O dată la 4 ani

Așa am citit eu undeva, că dacă ții mașina 4 ani trebuie să o speli și pe ea o dată. De când am cumparat-o am zis că nu o spăl, că o vând. Nici n-am prea fost nevoie, dar, mai in glumă, mai în serios, am zis că dacă trece anul o vând.

A trecut an după an și am tot avut altele în plan dar nu mai. “Anul ăsta cumpăr alta” zic din 2020. Între timp presupun că rabla avea vise erotice cu spe și gagici care se freacă cu țâțele de capotă. Vise, taică, vise.

Mie îmi era clar că nu vreau să bag bani în ea, nici de un spălat, că vreau să scap de ea și o vreau urâtă și respingătoare.

Că vine pandemia, că n-am timp că cumpăr casa, că nu am bani că renovez casa, că. Nu se împliniră 4 ani de când am troșcoleta asta , dar sunt pe cale.

Căutam totuși să o spăl de vreo un an, că , să vezi chestie! Eu am timp doar in weekend, dar băi, tată, mie nu prea îmi convine să îmi pierd weekendul stând la coadă la spălătorie cu restul fraierilor. Și e coadă, nenică.

Am zis că o să o spăl noaptea când vin de la film la o benzinărie cu spălătorie din ăsta automată. Așa fac și în România. Opresc la OMV la orice oră din noapte se nimerește și o bag la un spălat . Eu mereu cineva la spălătorie și fac și interiorul uneori.

Aici nu merge tată. Nu că nu e nimeni să faci interiorul, că la spălătoriile automate din România oricum e un om acolo care să te ajute , să îți spună ce să faci ( am impresia că românii sunt și cam proști și nu știu să citească) , dar aici nu e nimeni, dar nu funcționează noaptea și pace. De ce? Nu știu. Nici benzinăriile nu sunt deschise decât pe afară noaptea. Nu poți să intri in magazin. Ceri la geam. Cam violentă țara asta, sau ce ?

Până l-a urmă mi-am rupt o oră dintr-o sâmbătă și am plecat. Voiam să o duc la unii care spala și manual, fac și interiorul frumos. Voiam eu dar era coadă de 7-8 mașini X 2 rânduri. Muie. Am fost tot la o benzinărie BP, s-a băgat o jegoasa in fața mea, că eu am oprit ca omul în parcare, am luat bilet și pe urmă am tras mașina la spălătorie. Vaca bălțată a venit , când am ajuns eu la mașină, a tras mașina în față la spălătorie, pe urmă s-a dus să își ia bilet și s-a întors, că ce pizda ei. Timp in care eu am stat ca fraierul romulan și am așteptat că ce pula mea să faci.

Țară civilizată, vă zic.

Aș zice că cu cel mai scump program nici nu prea spală bine pragurile, in România cumpăr de la OMV cu prespălare manuală, dar pula mea, poate contează și 4 ani de jeg , nu o să fac acuma figuri .

Acuma ar mai trebui să o mai țin 2-3 ani, că am investit bani in ea. 10 lire.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Buruc
Buruc
1 year ago

Eu o duc o data pe an la manual, luat la carpa 5-6£. Interiorul nu l fac. Mai pun eu aspiratorul cordless cand cadd noroiu pe jos.
Chiar si spalata o data pe an am observat ca face muschi pe la geamuri 🤣 se depune un strat verde (pe exterior)

buntzi
buntzi
1 year ago

Mie mi-o spală la găleată în parcarea blocului un omuleț. La fiecare 2-3 zile ia praful de pe ea (marți joi duminică), mă costă 150AED “abonamentul” (vreo 33-34 GBP). Pe la vreo 8-10 luni (cam atât îmi ia să fac 12k km) capătă și spălat complet când o duc la revizii că o spală omuleții de la service.

catalinx
catalinx
1 year ago

Pai acolo daca nu o cureți, banuiesc ca nu mai gasesti clanța săptămâna următoare.

buntzi
buntzi
1 year ago

Mai pe românește sef, că io-s prea bătut în cap să știu de-astea…
Da’ dacă vrei să spui că e constant mizerie și se murdărește mașina într-o săptămână de n-o mai identifici, nu-i așa. E doar ceva gen obsesie locală că mașinile trebuie să fie curate.
Dacă ai vrut să zici altceva, meskyuzaț și mai zi o dată, că-s mai blond așa…

Alex2
Alex2
1 year ago

Aici în România, nu poți sa lași mașina nespalata săptămâni la rând, din cauza prafului care se depune.
Neavând o clima bogată în ploi, suntem nevoiți să mergem la spălătorii Self service pentru a păstra cât de cât curata rabla.
Eu unul m am învățat. Cel mai ieftin am reușit sa o curat cu 2 fise, adică în 3-4 minute . Trebuie să te miști rapid.
Seara e cel mai aglomerat.
Dimineața e cel mai liber.
S au înmulțit tipul acesta de spălătorii Self service, ceva de speriat. Bine, și praful omni prezent e de vina, csf, ncsf…

Catalinx
Catalinx
1 year ago

@bunzi – aia am vrut să zic. Că se așterne prea mult praf. Sau că puțin așa îmi imaginez eu , că se face dune-dune.

@Alex2: Știu, mă rog , eu o las, dar când o iau are tartru pe parbriz de trebuie să o duc la dentist, nu la spălătorie. Mă rog, asta in București, la țară e relativ OK, dar tot mai mult praf decât în UK,plm.