Românii comentând despre cultura medievală din Qatar

Că e nașpa că n-ai voie să bei. În România riști pușcărie pentru un cui de iarbă și vor să crească pedepsele. În alte țări , nu riști nimic, sau o amendă. Cică în UK ar fi 90 de lire? Nu știu că nu bag din astea.

În România poți conduce o mașină cu 0 grame de alcool în sânge, zero beri sau pahare de vin consumate.

În UK și alte țări mai ”civilizate” și mai bine educate în cultura alcoolului merge până la 0.5-0.8 la mine. Conduc des după 1 sau 2 beri, de la cârciumă acasă. Nu mă laud, nu promovez, doar explic. Nu, nu sunt beat pulă așa cum se crede în România, poate că am reflexele reduse, dar e OK, conduc încet și eu și ceilalți, riscul să se întâmple orice e mai mic decât în România pe negustatelea oricum. Asta e cultura în unele locuri, asta e în altele. În România nu e voie, nu mai fac asta. Făceam când eram mai puști.

Că asiaticii sunt discriminați in Qatar. Haideți să vorbim despre țigani, se poate?

6 Replies to “Românii comentând despre cultura medievală din Qatar”

 1. Nu e vorba ca ce-ar trebuie sa vorbim despre tigani. E vorba ca vorbim pe nas despre cum trateaza Qatarezii asiaticii. ĂIA sunt înapoiați, trebuie boicotați, noi aicea suntem fierți pe drepturile omului și progresism.

  Ultima dată când am fost să-mi fac pașaportul în România țiganii , precum și cetățenii de etnie romă, erau trimiși să mai stea o tură la coadă. Unii aveau programare. Iar eu și familia ne-am trezit ”băgați în față” – fără pile, sau ceva. Ce e drept, nici n-am protestat, sărumâna, mulțumesc frumos. A nu se crede că eu-s fără pete.

  Polițiștii zbierau la ei, îi umileau și îi jigneau de față cu toată lumea. Nu zic, pe mine nu m-a deranjat prea tare, drept care nici n-am făcut vreo plângere undeva, deși poate ar fi trebuit, dar na, când pe tine te iau cu ”o, bine ați venit domnule, bună ziua, doamnă, ce copii frumoși aveți” zici că să se ocupe alții de problemele ăstea și le mai și crezi că ”poate știu ei mai bine” cu cine au de a face.
  Dar na, e treaba asta cu civilizația, problemele se văd altfel la alții.

 2. Nu e vorba ca ce-ar trebuie sa vorbim despre tigani. E vorba ca vorbim pe nas despre cum trateaza Qatarezii asiaticii. ĂIA sunt înapoiați, trebuie boicotați, noi aicea suntem fierți pe drepturile omului și progresism.

  Ultima dată când am fost să-mi fac pașaportul în România țiganii , precum și cetățenii de etnie romă, erau trimiși să mai stea o tură la coadă. Unii aveau programare. Iar eu și familia ne-am trezit ”băgați în față” – fără pile, sau ceva. Ce e drept, nici n-am protestat, sărumâna, mulțumesc frumos. A nu se crede că eu-s fără pete.

  Polițiștii zbierau la ei, îi umileau și îi jigneau de față cu toată lumea. Nu zic, pe mine nu m-a deranjat prea tare, drept care nici n-am făcut vreo plângere undeva, deși poate ar fi trebuit, dar na, când pe tine te iau cu ”o, bine ați venit domnule, bună ziua, doamnă, ce copii frumoși aveți” zici că să se ocupe alții de problemele ăstea și le mai și crezi că ”poate știu ei mai bine” cu cine au de a face.
  Dar na, e treaba asta cu civilizația, problemele se văd altfel la alții.

  Da, numai ca nu vezi in pula mea ce vad aia de-acolo – tu ai “vazut” ceva 5 minute, alea.

  N-ai vazut ca ajunge piranda-n fata cu 3 copii cu 4 nume diferite, actul ala nu e, p-ala nu-l are, de-alalalt nu a auzit, ca la ce-i trebuie, da’ de ce.

  Sigur, e o lista d-aia pusa online, s-o vada si ultimul handicapat, sa stie cu ce sa vina la el. Da’ nu s-a deranjat tiganca, ca de ce-ar face-o.

  De fiecare data cand a trebuit sa ma duc la consulatul Romulaniei am vazut treaba asta.

  Ba, e o lista in pula mea de chestii de care ai nevoie. Cat costa, ce acte iti trebuie. Si cam tot ce era p-acolo mai intunecat la piele era pe-acelasi model. Pai ca n-am, ca n-am stiut, da’ la ce-mi trebuie, dar hai dom’le, ca eu vin tocmai din Liverpool, acum ce vrei, sa ma duc inapoi in Liverpool.

  Sa nu-i mai mentionez p-aia veniti cu toata satra (desi un singur om are treaba acolo, restul au venit de suport moral in pula mea, sa inghesuie lumea – sau poate la buzunare, cine stie). Ca de ce nu, ce-are.

  Sau p-aia veniti asa, ca au aflat adresa. Nu, nu si-au facut o programare, desi e doar cu programare, de ce sa-si faca, pai ei nu stiau ca trebuie. Desi trebuie de vreo 10+ ani. Dar ei nu stiau, dom’le, ce vrei.

