșit și nu numai, mergem cu ei să ne asigurăm că cerșesc în siguranță.

O lume nebună și dintr-un motiv care îmi scapă nici nu găsesc asta ca fiind rău sau greșit, ba mi se pare amuzant, deși nu știu să spun de ce.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments