Mai mult bricolaj: izolări

Nu m-a lăsat soția ( încă ) să îmi bag ghearele întru ceva izolare exterioară, dar măcar pe interior am socotit că erau niște dosuri de perete exterior, aflat în spatele compartimentărilor de dormitor, care necesitau un pic de atenție, că desi e zidul izolat în cavitate, e cavitatea redusă, sub 10cm, undeva intre 5 și 7 și nu pot să spun că sunt mulțumit doar cu atâta.

Acolo am avut acces, acolo am băgat vastul.

Inițial voiam să pun panouri PUR ( celotex le zic ăștia ) de 6cm, pe urmă am avut altă idee, anume să pun 2 straturi de panouri de 3cm grosimea dar m-a futut lenea și am rămas la un singur strat de panouri. 3cm de PUR/PIR izolează cam ca 5cm de polistiren expandat ( EPS). Treaba e că aveam destul loc – căcălău să pun și 6, dar am fost doar leneș. Într-un loc mai pot interveni, in altă parte nu. Că de ce voiam să pun doua straturi de 3? Ca să interpun ( adică să nu suprapun) golurile dintre placi, să nu existe o tăietură de la perete până la suprafață. Le-am izolat eu cu bandă adezivă pentru izolație ,dar 3cm nu-s 6.

Am experimentat cu două metode de lipire. În ambele locuri am introdus plăcile forțat, sunt pe interior și nu va sta nimic atârnat pe ele. Într-o parte am lipit cu spumă poliuretanică expandabilă , in alta cu un soi de “silicon”. Sus e lipitura cu adeziv de tip silicon, însă un adeziv pe care scrie că e pentru așa ceva, jos spuma din poze.

Tot o să izolez și exteriorul, dar momentan sunt ceva probleme se încredere în meșteri și logistică.

Vine iarna bine-mi pare .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
1 year ago

si, cum sta cu spuma generica, se vede ceva diferenta la cum lipeste sau la lucrabilitate? eu am de pus pe exterior in laterala casei unde nu se vede niste placi de astea, ca e prea de tot deja.

sunt si niste placi de tip nut-feder pentru evitarea golurilor dintre placi, evident la pret dublu, nu cred ca merita sa-ti bati capul, eu as pune spuma si pe cantul placilor, problem solved.

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Între astea din UK nicio diferență de lucrabilitate, știam că aia specială se expandează mai puțin, dar nu se vede că am tăiat plăcile să intre forțat și nu au unde să fie împinse în afară. De aderență nu știu dacă e diferență, plăcile nu au nici cum să cadă din golurile alea și nici măcar nu am cum să trag de ele. Am încercat să văd dacă se mișcă și nu. Dar nu e ca alea puse pe exterior. Față de spuma pe care am folosit-o in România ( tot din aia specială de polistiren) spuma asta mi s-a… Read more »

Alifie
Alifie
1 year ago

O paine cinstita nu mai poate manca omul pe constructii #ne_ati_furat_meseria