UK: Harta școlilor proaste

Au ăștia în Anglia ceva orificiu de standarde în educație, Ofsted îi spune.

Evaluează școlile, le dau calficiative, iar treaba asta funcționează frumușel așa, anume, cum vin ăștia și dau rating bun la o școală, cum cresc prețurile la case în zonă, că nu cred că există ceva în UK să fie cumva printr-o ață legat de prețul caselor.

Iar harta asta e harta școlilor care au fost găsite inadecvate din Anglia ( fără Scoția și Țara Galilor, că nu-i pasă oricum nimănui de ăia, decât la rugby și la cricket, cred).

Și am dat un zoom mai spre unde mă interesează pe mine așa. Acuma, știu că în pătratul ăla cu Londra sunt turma de stegulețe cu școli inadecvate, dar una e ca Londra e și imensă și dens populată, iar alta e că oricum Londra e specială la prețul caselor, nu-i afectează pe ăia atât de tare că au școli de căcat ( au și din alea bune) .

Altfel se cam vede – Oxford, Cambridge , mai fără stegulețe așa. Nu înseamnă că e lapte și miere, ”inadequate” sunt cele mai babau școli, mai mănânci un borcan de Marmite până s-ajungi la ălea ”outstanding”, dar zic așa, nu-s chiar shitholes.

În cercul ăsta roșu sunt eu. Mă rog, copiii , că eu nu mai merg la școală momentan.

Și cam așa îmi justific mie prezența ( îmi fac zilnic curaj să nu plec din țara asta). Că hai, că e bine, că școlile jegoase sunt la ceva distanță respectabilă de marginile orașului.

Mă încurajez singur că încă n-a ajuns jegul la ușă.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
1 year ago

Sa înțeleg ca școlile care sunt mai aproape de Londra, sunt mai proaste?

Are ceva orașul ăla de otrăvește tot ce atinge.

Ma gândesc dacă există oare vreo corelație. Ceva de genul…zonele intens populate, cu blocuri sau zone industriale, au școli mai proaste?

Buruc
Buruc
1 year ago

Nu stiu ce zone industriale mai au englezii…dar zonele intens populate atrag fauna diversa, probabil si la scoli e la fel. Pt autor, cred ca te pacalesti cu steguletele alea. Sunt absolvent de automatica in buc, gratis (viata n a fost gratis, in saracia de sf ani 90 dar macar studiile da). Varf de gama cum s ar spune, fara stegulete. Nu reusesc sa mi dau seama cat ar costa in uk educatia echivalenta sau daca mi as fi permis (parintii mei sigur nu dar nu stiu daca prin credit de studii). Ma uitam pe la universitati 10k anul de… Read more »

Catalinx
Catalinx
1 year ago

@Alex2: Nu neapărat. Ideea e că aproape de Londra zona e foarte dens populată și sunt multe școli. Graficul asta nu arată toate școlile sau vreun raport de calitate ci doar numărul și poziția celor inadecvate . La volumul ăla de populație inevitabil ai și ceva sărăcie și ai și compartimentare geografică . Adică cartiere de săraci, de plm. Aia e o reflecție. @Buruc . Educația e o afacere bine împachetată, dar cel puțin până acum pot să văd că aici au putut învăța lucruri care nu se învață în România. Legat de facultate, da , în UK nu gratis… Read more »