  D-aia sunt trimisi la cacat, nu e pe rasism.

  Da’ daca esti doar in trecere p-acolo si nu stai vreo 5-6 ore sa-i auzi/vezi, nu afli de de-astea, banuiesc. Eu chiar am stat vreo 6 ore – era intr-o iarna, era in Londra, prietenii de-acolo la lucru, consulatu’ p-acolo prin Kensington, pula terase incalzite la care sa stai, era pe modelul “dimineata programare, dai alea, dupa-masa il iei”. Asa c-am stat pe bune de nebun acolo X ore pana am primit alea.

  Pai, repet, asa erau cam toti aia mai bronzati. Pe modelul “nu stiu, m-a durut in pula, am venit aici sa pierd vremea tuturor, ca tre’ sa ma ajuti, nu vezi c-am venit cu toata satra?”.

  Mai subtire cu atata scheunat cu discriminarea, ca pana una-alta eu am dat examen pentru a intra la facultate, astia aveau locuri rezervate.

 3. N-am cum sa stiu si nici sa judec ce-ai vazut tu la ambasada romaniei din UK si n-o s-o fac.
  Cum din toate povestile stiu ca oricum astia te trateaza cu suficient sictir oricine ai fi, cred că nici n-o să aflu prea curând cum discriminează sau nu ambasada romaniei, că n-am intenția să calc pe acolo, cât timp pot rezolva lucruri acasă.

  Insă știu ce am văzut la instituțiile statului român, cel mai des la pașapoarte.

  Indiferent cine-s oamenii aia in viata de zi cu zi, ce fac, cum se poarta, cum miros si cum se imbraca, au fost luati pe faras de la intrare asa.

  Am prins si perioada fara programari, cand o familie cu [multi] copii in fata noastra la coada, a fost trecuta ultima. Nu e ca n-aveau acte, ca nu stiu ce . Nu stiu ce aveau si ce n-aveau si nu stia nici ofiterul ca nu i-a intrebat decat ”Voi ce cautati aici? Hai, treceti la urma. ”, iar cand am intrat in birou : ”Ai dracu de tigani, nu mai scapam de ei.” De mai mult de o dată, ca schimbam des actele copiilor.

  Cand a fost ultima dată, cu programari, era unul la coada, tot in fata noastra. L-a luat alt ofiter in bot , direct pe ton că ”CE CAUTI, BA , AICI, AI PROGRAMARE?!!!!” . ”Da, sefu , am, mi-a facut-o [nu stiu cine]”. “LA CE ORA?” … “La [ trecuse de vreo 15 minute]”. “PAI SI DE CE N-AI VENIT, BA, ATUNCI, CA DE AIA E PROGRAMARE CU ORA!!!”. “Pa am fost aici la coadă, șefu'”.
  -Ah, bine, așteaptă zece minute și intri și invățați bă, să vorbiți. Haideți , familia cu copii , intrați vă rog.

 4. din nenorocire romanii au prins “civilizatia” din Vest pe nemestecate, ca pe o moda. sunt prajiti rau de tot cand vezi ca vorbesc de anti-rasisme, imi aduc de-aminte de protestul BLM a fetelor acelea din Bucuresti, asta pe fundalul unei tari fara absolut nicio minoritate africana. sau povestile cu tigani in stilul ca “si noi suntem ca altii (ca vestul) am fost patroni detinatori de tigani sclavi” asta pe fundalul in care romanii sunt popor inapoiat de iobagi timp de secole, la acelasi nivel cu tiganii. Dar nu numai atat, Vestul in sine, germanii, austriecii, olandezii, englezii, ba chiar si ungurii, NU VAD ROMANII CA OAMENI ALBI, ii vad ca pe niste tigani ai Europei, multi si bronzati si veniti pe furate. N-ai ce sa faci, bos, e doar moda; e culoarea timpurilor. Asa a fost si in secol 18-19 cand romanache mergea si studia la Paris si Viena si devenea frantuzit pentru ca credea ca Franta = civilizatie. De-acolo s-a nascut zicala “s-a dus bou la Paris si a venit vaca”.

  in ce priveste ambasadele, voi ori aiuriti ori n-ati invatat nimic de la veatza. programarile sunt pentru medic care trebuie sa-si pregateasca sculele sa te vada. Nu exista “programari” intr-o institutie birocratica, ca doar nu au nevoie de ce oamenii aia sa se pregateasca sa te vada in pula mea. Intri inauntru, iti iei bilet sau numar de ordine, si stai frumos cu curu pe scaun pana cand te cheama; te apuca indoiala ca nu ai toate actele; mergi frumos la avizier si citesti lista. Nu intelegi ca esti rromales si de la 13 ani nu te-ai mai dus la scoala; este birou de informatii si-ti explica ca pentru idioti, iti numara pe degete. Iti striga numarul de 3 ori, fugi repede, ca daca nu, renunta la tine. Iti ia actele si le scaneaza pe loc, nu trebuie tu sa vii cu copii legalizate. Iti face poza pe loc, acolo unde esti pe scaun. Iti trimite pasaportul cu posta acasa. NU EXISTA PROGRAMARE IN ZIUA DE AZI, adica daca nu esti un subom de genul romanache sau indianache.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.