Foarte bine i-a trolat Simon, din nou

Mi-e antipatic omul , la fel ca oricui, dar face până la urmă oarecum ce trebuie.

E legat de ordonanta ANRE, pentru care aia n-au catadicsit sa faca o consultare publică reală.

Iar aici este vorba efectiv de taxa pe soare, asa cum zice Simon. Desigur, el captează atenția s-o bage p-aia p-a lui cu ”embargoul pe petrolul rusesc” cu plm – e hustler omul, fără doar și poate. Pe de altă parte, dacă e cum spune și ca membru al parlamentului nu primește audiență la ministerul energiei, plm, aia e.

Să zicem că cu un singur punct din propunerea aia sunt de acord.

a) dacă energia electrică din surse regenerabile autoprodusă este sprijinită efectiv prin intermediul unor scheme de sprijin, numai în măsura în care nu sunt subminate viabilitatea economică a proiectului și efectul de stimulare a unui astfel de sprijin;

Asta da, ai luat bani de la stat să iți produci energie, aia e, trebuie să fie și statul parte la profitul tău. Nu vrei, nu iei, îți faci pe pula ta.

De restul, mi-e teamă că o să se ralieze destulă lume în spatele AUR, nu pentru valorile naționaliste și în ciuda modului cum se manifestă și a intereselor care-i manevrează, dar pula mea, restul, in frunte cu presa sunt apretați și puși la respect. Păi atunci bine și la mai multe.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Buruc
Buruc
1 year ago

Si eu cred la fel mai ales cand citesc articole la comanda ca mai jos: https://ziaristii.com/baietii-de-aur-ai-propagandei-putiniste-romania-scurta-istorie-unei-tradari-nationale/?

Oricum ai da o nu poti sa numesti votul romanilor ‘o infectie’ ca nu ti convine ce iese. Nu prea se revolta presa ca oamenii au votat contra coruptiei PSD, raul suprem, nereformatii etc dar s au trezit cu hotii aliati la guvernare.

Sau de exemplu o informatie ca mai jos nu e dezbatuta prea mult in presa ‘libera’, sa nu deranjeze probabil.
https://m.ziare.com/omv-petrom/omv-petrom-viizta-cotroceni-modificare-legea-offshore-spatiul-schengen-1776368?utm_source=Ziare.com&utm_medium=copy-paste

kd-
kd-
1 year ago

Pai e simplu, e la fel cu taxa pe apa de ploaie 🙂 Sau tu nu platesti la tine acolo? Ai teren X mp, atunci platesti, in functie de cat spune ANMH ca a plouat in ziua aia, o taxa de Y. Vezi pe factura de apa si canalizare. Ah, si desi platesti taxa pe apa de ploaie, este interzis sa colectezi apa pluviala de pe acoperis ca apoi s-o deversi in canalizare. Oare o fi interzis sa iti faci si drenaj? Acum vor trebui sa faca si o ANS (agentia nationala a soarelui), care sa spuna cat soare a… Read more »

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Sau tu nu platesti la tine acolo? Nu, nu platesc, ca apa de ploaie nu merge in canalizarea standard care merge la statia de epurare , merge in canale colectoare ( șanțuri, dar acum sunt betonate), care o direcționează către afluenții Oltului în mod direct – nu am pentru ce să plătesc taxa. Se plăteștie taxă pe apa de ploaie acolo unde colectarea se face în canalizarea care are maintenanță și trece prin stația de epurare – și e oarecum rezonabil în condițiile ăstea. este interzis sa colectezi apa pluviala de pe acoperis ca apoi s-o deversi in canalizare. Chestia… Read more »

Stropic
Stropic
1 year ago

Taxa pe soare observata de usr, nu de el.

Vad de anulat nu a anulat-o, clarificari extra nu a obtinut…doar zic, nu stiu daca face chiar ce trebuie, ca nu prea se vede nimic. :))

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Taxa pe soare a fost observata de Mihai Nicut, de la e-nergia.ro – in sensul ca el a facut prima stire publica pe tema , nu USR, nici altcineva. USR daca au obsrvat-o n-au ciripit nimic. Dupa ce a dat stirea la economica au inceput sa blodogareasca aia, asa in punga, cat sa poti trece la o campanie cu “noi am zis”, altfel leprele alea nu sunt in stare de nimic.

Adi
Adi
1 year ago

Taxa pe apa meteorica o platesc si eu, desi deversez apa de ploaie in gradina din spate, la 50 de metri distranta de canalizare. O am pe factura, luna de luna. “Taxa pe soare” a fost propusa pentru ca legal se poate. Mi-a spus sotia de cand a vazut propunerea, a venit la ea la avizat acum cateva saptamani (ghici ce raspuns au primit, tocmai am montat panouri pe cont propriu), e un idiot de ministru dar sunt disperati dupa bani si ar lua si taxa pe aerul de respirat, daca ar fi vreo directiva pe care sa dea vina.… Read more »

kd-
kd-
1 year ago

Ti-am spus eu ca Bucuresti-ul este mai special, cand comparam un 3000cc la impozit la VL vs B. “Apa meteorică preluată de canalizare se stabilește în funcție de suprafețele deținute, construite și neconstruite, declarate de utilizatori și de cantitățile specifice de mai jos: a) Operatori economici – 0,5 metri cubi/metri pătrați/an b) Domeniul public – 0,3 metri cubi/metri pătrați/an c) Populație (utilizatori casnici și asociații de proprietari/ locatari) – 0,2 metri cubi/metri pătrați/an Pentru a veni în sprijinul clienților noștri am împărţit cantitatea anuală de apă pluvială pe fiecare factură, pentru numărul de zile cuprins în perioada de facturare.” https://www.apanovabucuresti.ro/informatii-utile/tarife-si-facturi/factura-apa-nova… Read more »