Scurt sumar cu social media

Facebook era demult o cloacă. Doar că acum a ajuns o cloacă irelevantă. Nu mai văd aproape niciun conținut postat sau distribuit de persoanele din bula mea. Agresiv sunt promovate grupuri și conținut irelevant, aparte de calitatea lipsă. Dacă nu l-am șters că mai aveam cunoscuți doar pe acolo, acum sunt ca și singur, deși toți suntem acolo, uitându-ne lung – hai, bă, mai zice careva ceva?

Presupun că toate datele ălea pe care le-a furat Zuckenberg s-au adunat greu și-acuma ni le dă înapoi. Alandala.

AI-ul ăla de la facebook încearcă să-și dea seama ce-mi place în funcție de cum scrollez. E mai prost ca ChatGPT, nimic nu știe.

Instagramul e aproape la fel de decăzut. Îi arată mai mult stories decât poze, chit că mă interesează mai mult poze decât stories. Și grămadă de conținut cu care n-am nicio legătură și nu mă interesează.

Tick-tock e un gunoi ȘI mai mare, dar nu de acum. Ăla așa a fost. Îl țin doar ca să pot vedea de pe telefon la ce se mai uită un copil altul. Și ca să mă spioneze chinezii, că așa ne-am înțeles. La 5 aplicații cu care mă spionează americanii, musai și una de la chinezi.

Motorul de căutare google a devenit și ăla disperat și disperant cu reclama. Prima pagină din orice căutare e aproape plină de articole sponsorizate.

Aproape că îmi vine să-mi iau abonament la un chat bot doar să-i zic , bo$$, caută-mi și mie pe google treaba asta, că mie mi-e scârbă să mai intru acolo.

Youtube mai e ce mai e cu blockere pe calculator sau pe NewPipe și ce alternative mai sunt acum.

Nu știu din ce pula mea fac bani influencerii ăștia de fb/insta/ – că nu m-aș uita la ălea ale lor nici să mă bați, iar eu sunt ăla care mai are o micropara de cheltuit.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
11 months ago

Eu facebuk-ul il mai tin doar pentru chatul lor (messenger).
Insta inca nu am (nu vad la ce mi-ar folosi).
YT e beton. Gasesc multe tutorial utile (din astea de… how to do it yourself). Dar da, ai dreptate, trebuie sa te uiti la el cu protectie (Microsoft edge + ublock origin).

Reddit + ceva forumuri si bloguri.

In rest nu vad nimic util 🙂

Fery
Fery
11 months ago

“Motorul de căutare google a devenit și ăla disperat și disperant cu reclama. Prima pagină din orice căutare e aproape plină de articole sponsorizate. ” – la mine nu mai e default de ani de zile in nici un browser, ma pis pe el, impinge nu doar rezultate legate de reclame, dar si rezultatele care sanchi nu-s reclame sunt skewed in niste feluri. tiktok dupa parerea mea e cea mai tare arma psihologica inventata de chinezi, transforma oamenii cu intelect mediu in niste drone retardate next-next, dependente de instant gratification, fara nici un continut care sa aiba vreo alta relevanta… Read more »

M
M
11 months ago

In Bucuresti FB-ul merita frecventat pentru pagina de evenimente. YT-ul il am platit si n-am inteles de ce erau cool glumele cu “nimeni nu plateste pentru YT”. Insta/TikTok n-am folosit niciodata, deci nu ma bag ca nu cunosc. Legat de abonamentul la chatbot (GPT4) e cea mai buna investitie facuta in ultima vreme – as plati mai mult de 20$, chiar daca mi-au tras teapa la treaba cu acces prioritar la noi features (am acces doar la GPT4, fara plugins sau cautari pe net din chatbot).

Stropic
Stropic
11 months ago

Nu il asculti pe jordan peterson? :)))

M
M
11 months ago

Nu inteleg la ce te refereai cu problema cu cuvantul “merita”. Ideea de baza era ca sunt extrem de multumit de YT premium si GPT4 si nu vad de ce mi-as pierde vremea cu versiunile care nu-s pe bani. E o diferenta imensa intre ce pot face cu ChatGPT (GPT 3.5) si ce pot face cu GPT4. Zic din ce am testat, nu pe auzite. Refuz sa platesc Twitter-ul, ce-i drept, desi si p-ala il consum extrem de mult. Insa acolo a dat bulangiul de Musk afara 80% din oameni si a setat un nou trend in industrie. 🙂 M-am… Read more »