De data asta, un departament de poliție județean care trebuie desființat

Inițial când am văzut fimul pe youtube, m-am gândit că e un caz clar de imbecilitate polițienească la agentul cu pricina, care n-are ce căuta în poliție, dar am zis că meh, treacă meargă, important era cum a ajuns ăla în instituția cu pricina. Pe urmă am citit articolul care explică cum.

Atunci aflu că polițistul cu pricina nici măcar nu era un tablagiu, deși se poartă ca unul, ci ofițer superior, nene. Comisarul Ionuț Harbuz, îi mustră pe copiii ăia de respect și etichetă, că vorbesc cu el din cur, nici atât nu merită, dar nu-i asta problema, problema e ca nenea ăsta e șeful biroului pentru siguranță școlară.

Controlul făcut de el are sens, dar punerea în operă n-are NICIUN SENS, iar faptul că el e șeful departamentului de siguranță școlară și nu manifestă niciun fel de pregătire și tact, lăsând la o parte chestiunea legală a abuzului în serviciu, îl recomandă pentru concediere directă dimpreună cu desființarea biroului, pe modelul clasic, dat cu sare, tras brazdă, luat de la cap cu alți oameni.

Citez de pe site-ul IPS Ilfov.

Biroul Siguranță Școlară are următoarele atribuții:

Coordonează activitățile specifice desfășurate de structurile Poliției Române, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și cadrelor didactice, precum și pentru prevenirea delicvenței juvenile în unitățile de învățământ preuniversitar din România;

Coordonează activitățile specifice desfășurate de structurile Poliției Române, pentru creșterea gradului de siguranță a studenților  și cadrelor didactice, precum și pentru prevenirea criminalității, în incinta și zona adiacentă a centrelor, campusurilor universitare și a căminelor studențești din România;

Cooperează cu celelalte structuri din cadrul M.A.I., alte autorități și instituții publice, precum și cu asociații și organizații neguvernamentale, formele asociative ale părinților, elevilor și studenților, pentru crearea unui climat optim de siguranță publică, necesar desfășurării procesului de învățământ.

Nu se observă niciun fel de dialog instituțional aici, nu se vede niciun fel de organizare, ăstea-s chestiuni de finețe, trbuie oameni pregătiți pentru jobul ăsta.

Nu există dare de seamă, nu există explicații pentru control și pentru modul lui de desfășurare, de unde cred că nici nu ar fi necesar de așteptat sfârșitul ”cercetărilor”. Desființată direcția, cercetările pot continua și cu membrii disponibilizați ai departamentului, în vederea stabilirii unei posibile culpe penale sau civile, chiar mai bine așa, un individ scos permanent de pe poziția de pe care poate exercita influență e mai ușor de lăsat din brațe de către potențiali influențabili.


De fapt, ce zic eu, trebuie desființate și inspectoratul județean și secția de poliție locală din Jilava.

Ăștia sunt toți un cancer. Probă :

”Suntem aleși, stați liniștită”

Cristian Marin, viceprimar

Viceprimarul e preocupat de cum au ieșit imaginile în presă din școală, că sistemul de supraveghere e l primăriei, cum ar veni al lui, nu de cetățenii lui.

Inspectorul e preocupat că de ce-l filmează. Bă, futu-i în pizdă, din pandemia asta n-au învățat că oamenii mai și mor, se mai îmbolnăvesc, poate că până la urmă e nevoie de un război să așeze un pic de respect în societate.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
1 year ago

tigania at it’s finest. cum sa acoperim/salvam imaginea

0040
0040
1 year ago

“… pana la urma e nevoie de un razboi”

Cred ca daca ar intra si in UE razboiul, ar mai nivela un pic pretul la case. :)) Si in Kherson, era inainte 500-800$/mp. Acum cu razboiul… s-ar putea sa fie la oferta alea care mai stau in picioare. Bucuria asiguratorilor, si-au luat banii si v-am pupat.

0040
0040
1 year ago