Madeira Porto Moniz

Ce cauți acolo ?

Cauți să vezi marea, cauți să faci baie, ca să îți vină foame și îți vine imediat, că apa oceanului are in aprilie 20 de grade dacă ai bulan.

La piscinele naturale era înghesuială de nemți, suedeji, danezi și din ăștia care când fac baie in mare caută crucea de bobotează.

Ele sunt frumoase dar pentru mine n-a fost loc să mă împac cu temperatura. Apa curată, dar recomandarea e să nu intri acolo fără cipici de plaja cu talpă aderentă, nu ieftinelu, că îți bulesti tălpile in piatră și chiar și unde sunt scări sunt pline de alge și cât am alunecat eu încercând să intru cu degetul mic în apă, un copil gras și-a rupt noada ( cred eu după zgomot și văitat) pe beton, iar unei tanti am văzut în mintea mea cum i-a luat-o la vale rotula după ce a pus frână pe genunchi. Asta în decurs de 2 minute in care doi părinți țineau de mână un copil de 2 ani lângă – cred că voiau să li-l omoare cineva ca să nu fie ei de vină că îi tot auzeam strigând oy-oy-oy și cred că voiau să zică “hai-hai-hai peste el” , dar pe limba lor, care o fi fost aia, că altceva nu ziceau.

In afară de piscine , frumoasă e și vederea de sus, de jos din dronă, de peste tot. Pentru ăia te duci acolo.

Sau dacă ai copii sau ai dat în mintea lor, ca mine, te duci că au un acvariu mic, cam prea scump pentru cât de mic e, dar nici banii nu mai sunt ce erau o dată. Și vezi acvariul ala.

Și mai au un institut de broaște țestoase de apă și de uscat, unde nu au cine știe ce nici acolo, dar sunt niste lucrători care au poftă de vizitatori și te trag de mânecă să îți explice despre ele. Nu prea vorbesc engleză dar nu e bai, noi suntem români și unde nu ne înțelegem in limbi latrine, scoatem și mâinile din buzunar că nu e rușine.

Și asta e tot, dar și orășelul ăla e mic de îl cuprinzi cu o bășină de la un cap la altul.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
1 year ago

ba sa nu zici ca le-a iesit portughezilor sa puna canalele level cu drumul, ca nu cred. asa ceva e SF.

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Da, bă, au tras aia cam totul la linie.