Rant cu cotețarii de la Filmora Wondershare

Am cumpărat mai demult Filmora Wondershare, un soft de editare video . Nu e cel mai tare , nu e nimic – e doar simplu de lucrat, salvează cu codecuri din ălea bune, 4K și nu vreau să mă chinui cu blender. Nu am Mac, iar alora de la Adobe nu le plătesc abonament pentru Premiere nici bătut. Nu numai că nu vreau abonament dar mai e și 20 de euro pe lună sau ceva. Nu că n-o merita, habar n-am, e că eu nu fac bani cu ăsta editez clipuri din dronă , mai urc pe youtube, mai pentru uz personal, băi, pe scurt nu fac bani cu el, dar nici nu vreau să folosesc soft piratat , sau să mă chinui cu openplmfreeware.

Pentru ce am cumpărat , versiunea 11, că asta era atunci, a fost bun, n-am plângeri – gen de 20 de eurodolari ce plângeri să ai.

Problema cu gunoiul e la upgrade-uri. Nu mă deranjează că-s plătite, că e OK, nu le fac, dacă n-am nevoie. E că cumpăr licență perpetual, după aia mă fute să fac upgrade-uri, fără să spună ceva despre ele, le fac, unele au mers cu d-a moaca, pe urmă au schimbat versiunea la 12. BĂNUIAM că o să fie plătit dacă îl fac pe ăla și nu l-am făcut, dar m-a futut la fiecare deschidere a softului fără să zică ceva de bani.

Am instalat upgrade-ul într-o zi când m-am săturat de pop-ul lor, n-a zis nimic de bani nici la instalare, atâta că la prima editare video, când să export – ”salut, coițe, ești in versiunea freeware, trebuie să cumperi sau îți punem watermark” . S-o pună pe mă-sa capră.

Și dacă nu vreau?

Păi pot să mă duc înapoi la versiunea 11. Ok, unde e butonul? În pulă, ia și dezinstalează, downloadează ăla vechi și plm, astea.

Primul lucru după instalarea ăluia vechi e invitația să fac upgrade la ăsta nou. La fiecare a dracului de pornire. Bă, îi U-RĂSC.

Înțeleg că e pe sărăcie, trebuie să trăiască și ei din ceva, dar îi urăsc și jur pe mormântu’ reginei că nu mai cumpăr vreo versiune de la ei.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments