Drogangeală – dependent de cafea

Recunosc relativ ușor dependenții de varii droguri și mă recunosc pe mine. De aia mai scriu uneori ce experimente fac pe mine.

Am trăit tot timpul cu ideea că dependența de cafea e una ușoară, dar orișicât dependență, de aceea încerc să nu beau cafea în weekend.

În ultima perioadă a devenit tot mai dificil , corelat cu faptul că am început să beau cafea mai tare, mai bună și mai multă în timpul săptămânii.

De ajutat mă ajută să mă concentrez mai bine , sunt oarecum sensibil la cofeină, din moment ce nu prea folosesc alte droguri, beau foarte puțin, semnificativ mai puțin decat acum 3,5,10 ani, nu fumez și nu folosesc alte sugstanțe și zahărul îl evit pe cât posibil.

Problema e că abuzez de cafea și de efortul susținut de cafea și mă trezesc în weekend ca somnambulez 9-10-12 ore. Nu mă deranjează, mă repar, psihic și fizic. Atâta că în ultimul weekend a început să mă doară spatele de la stat în pat și nervii picioarelor ca și când aș fi avut sciatică și simțeam și un iz de reumatisc. Și o durere de cap. Suspectam o problemă lombară, poate o ușoară hernie, sau inflamare, cine știe. Aveam simptome de mai că îmi venea să merg la medic/

Atâta că toate au dispărut în 30 de minute de la prima cafea de dimineață. Am mai avut asemenea senzații de servaj o singură dată în viața mea, de la băutură, dupa banchetul de clasa a 12-a, când am încheiat o serie de abuzuri și toxicitate.

Nu credeam că poți avea sevraj de la cafea, sau nu așa de nasol oricum. M-am speriat că e vârsta, că gata, nu mai sunt tânăr. Că. Nope. Doar mecanismul B al organismului reacționează reflexiv și îmi face rău în lipsa otrăvii așteptate.

Trebuie să întrerup și drogul ăsta. Și tocmai am băgat o grămadă de bani în el, dar am o obsesie cu autocontrolul.

Poza e generată cu un AI ( Midjourney) de care sunt mai impresionat decât de ChatGPT, pe care îl testez și o să mai vedeți și altele.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
1 year ago

“Aveam simptome de mai că îmi venea să merg la medic/” Un rmn la coloana, în zona lombara, e întotdeauna indicat. Măcar știi situația. Recomand oricui are o suspiciune de Hernie de disc, sa își facă un astfel de examen imagistic. Problema e ca dacă te apuca o durere din aia adevărată, nu găsești ușor și rapid unde sa iti faci rmn. Iar orice doctor neuro chiruru, asta e primul lucru pe care îl întreabă… Aveți rmn? Nu contează cât de recent sau vechi, dar măcar ceva de la care sa pornească identificarea problemei. Sfatul meu călduros… Rupe de la… Read more »

hiqued
hiqued
1 year ago

Am intrebat 100 de cercetatori britanici si toti au spus ca nu e nici o problema daca bei cafea, e chiar sanatoasa. Eu nu-mi pot inchipui dimineata fara cafea, am trecut prin toate fazele (mai putin aia cu “la rece”), de la ibricul casei parintesti, la filtru, la espressor manual, nesspresso, espressor automat. Beau intre 5-7 cafele pe zi, de 3 ani reusesc sa o beau fara zahar si cu un pic de inot si mers pe jos mi-au iesit analizele brici. Dar rezonez la treaba cu autocontrolul si inteleg lupta cu dependentele. Atentie doar sa nu devina obsesie in… Read more »

Stropic
Stropic
1 year ago

Dar de ceva tre sa fii dependent, nu poti pluti asa.

Suma viciilor e constanta, deci daca te lasi de cafea tre sa te apuci de altceva.

Stropic
Stropic
1 year ago

Daca te apuci de cocaina sigur te lasi mai usor de cafea.

Si de bani. :)))

cocacosmateoharie
cocacosmateoharie
1 year ago

-Alo, Asociatia Cafegiilor Anonimi?
-Da. Cum putem sa va ajutam?
-Spuneti-mi, va rog, cum se face moccacino…

Doru Vlad
Doru Vlad
1 year ago

Eu am făcut un pact cu organismul. O cafea de dimineață dupa micul dejun și mai lasă-mă in plm! Bă a fost de acord, dar cand nu i-am dat-o din lipsă de timp m-a boxat imediat. Așa ca îți inteleg suferința!

animaloo
animaloo
1 year ago

” dar am o obsesie cu controlul” – n-are cum boss. Tu?????

animaloo
animaloo
1 year ago

giga asta pare ca iti arata si muie si “ok” in acelasi timp…