Vai ne fură Chat GPT pâinea

Au belit pula mediocrii și submediocrii. Vine #tatalor și e mai ieftin și mai prost, idealul omului de afaceri care caută reduceri de costuri.
Aș putea să mă opresc aici, că asta e esența a ceea ce vreau să spun .

Da, am testat să văd ce face chatul ăla și nu o să dau niciun exemplu despre cat de șmecher sunt eu și cât de prost e el. Am s-o las așa declarativ și nu aveți decât să nu mă credeți , puteți să vă angajați expert pe SAP din ChatGPT , mi se rupe pula.

Tot văd articole precum ăsta, cum ne mănâncă ăla expertiza și creativitatea și dau ochii peste cap.

Vai eseurile , vai profesorii dispar. Mânca-mi-ar pula de incompetenți, că ăștia da, trebuie să dispară toți, dar din păcate nu erau înlocuibili cu ceva mai bun, păstrând costurile, desigur.

Robotul ăla nu e în stare să scrie un articol mai relevant și mai creativ decât căcaturile pe care le scriu eu aici. Și știți cum le scriu eu p-astea? Cu excepția a unora foarte rare, de obicei când sunt în vacanță relaxat, am băut prea mult și mă plictisesc  și comparabil cu care probabil nu o să găsiți în limba română prea multe asemănătoare, vasta majoritate, inclusiv ăsta, sunt scrise fie într-o pauză de muncă, când am creierul sleit și vreau să mă destind, fie în timp ce sunt în vreo ședință și mă plictisesc cu proștii ăia, fie aștept să mă ia somnul și cu ultimii 2miliamperi dau din degete 3 litere acolo, din care 2 pe lângă.

Dar vai, ne pune in pericol. Băi știi ce ? Citind diverse de prin presa românească, având experiența scolii generale, a liceului, a facultății și a oamenilor din jurul meu cred că da, sunt destui puși in pericol. Că majoritatea textelor nu se ridică la nivelul a ce scriu eu când mă cac, iar pentru oamenii ăștia comunicarea și munca de creație e o meserie. Eu am deseori impresia că ce emană ei e scris de ceva mașină de cusut.

Sunt consultant la unii, mă plătesc binișor și mă întreabă un pakistanez,care e șeful meu ( nu vă atacați, că pe mine mă doare în pulă, nu sunt rasist – 700 de euro  sunt 700 de euro!) , o chestie de treaba noastră. Nu mai zic ce, că iar vi se pare că îmi fac reclamă.

Și dau să-i cer niște informații suplimentare, că nici să întrebe corect nu știe, dar zice că ”lasă, că sunt curios dacă ChatGPT știe răspunsul”. Mi se pare amuzant, dar de ce nu, dă-i, boss, înainte cu ăla, din punctul meu de vedere , mă poate înlocui și azi cu robotnița, nu-i port pică, eu știu cine sunt și sunt destul de sigur pe mine ca să știu că sunt destule joburi pe lumea asta care au nevoie disperată de mine și oameni ca mine, dar eu nu le fac, că stau înfipt în mizeriile cu SAP. Pentru bani, coaie, ca orice curvă, nu de altceva. Ăsta e onlyfans-ul meu. Am fani puțini, dar plătesc binișor. Zic binișor că ar trebui să se simtă și ei să mai pună, dar nu.

Vrei să mă fuți prost și în toate găurile, pune banii jos, că n-am fițe, n-am pretenții ca și când am fi căsătoriți, ănghit tot, dar plata să fie plată!

Vrei să mă înlocuiești cu roboți din ăștia gonflabili, ia și bagă mare, dacă nu ai alergie la plastic, succese.

***

Se întoarce că nu-l înțelege robotul, iar la treaba asta nu pot să dau vina pe robot, face și el ce poate, că nici eu n-am înțeles ce vrea. Îmi mai dă niște detalii, îi dau și eu răspunsul. Dăm înainte, progress la cincinal.

Și îmi spune că, mda, el e de părere că totuși ChatGPT e foarte bun că îi dă niște răspunsuri care par să fie logice de unde se uită el, dar nu e el destul de tehnic să dea înainte pe recomandările ălea.

Și cam ăsta e ChatGPT, un google search pe steroizi, care e, în general, mai nociv decât google search, pentru că face inferințe logice și practică ceva selectivitate, folosind o logică de baltă, fără să aibă discernământul unui expert, ci doar pretenția de expertiză – de tip medicina pentru toți cu Dr. Alban, predicții cu Carmen Harra și politica cu Dan Puric .

Chestia asta poate fi atât de toxică în unele domenii ( mă gândesc la medicină, de exemplu, cu privire la SAP mă doare în pulă, eu nu mă ocup de software care menține avioanele în zbor, hint Boeing, hehe) încât mă bucur că există. Cu cât există mai mulți oameni care se dedau la căcaturi de genul ăsta, semidocții umani care îmi fură mie contractele și îmi pângăresc meseria vor fi înlocuiți de semidoctul robot.

Spre deosebire de semidoctul uman, semidoctul robot are doua caracteristici care-l fac și mai periculos:

Nu-l trădează expresia și interacțiunea socială că nu poți să-ți pui decât acid în el, așa că e crezut fără să mai ceară cineva o a doua opinie.

Nu e capabil să dreagă busuiocul, când o dă de gard, merge înainte pe modul full retard, pentru că nu e capabil să realizeze că premizele sale ar putea fi greșite și să evalueze rezultatul, bănuiesc, când nu e în modul de training.

Asta are potențialul să crească volumul de căcat din ventilatoare, cât și viteza de împrăștiere – lucru care este fix ce mă aștept și vreau de la lumea asta.

Să fie suficient căcat și să fiu bine plătit să-l curăț. Ocazie cu care salut inițiativa și entuziasmul cu care este primit, hai cu AI-ul. Poate mai creștem și noi un pic nivelul educației, că dacă îmi spui că profesorii se simt în pericol că-s înlocuibili de un robot, eu te cred, înțeleg și mă bucur.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
1 year ago

Pai sa stii ca asa s-a scris literatura de cand lumea, cu beuturica si stil de viata boem :))) In principiu, pe SAP eu cred ca nu o sa stie asa des raspunsul, ca nicaieri nu e SAP standard-standard, ai customizari, ai procese specifice, toate cu documentatii la care el nu are access – si care nu exista de multe ori dar asta e alta discutie. Unde lucram inainte era tot asa un programel-pilot sa bagi specificatiile functionale in el si sa rezulte liniile de cod aferente. Groaznic, groaznic, mult mai mult munceai la corectare decat la scriere – de… Read more »

andrey
4 months ago

Chat GPT este foarte bun pentru noi dar oamenii mor vor gasi ceva de spus