Madeira – Banatul e Funchal

Jumătate din populația insulei e în orașul ăsta, așa că eu as zice să îți iei cazare prin zonă, că e mai de promenadă de ieșit la un cico, o cafea , un ochi clătit acolo ,că ai unde .

Poate vrei și tu să vezi o portugheză care sunt frumoase cum le știi. Nu pun poze, vi le imaginați voi cum vreți.

Atâta cu viața satului.

Ce poți să faci acolo e cam ce poți să faci și în restul insulei , dar mai pe comercial. Poți să te plimbi, poți să vizitezi diverse, poți să te dai cu telefereicul până la grădinile botanice, poti să mănânci și să bei, poți să faci baie în ocean, dacă nu ai mai văzut apă în viața ta.

Ca idee, eu nu am făcut nici scuba deși îmi luasem echipament și era centru de diving la hotel. Dar aia mergeau la o epavă,  mie nu îmi plac astea, eu vreau cu pești și nu e asta cât că în apă așa rece nu intru nici cu cauciuc pe mine. Eu nici baie nu fac dacă nu am apă caldă prefer sa stau și să put, ca la București, până se inventează.  Hai cu încălzirea globală.

Ce au ei bun acoloșa. Vremea e bună și când e rea. Plouă des dar așa naiv. Îți iei o hăinuță de ploaie și nu+ai treabă, că frig nu e, nici vântul nu prea bate.

Mâncarea, in cele mai multe locuri in care am fost, a fost făcută cu simt de răspundere. Am nimerit un singur restaurant unde nu mi-a plăcut, zici că eram la mare în România, se cam vedea că e tourist trap de la o poștă, dar eu aveam ochii închiși de foame.

Nu ai ce să cauți ( decât înghețată la aia de lângă , aia e bună, am gustat inclusiv de pere ) . Dacă treci pe la Lido te duci la ei și le spui “sugeți pula, nu intru, așa a zis Catalinx, că v-a dat și bacșiș dar mâncare din pulă, nu a putut să mănânce peștele spadă,  cartofii au fost de plastic , legumele feementate de proaspete , doar creveții au fost mâncabili , pizza a fost cu blat Michelin și nici o cafea calumea nu știți să faceți.”

In rest găsești pe ales restaurante spaniole, italiene , franceze. Au și japoneze , indiene, dar pula mea, suntem pe latinitate , nu ne ducem acolo să ne întinăm.

Din păcate – pentru mine – nu e obligatoriu pentru voi, am fost acolo în vacanța copiilor, că merită, iar cel mai mic e schimonosit rău la mâncare . Nu mă supăr că așa era și tac-său când era mic, mânca doar porumbei, doar supă de pește, doar inimi și pipote de pui, au albit ăi bătrâni devreme, dar mi-au făcut poftele, așa că ce să faci.

Și cel mic vrea doar restaurant cu pizza , că nu ai de unde pula mea să găsești cu ciorbă de perișoare, sau găluști, sau mici la grătar, sau ce ii mai gătește mă-sa și mă-sa mare, iar dacă nu se găsește pe rază de 1 kilometru , strâmbă din bot, dar mai lasă de la ea, și mănâncă și un șnițel, sau ceva fish and chips, sau poate un pui. Dacă.

Nici vorbă să mergem la restaurante franțuzești, cu specific de fructe de mare și pești ( nu din ăla pane englezesc ) ai alte simandicoșenii, cum as fi vrut eu.

Dacă era vacanța mea, îi strâmbăm eu botul; nu vă panicați că nu e pe violență, că copiii nu au ce să caute în vacanța mea. Merge mama lor, dacă e cuminte, dar aia mai încolo.

Așa că s-a bucurat copilul cel mai mic de pizza in toate varietățile, copilul mai mare , care a trecut de faza asta a vieții , a mai înjurat a mai blasfemiat , dar și ea că și noi, a mâncat ce au mai avut ăia pe lângă pizza.

Mai multe poze.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments