Băngi în UK: Carduri și plăți

În general, plata cu cardul merge pe la ăștia prin UK, câtă vreme folosești carduri din UK, de la bănci ”brick and mortar” – adică ălea online mai dau chix.

Ultima a fost de la unii de la care cumpăr eu cauciucuri de mașină, că-s ieftini: ASDA Tyres , casă racii.

Mă rog, am zis eu că nu prea a fost așa, dar nu contează. Ce contează e că am încercat, normal, să plătesc cu orice alt card decât unul din UK, că așa sunt eu, vitezomanul Gică Contra.Sens.

Și n-a mers că ăștia vor să se pupe adresa de la card cu adresa de la factură și nu te lasă să pui pe factură adrese din alte țări. Rezonabil, dacă te gândești că ești în UK.

Atunci bine, să folosesc cardul de Halifax, mi-am zis. Și n-a mers nici ăla din același motiv, pe care l-am verificat, adică să nu cumva să am altă adresă la contul bancar. Nu, dar n-a mers și pace.

A mers doar cu cardul de Metro.

Amuzant, că la ăia voiam să renunț din ale cauze pe care, aparent, le-au corectat, surprinzător, după ce i-am sunat de vreo 3 ori.

Surprinzător deoarece mi-au spus clar la telefon că „n-au ce să facă”. Anume, la ăia fiecare plată făcută către un destinatar nou, dacă destinatarul era firmă, nu mergea, cam de anul trecut, până când nu sunam la ei să confirm că nu e scam. Singurele plăți care au mers au fost către unul care mi-a dat țeapă – asta nefiind vina lor, că și dacă nu mergea și îi sunam, aș fi confirmat plata oricum, că nu a fost genu ăla de țeapă.

În fine, după multe negocieri, ei mi-au zis că nu se poate, eu am zis OK și căutam să mă mut ”când oi avea timp”. Între timp, toate următoarele plăți de după ultima discuție au mers, către firme noi, fără urmă de cerere de confirmare de vreun fel. Așa că mai stau, plm – din două facem unul bun, cam ca în România așa.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments