2 rucsaci

Am avut 9 ani rucsacul ăsta . Am pus link la emag ca de acolo l-am cumparat fizic. Nu eu, că l-a sponsorizat compania la care lucram, în principiu am fost eu cu șeful și am ales unul, cumparat pentru toată echipa și aia a fost. Nu e link cu profit share, nu recomand să-l cumpărați de aici, sau să-l cumpărați deloc. Dar, pentru mine a fost bun.

Nu extraordinar, doar extraordinar față de gunoaiele pe care le-am avut anterior.

A avut doar două puncte slabe. Bretelele nu au fost de calitatea cea mai bună, nu numai că s-au cam rupt, cât că îl simțeam greu în spate.

Umplut, se lărgea foarte tare, nu avea curele sau bretele de reținere. Soția tot zice că nu știu eu să-mi așez lucrurile înăuntru. Așa o fi, dar nu contează, nu îmi asum eu defectele de design ale rucsacului, eu mi le asum pe ale mele și le tratez cu rucsaci de calitate.

Ăstea sunt, altele n-are, decât poate faptul că s-a cam distrus în 10 ani. Deși timpul ăsta, nu-i din cele mai scurte cât poate dura un rucsac.

Partea proastă e că n-am apreciat caliutățile până nu i-am cumpărat înlocuitor așa că cred că o să cumpăr altul. Că așa merge. După 1 gratis, două pe bani. N-o să mor dintr-atât.

Am cerut eu sfaturi cu ce voiam eu să cumpăr și am primit. Anume mă uitam de ceva rucaci tactici / militari. Că îia au materiale bune. Și sunt relativ ieftini în UK ( gen 100-150 de lire, sunt mai scumpi in România ).

Problema e că un rucsac de care voiam eu arată așa.

E foarte bun, dar nu pentru ce fac eu. Anume călătoresc prin aeroporturi, iar benzile de velcro, aspectul modular și benzile ”MOLLE” țipă a militar.

Am găsit unul mișto, de operațiuni speciale, 5.11 COVRT 18 2 , îi spune, problema cu ăstea care arată ca de civili e că le-au făcut ca de civili și eu când citesc review-uri gen ”s-au desfăcut cusăturile după 6 luni”, la un rucsac tactic, închid pagina imediat.

5.11 COVRT 18 2

Am cumpărat în schimb un EastPak USA Tutor din două motive.

  1. Garanție 30 de ani – deci promit materiale și execuție de calitate
  2. Relativ ieftin pentru ce promite – 72 de lire.

Și am primit fix asta.

Materialul nu pare de civili, dar e simplu, cum ar zice americanii ”no-nonsense backpack”. E fix un rucsac de școală, că ești student sau profesor plătit prost, fără alte figuri decât spațiu suficient să cari niște obiecte esențiale până termini facultatea la Politehnică, gen. Un laptop, cărți caiete. De încăput încap multe, dar trebuie să îți cumperi alte organizatoare, penare, gentuțe și nici alea nu ai prinderi să le agăți. Or să stea ele așa…

Nu sunt mulțumit de alegerea mea, că am ignorat aspectele pentru care celălalt rucsac a excelat.

Cum arată și ce au/ n-au, mai jos.

Adevărul e că un rucsac de durabilitatea ăstuia de la Eastpak și cu ergonomia celui de la Targus cam trebuie să coste în plus. pe la 800-900 de lei minim, aș zice.

Mai caut.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
zgripțorul
zgripțorul
11 months ago

Ai un link pentru ăla care țipă a militar? Pare robust și nu mă interesează aspectul…

Mulțumesc!

Catalinx
Catalinx
11 months ago

Rucsacul se numește 5.11 Rush 24 2.0 ( merge și 12 – aka de 12 ore , dar eu mai mic ăla ) .
Eu mă uitam să îl cumpăr de aici în UK.
https://tactree.co.uk/511-rush-24-backpack
Dacă îl cauți după nume îl găsești și în alte părți/țări.

Stropic
Stropic
11 months ago

Si care e problema daca arati a militar? :)))

Catalinx
Catalinx
11 months ago

Te trag pe dreapta mai des prin aeroporturi să te caute, dacă ești îmbrăcat în civil și puți a tactic.
În mare, pentru mine e timp pierdut.

hiqued
hiqued
11 months ago

Arunca un ochi pe modelele de la Ospray, le-am vazut acum ceva ani pe YT la niste baieti ce cautau “bricege elvetiene” ca tine.
Am unul (Osprey Syncro 20) luat pentru calatorii in clima calda, si e facut super cu cap (inclusiv plasa pe spate ca sa nu-ti stea lipit rucsacul sa te incingi).
Au si modele de travel.

Catalinx
Catalinx
11 months ago

M-am uitat deja la Osprey. Nope. homo.

cocacosmateoharie
cocacosmateoharie
11 months ago

Cel mai bun rucsac ce l-am folosit vreodata e un Timberland. De mai bine de 6 ani il folosesc la greu, o data la cateva zile. Bine compartimentat, cara fara probleme 15 kg de diverse sau 5 peturi de 5 litri. E ca-n prima zi, fara rosaturi, descusaturi, probleme la fermoare sau alte traznai. Sunt curios cat mai rezista. Iar cand va da semne de oboseala, tot de asta o sa-mi iau, daca-l voi mai gasi pe undeva.

animaloo
animaloo
10 months ago

cam mare ala militar, pentru aeroport fara bagaj suplimentar.
eu mi-am luat https://www.boozt.com/se/sv/the-north-face/borealis-classic_26570116/224454596?localLanguage=1
mi-a venit acasa. Vs Samsoniteul vechi are doar 2 compartimente, nu 3. Dar e putin mai inalt: 46vs 44. Tot peste 40ul ala permis, dar nu m-a oprit niciodata nimeni.
Imi place ca are bretele si pentru burta si pentru piept, ceea ce insemana ca pot sa il folosesc mai des

De ce pentru “fara bagaj suplimentar”: pentru alelalte am niste ospreyuri de 40 care rup norma

animaloo
animaloo
10 months ago

Plm, am dat copy paste direct la llink, pula s-a uitat ce e in el e 48. Tot mare. dar, cum ziceam, nu m-a oprit nimeni cu 44, nu ma opreste nimeni nici cu 46. Avantaju e ca fiind moale il infig acolo. E mai maleabil. Dap. Asta e sport. Avand in vedere ca io o sa il folosesc in turism si pe bicla spre munca, trebuie ceva mai sport. Si eu l-am luat pe ala negru, la fel, primu link a plecat ala galben. Ce imi place e ca are benzile alea elastice. Si, de multe ori cand merg… Read more »